radue Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Daca erai un pic destept te prindeai ca stiu cine esti si ce vrei. Nu degeaba am scris printre vecini, ti-am dat un cuvant ajutator sa te prinzi dar scriu degeaba. Te stiu de pe inca 2 alte forumuri si stiu si ce vrei cu 20 Hz ai tai. Dar, daca nu ma crezi , te rog sa ma ( ne ) mai luminezi inca odata de ce vrei 20 Hz. Nu trebuie sa ma duc la niciun laborator, ca stiu ce exista pe o piesa si ce nu. Daca interpretez si eu cum interpretezi tu atunci daca tu-mi zici ca un driver de 1" folosit exclusiv pe 2-18 kHz nu scoate 100 Hz atunci te fac si eu copchil ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Am vazut multe piese care au ceva sub 30-35 Hz, dar care e atenuarea daca e sa compari cu 50 Hz ? Zi-mi si mie niste piese care coboara pana la 20 Hz ca-s curios sa le vad un pic spectrul de frecvente si sa compar un pic 40 hz cu 20 Hz. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 5, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Vasile in lista de preturi nu este trecuta frecventa de rezonanta, ci frecventa maxima. Este munca de sisif sa caut pe net fiecare difuzor. Cine s-a chinuit sa intocmeasca lista, era bine sa treaca mai ales frecventa de rezonanta ce este un criteriu important in achizitionarea unui difuzor. Intr-un difuzor de basi, oricum nu dau cu mai mult de 150-500 Hz.In curand se va lansa noul site numai cu difuzoare unde vor fi foarte multe filtre si comparatii realtime intre diverse tipuri, dintr-un click o sa poti alege exact difuzorul de care ai nevoie Link spre comentariu
Light_man Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 scormonel...no offence ca ma arunc si eu in discutie ca uratul, dar sustin ceeea ce zice radu...20Hz....da exista....dar atenuarea pe acele fregvente de direct proportionala cu boostul la partea de inalte a unui manelistului. spune-mi tu mie o melodie care sa atinga...si la -6 acei 20 Hz, si aici nu ma refer la track-urile pt spl competition sau altele in genul lor....ca tot ziceai ceva de cum suna in partea "ailalta" de lume... daca stii ce atenuari frumoase primesc melodiile sub 40-45de Hz...ce auzi tu de fapt e un mix bine facut, cu simt de raspundere, track-ul fiind facut pt ca merita sa sune bine....nu ma mai intind cu ce si cum suna la noi in tara sau afara ca nu are rost...si deja off-topicul e la el acasa.....p.s. da ne zici piesele.....eventual si ceva ce ai vazut tu pe "analizatorul ala spectral"cer scuze moderatorilor pt off-topic...dar e enervant deja sincer... Link spre comentariu
Romica_t Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Cum exista tweetere care urca pana la 100KHz pot sa fie si difuzoare care coboara pana la 20Hz.Unde e problema?O sa redea mai bine zona de subbas decat unul care coboara pana la 40Hz. Link spre comentariu
adircf Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 http://www.cowanaudio.com/th.html Citeste pe acolo si cauta pe gogu hornul de 3 Hz a lui Tom Danley. Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Nu am nevoie sa motivez cuiva cum i-mi cheltuiesc eu banii. Cumpar si construiesc ce vreau !. Si nu ascult nici manele, nici compilatii ci muzica clasica. Fiecare cu experienta si mintea lui !. Link spre comentariu
Light_man Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 bine bine muzica clasica muzica clasica....dar totusi 20 de Hz.... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 6, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 O orga cu tuburi coboara pana la 16Hz, mai jos de atata nu stiu sa coboare ceva instrument muzical Link spre comentariu
EmyRulz Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Am si eu o intrebare. Din ce este format restul sistemului la care vrei sa adaugi acest subwoofer? Fiind vorba de muzica calsica deci de muzica pretentioasa care cere calitate, acest subwoofer ar trebui taiat destul de jos(maxim 80 hz) si integrat in asa fel incat nici sa nu isi faca simtita prezenta adica in mod normal sa nu iti dai sema daca este pronit sau nu(exceptand melodiile cu tobe mari sau orga). Integrarea unui subwoofer pentru a ajuta la sunet si nu a face mai mult rau, este extrem de dificila si necesita mult timp si experienta. Pentru a atinge cei 20 hz la (-3/-6 DB) probabil vei avea nevoie de o corectare a raspunsului incintei din filtrul activ. Un exemplu de astfel de abordare este priectul Thor al lui Linkwitz-Relly. : http://www.linkwitzlab.com/thor-intro.htm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Cum exista tweetere care urca pana la 100KHz pot sa fie si difuzoare care coboara pana la 20Hz.Unde e problema?O sa redea mai bine zona de subbas decat unul care coboara pana la 40Hz.la 20hz nu o sa auda ,o sa simta o vibratie,din cite stiu eu frecventele foarte joase si la putere mare pot provoca embolie,100khz a auzit cineva cum suna? esti aproape de unde lungiam vazut si eu diverse specificatii dar sunt pur teoretice Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Cine stie de unde pot cumpara din Romania doua difuzoare de calitate cu impedanta de 8 ohmi si cu frecventa de rezonanta sub 20 Hz, rog sa ma anunte si pe mine. Va multumesc anticipat !.contacteaza l pe domnu l VTP de pe forum te poate indruma dinsul Link spre comentariu
Light_man Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 asa e vasile, o orga pe tuburi...dar din clasca celor de dimensiuni respectabile, e capabila. si acum, intrebarea mea, scormonel, totusi, care sunt melodiile pe care tu le ai, le asculti si simti tu ca au nevoie de asa extensie... si inca ceva, de curiozitate... spatiul tau de auditie...cat e de mare? p.s.: check this: http://blog.audiovideointeriors.com/208great/ aici ai avea o sansa sa ai parte de ce vrei tu. bugetul.....te las pe tine sa descoperi icon_hang Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 scormonel, macar ai aplicat vre-un tratament acustic in camera de auditie ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 7, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Referitor la situl cu difuzoare, acuma lucrez la unu fain cu filtre si comparatii realtime esemplu http://difuzoare.hiend.ro/c/difuzor-d10 ... fuzor-a2s/ Link spre comentariu
Romica_t Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Noul site este o idee foarte buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum