Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare in incinta inchisa

philips

Postări Recomandate

Dupa parametrii de mai sus, difuzoarele se comporta prost cu reflex, nu ti-as recomanda.Sa scoti frecvente de la 50-65 hz liniar nici nu poate fi vorba decat intr-o incinta de peste 90 litrii, ba chiar nici atunci, te-ai apropia intre 60-70 liniar/+, deci, dupa parerea mea, le poti lasa asa cum sunt.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philips

19

• Bogdi16

3

• Badman

2

• cburlea

2

Top autori în acest subiect

astea-s dimensiunile :h95 L31 l37. volumul e 105 l( volum exterior), volum interor cam 90l. dar am vazut ca impedanta boxelor e de 4 ohmi, dar difuzoarele toate sunt de 8ohmi. or fi legate in paralel?sa le leg in serie sa fie de 8 ohmi?

Link spre comentariu

daca da rezistenta mai mare atunci ohmi aia ce sunt acolo?Nu o lua in nume de rau dar ar trebui sa postezi la sectiunea incepatori cum se calculeaza valoarea rezistentelor in serie si in paralel si nu in ultimul rand ar trebui sa te interesezi ce e aia rezistenta si in ce se masoara ea.

Link spre comentariu

rezistenta electrica ® =proprietatea generala a conductoarelor de a se opune trecerii curentului electric prin ele.[R]SI = 1 ohm1 ohm=1V (supra) 1Arezistenta electrica se masoara cu instrumentul numit ohmmetru, respectiv prin metode volt-ampermetrice utilizand un voltmetru, care masoara tensiunea aplicata la bornele consumatorului, respectiv un ampermetru care masoara intensitatea curentului care strabate conductorul.se poate lega 2 difuzoare de 8 ohmi , sa-mi dea tot 8 ohmi?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

rezistenta electrica ® =proprietatea generala a conductoarelor de a se opune trecerii curentului electric prin ele.[R]SI = 1 ohm1 ohm=1V (supra) 1Arezistenta electrica se masoara cu instrumentul numit ohmmetru, respectiv prin metode volt-ampermetrice utilizand un voltmetru, care masoara tensiunea aplicata la bornele consumatorului, respectiv un ampermetru care masoara intensitatea curentului care strabate conductorul.se pot lega 2 difuzoare de 8 ohmi , sa-mi dea tot 8 ohmi?

da puse ambele in paralel 8/8=4 ohmi,apoi inseriate cu o rezistenta de 4 ohmi de vataj mare cam 30 40w ,obtii iarasi 8ohmiacum ca ai aflat pot sa spun si eu inca odata "posteaza la incepatori",cum ai realizat,reglat ,acel amplificator care a fost vindut de tine ??vezi ca mai sunt si oameni care se pricep si apoi te faci de rusinicainvata si tu ceva din fizica de clasa a zecea,daca stiai legarea serie paralel a rezistenteleo stiai si cun sa legi difuzoareleastazi 3 la fizica!
Link spre comentariu

ba viobio, nu te in spectacol ca stii si tu ce se face pe clasa a VIII-a ( cred) legarea in serie, legare in paralel .boxele le-am legat la un amplif de 4 ohmi .am gresit cand am zis ca daca se leaga 2 difuzoare de 8 ohmi in serie sunt tot 8 ohmi :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator viobio

ba viobio, nu te in spectacol ca stii si tu ce se face pe clasa a VIII-a ( cred) legarea in serie, legare in paralel .boxele le-am legat la un amplif de 4 ohmi .am gresit cand am zis ca daca se leaga 2 difuzoare de 8 ohmi in serie sunt tot 8 ohmi :jytuiyu

asta se intelege!daca ai ampliful pe 4ohmi leagale in paralel si o sa ai 4 ohmi cind le pui in paralel ai grija cum le fazezi plus cu plus ,minus cu minusbafta si SUCCESURI
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

se poate lega 2 difuzoare de 8 ohmi , sa-mi dea tot 8 ohmi?

Poti sa obtii ce impedanta vrei !,dar trebuie sa introduci un transformator adaptor de impedanta! si vei obtine citi ohmi vrei! si le vei putea conecta si cum doresti serie sau paralel....
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări