paul14 Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 daca zici ca sunt facute dupa foaia difuzoarelor arata-ne foaia, sau cel putin zi modelul de difuzoare folositeDaca dai volumu mai tare si pui mana sau fatza in dreptul gaurii se simte ceva? Link spre comentariu
delde Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Din cate vad din fotografie, difuzoarele par sa fie TESLA de 30 cm diametru. Aceste difuzoare sunt probabil de compresie, adica au suspensia foarte moale, fapt ce le impiedica sa lucreze bine in incinte BR. Nu vor merge mai bine daca faci o gaura, ci vor avea un sunet ,,bumy'' nicidecum un bas de calitate. Daca firma producatoare a recomandat o astfel de incinta, aceea merge cel mai bine cu difuzoarele respective. De altfel incintele de compresie au un bas mult mai curat decat cele BR, ele fiind cea mai buna solutie DIY, in cazul in care nu se cunosc parametrii difuzoarelor. Din pacate basul este cu 6 dB mai slab decat al celor bas reflex bine facute si bine acordate, lucru mai greu in regim DIY. Sfatul meu este sa le lasi asa. Ai putea sa incerci sa mai reduci din ponderea mediilor si innaltelor, punind niste atenuatoare de 6 pina la 10 dB, construite din rezistente de putere si vezi apoi cum se aude. Pana la urma, in lipsa unui SPLmetru, totul depinde de ureche si gust. Succes! Link spre comentariu
cburlea Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 am si eu o idee, zici ca dimensiunile sunt dupa proiect, poate cel care a facut incintele nu prea se pricepea la ''boxe'', si placa aia de pal din interior este defapt o intaritura (brace) care trebuia gaurita, incinta fiind destul de inalta ar putea vibra fara ea. Cel mai bine cere-i prietenului tau foaia de la difuri sau cauta pe net difuzoarele si ar trebui sa gasesti si date despre incinta recomandata.mda... apropos d brace... eu cre ca acea "bucata" de pal sauce material o fi, este pentru a face o incinta (separata de cea pentru joase) pentru un dif de medii, ca dupa cum se observa este putin inclinat fatade panoul frontal, ori brace-urile, din cate stiu eu sunt perpendiculare pe acesta... cel putin asa erau intoate proiectele pe care le-am vazut pe net Link spre comentariu
philips Postat Februarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2009 am reusit sa desfac difuzorul. uitati ce scrie pe el Link spre comentariu
philips Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 am resuit sa desfac un difuzor. suna mult mai faina cu difuzorul scos. cred ca n-ar fi o problema sa fac gaura.uitati si poza cu difuzorul . a avut cineva, cam cati wati are? Link spre comentariu
philips Postat Februarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2009 nimeni n-a avut asa ceva?? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Pai din ce scrie pe eticheta aia micuta...are 300W si 8ohmi ceea ce nu te ajuta deloc in a face o incinta pt el.Iar pe net nu am gasit ceva asemanator cu el..... Link spre comentariu
philips Postat Februarie 17, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2009 nimeni n-a avut? Link spre comentariu
BF37 Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Sant difuzoatre CAT , s-au vandut prin Germania si Austria la set , cu instructiuni de constructie a incintei. Nu suna rau , a avut un prieten ,4 boxe pe 3 cai ( 1b / 1m / 1i )dinalea si le-a vandut la o discoteca impreuna cu un amplif facute de mine. Din cate i-mi aduc aminte alea aveau bass-reflex pe spate ( cred ca vreo 8 sau 10 cm ).Deci decupeaza o gaura de 20 cm in placa din interior , pune tubul de bass-reflex la loc si asculta-le.....................si de aici in colo te joci cu tubul ( eventual mai lung sau mai mare in diametru ). BAFTA ! Link spre comentariu
philips Postat Martie 8, 2009 Autor Partajează Postat Martie 8, 2009 nu stii ce putere a avut un difuzor?rms Link spre comentariu
BF37 Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Daca ar fi sa crezi ce zice pe dif , atunci ar fi 300w in 8ohm , dar in realitate nu poti sa bagi mai mult de 75w reali intr-unul. Asta inseamna ca ai putea baga vreo 150w in boxele alea , dar asta doar daca sant bine acordate pe bass-reflex , si binenteles sa nu exagerezi cu basul . Link spre comentariu
exxu Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 Variante ar fii doua: 1.portul trebuia montat sub placa separatoare (in incinta de joase) 2.placa separatoare trebuia sa fie doar o intaritura asa cum a scrie si alzisor, caz in care difuzoarele de medii si inalte trebuiau dotate cu incinte separate; au asa ceva ? Link spre comentariu
philips Postat Martie 18, 2009 Autor Partajează Postat Martie 18, 2009 pai inaltele si mediile sunt in incinta, separat de basi. Link spre comentariu
philips Postat Aprilie 16, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2009 am vazut ca impedanta boxelor e de 4 ohmi, dar difuzoarele toate sunt de 8ohmi. or fi legate in paralel?sa le leg in serie sa fie de 8 ohmi? Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Cativa parametrii, nu am gasit mai mult. TSP Parameter des Lautsprechers: CAT - 300-08 (180-200) Hauptdaten: Qts: 0,54 Fs (Hz): 28 Vas (l): 141 Erweiterte Hauptdaten: Qms: 3,9 Qes: 0,62 Sonstige Daten: Preis: 35 SPL (dB): 88,5 Elektrische, Mechanische Parameter: Re (Ohm): 7,4 Scuze ca este in germana dar cu Google Translate iesea cam de cacao. Si poti sa le trimiti mail pe situl lor sa-i intrebi date aditionale: http://www.calaudiotech.com/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum