Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Actionare relee

Postări Recomandate

.din teste nu mergea pus ledul direct pe iesirea integratului,ca influienta tranzistorul care comanda releul si acesta nu mai mergea bine..."

Eu am folosit un inversor nefolosit,nu cel care comanda tranzistorul,deaceea am intrebat cate relee comanda cu un integrat,pentru a sti daca raman inversori liberi.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MariusTehnik

25

• miron1947

15

• em2006

14

• Dr.L

4

Top autori în acest subiect

Si daca tot avem inversoare libere, e musai sa riscam sa le suprasolicitam? ati vazut ca omul e incepator, de ce nu-i sugerati sa lege macar doua inversoare in paralel (tot le are libere, nu?), si cu alea sa miste LEDul, e mai corect cata vreme nu stim tipul ledului pe care-l are si ce curent necesita acesta.Si cum se potriveste asta in contextul in care omul a precizat de la inceput ca vrea sa miste 10 relee identice, acesta e contextul in care Dr.L a propus deja sch respectiva...

Link spre comentariu

De ce nu dati replica punctual, cu un text explicativ si cu argumente, nu cu citate partiale si linkuri, pentru ca se creaza confuzii..Va rog sa va corectati (edit) postul de la inceputul paginii in care ma citati, textul ii apartine lui Dr.L, nu mie.Din pacate, pe acest forum, posturile in cadrul unui topic nu sunt numerotate, ori nu m-am prins eu cum e treaba, ideea e sa putem preciza exact la ce post ne referim si sa evitam confuziile. Asa ca o sa citez integral postul cu pricina, ca sa putem vorbi aceeasi limba:

da,e paralel cu alimentarea,scuze pt greseala :nebunrau: s-acuma-mi aduc aminte,ca din teste nu mergea pus ledul direct pe iesirea integratului,ca influienta tranzistorul care comanda releul si acesta nu mai mergea binesolutia gasita de mine e http://i42.tinypic.com/k54nc6.jpgvarianta asta e netestata practicledul folosit de mine e bicolor cu 2 picioare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări