Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CAUT DIFUZOARE DE BASS

scormonel

Postări Recomandate

Multumesc mult pentru link. Nu cred ca este posibil sa obtina acea curba cu un difuzor de 22Hz intr-o incinta inchisa. Se stie ca la un difuzor montat intr-o incinta inchisa, frecventa de rezonanta se dubleaza. Deci va avea nativ 44 Hz. Este imposibil sa poti reda neatenuat 20 Hz cu un difuzor ce rezoneaza la 44 Hz, cu toate corectiile de incapere pe care le aplici. Cred ca acea caracteristica de frecventa este "trasa de par", desenata nu masurata. Ar fi posibil intr-o incinta bassreflex care este singura capabila sa ridice sub rezonanta difuzorului. Aici iese in evidenta si performanta slaba a incintei inchise. Un difuzor cu SPL-ul de 99 Db, reda la 76 Db.

poti sati cumperi difuzor de bass de 300w 8 ohm 12'' 50-200hz cam asa + un crossover si nuti mai trebuie mai nimik... un dif bun e de la 150 ron in suscarcasele pt basi au o deosebita importanta

Multumesc dar nu dau eu atatia bani pe o porcarie de 50 Hz. Daca vroiam unul asa slab, luam o chinezarie cu 35 lei de exemplu G1202 de 8ohmi ce are intre 38 si 40 Hz frecventa de rezonanta masurata de mine si cu care am vandut multe boxe.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• scormonel

17

• radue

8

• Badman

6

• Light_man

6

Top autori în acest subiect

Multumesc mult pentru link. Nu cred ca este posibil sa obtina acea curba cu un difuzor de 22Hz intr-o incinta inchisa. Se stie ca la un difuzor montat intr-o incinta inchisa, frecventa de rezonanta se dubleaza. Deci va avea nativ 44 Hz. Este imposibil sa poti reda neatenuat 20 Hz cu un difuzor ce rezoneaza la 44 Hz, cu toate corectiile de incapere pe care le aplici. Cred ca acea caracteristica de frecventa este "trasa de par", desenata nu masurata. Ar fi posibil intr-o incinta bassreflex care este singura capabila sa ridice sub rezonanta difuzorului. Aici iese in evidenta si performanta slaba a incintei inchise. Un difuzor cu SPL-ul de 99 Db, reda la 76 Db.
Nu o sa obtii rezultatul acela cu nici un difuzor la care speri tu sa gasesti pe aici.Alea doua au mai mult bas la 20Hz decat vrei tu!
Link spre comentariu

contacteaza l pe domnu l VTP de pe forum te poate indruma dinsul

Salutarile, stima si respectele mele pentru domnul VTP. Desigur recomandarile si sfaturile competente ale dinsului sunt mult asteptate si binevenite, dar dupa obrazniciile unor useri de pe aici nu cred ca dansul sa mai frecventeze acest forum.
Link spre comentariu

ma scormonel.....tu stii ce tratament acustic este la ateneu macar?

tot bati atat ca sa ajungi unde? ca nu sincer nu inteleg...

daca tot vrei atat liniaritate si sunet corect, cumpara-ti o pereche de monitoare de studio de genul http://www.klein-hummel.com/klein-humme ... itors_O300 , la care mai adaugi un/2 suburi de genul O900 de la aceiasi firma sa zicem, si atunci sa imi zici tu daca nu mai auzi corect....ai sa vezi trei sferturi din ge asculti tu, pe niste incinte din exemplu dat(pur exemplu, mai sunt si altele la banii astia) suna ca un casetofon de 30.000PMPO intr-un cazan de tabla.....

asa da-o in fasole cu difuzoare alea de basi....

Link spre comentariu

ma scormonel.....tu stii ce tratament acustic este la ateneu macar?tot bati atat ca sa ajungi unde? ca nu sincer nu inteleg...daca tot vrei atat liniaritate si sunet corect, cumpara-ti o pereche de monitoare de studio de genul http://www.klein-hummel.com/klein-humme ... itors_O300 , la care mai adaugi un/2 suburi de genul O900 de la aceiasi firma sa zicem, si atunci sa imi zici tu daca nu mai auzi corect....ai sa vezi trei sferturi din ge asculti tu, pe niste incinte din exemplu dat(pur exemplu, mai sunt si altele la banii astia) suna ca un casetofon de 30.000PMPO intr-un cazan de tabla.....asa da-o in fasole cu difuzoare alea de basi....

Cunosc calitatea fii linistit, daca as avea bani, as stii ce sa cumpar. Folosesc la serviciu JBL si Studer, dar nu le pot cara acasa. Cei ce construiesc sunt in general oameni fara prea multi bani. Exista boxe de sute de mii de $, dar nu sunt de nasul meu.
Link spre comentariu

Cunosc calitatea fii linistit, daca as avea bani, as stii ce sa cumpar. Folosesc la serviciu JBL si Studer, dar nu le pot cara acasa. Cei ce construiesc sunt in general oameni fara prea multi bani. Exista boxe de sute de mii de $, dar nu sunt de nasul meu.

pai atunci, gandeste realist...Studer zici :) ma tare sunt curios unde lucrezi tu de folosesti asa ceva...p.s. ce folosesti de la JBL?
Link spre comentariu

Scormonel,In incinta inchisa rezonanta nu se dubleaza, creste, dar in functie de raportul de compresie, Vas/Vb.De acolo in jos spl-ul scade cu 12dB/oct, asta in spatiu liber. In casa avem si castigul camerei. (sub 30-40Hz nu mai putem vorbi de unde stationare decat in camere mari) Castigul asta mai liniarizeaza raspunsul. Pe langa asta respectivul a folosit si un eq.Din moment ce ligheanele acelea sunt capabile sa functioneze pe amplificatoare de 1kW sau mai mari ce mai conteaza un mic boost de 4-6dB in zona de interes cand ascultam in casa unde nu e nevoie de presiuni mari. Ramane rezerva destula.

Link spre comentariu
20Hz este limita de jos a auzului!!!

In toate tratatele de acustica se specifica limita inferioara a auzului uman ca fiind 16 Hz. Unde ai citit tu de 20 Hz ?!?.

Sub 20 Hz vei SIMTI sunetele ca pe niste vibratii in piept!

In plus poate fi nociv pentru organism (apropos de subwoofer pentru masina)

Scuze de ofensa! :jytuiyu

Eu nu degeaba am spus de limita inferioara a auzului...

Cred ca in momentul in care construiesti (ca firma)

niste incinte te iei dupa auzul majoritatii oamenilor

20Hz-20KHz... eu asa stiu... ai dreptate cu 16Hz :speriat

dar sunt INFRASUNETE de exemplu eu am niste boxe in care, cu

ajutorul unui program (tone generator) le-am pus la incercare

si, totodata, auzul meu... si "mi s-au parut" audibile sunete

la 10Hz... m-am mirat pentru ca boxele mele sunt de mici

dimensiuni... e posibil sa fi auzit ceva sumat intre sunetele

generate de membrana si vibratiile mobilei pe care se afla

boxa...

Eu cred ca e discutabil

Uite:

http://facultate.regielive.ro/referate/ ... 14972.html

Sunetul

Din punct de vedere fiziologic, sunetul constituie senzatia produsa asupra organului auditiv de catre vibratiile materiale ale corpurilor si transmise pe calea undelor acustice. Urechea umana este sensibila la vibratii ale aerului cu frecvente între 20 Hz si 20 kHz. Acest interval depinde mult de amplitudinea vibratiei si de vârsta si starea de sanatate a individului. Odata cu vârsta intervalul de sensibilitate se micsoreaza, în special frecventele înalte devin inaudibile. Din punct de vedere fizic, sunetul are o definitie mai larga, el nefiind legat de senzatia auditiva: orice perturbatie a energiei mecanice propagata printr-un mediu material sub forma unei unde se numeste sunet. În aceasta definitie se includ si vibratii la frecvente din afara domeniului de sensibilitate al urechii: infrasunete (sub 20 Hz) si ultrasunete (peste 20 kHz).

Link spre comentariu

O observatie leagata de ceea ce se discuta acuma 1-2 zile: nu mai dati citat daca raspundeti la postul anterior! Pur si simplu nu are niciun rost!Eu am afirmat aia deoarece inainte sera cruciala diferenta dintre cei 20 hz si 16 Hz. Daca ma bazez pe ceea ce s-a scris anterior inseamna ca si diferenta intre 15 si 16 Hz este la fel de cruciala, chiar daca e vorba despre 1 Hz amarat. :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări