MariusTehnik Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Aveam releele astea de vreo 1 an la mine si nu stiam ce sa fac , vreau sa-mi umplu timpul liber care il am in momentul de fata facand ceva care pe viitor poate o sa-mi foloseasca la ceva:) imi plac foarte mult montajele cu relee , cred ca sunt obsedat de asa ceva :PVad ca partea de cablaj ramane asa fara modificari doar cu cele mentionate de voi ( valorile rezistentelor ) oricum nu e o avere un drum dupa componente:) inca n-am ajuns la faza achizitionarii componentelor din fericire:)Am sa incercs a fac un simplu montaj de "proba" dupa care restul de 10 , va tin informati:) Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Am sa incerc sa fac varianta asta de montaj , apropo ce componente trebuie inlocuite ca montajul sa functioneze pe 12vNu trebuie inlocuit sau schimbat nimic . Merge fara modificari la 12 V. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 O persoana spune o varianta , alta persoana spune alta varianta:) sincer nu mai stiu ce sa cred , ma derutati complect Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Cred ca tu vb de varianta cealalta (cea cu integratul) Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Sigur ca despre varianta aia vorbeste, doar ti-a citat postul, asa ca nu e nimic derutant. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 10, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 In locul rezistentei de 800ohm ce as putea sa pun ca n-am gasit la mag la care am fost si chear nu vad rostul sa comand de pe net . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 10, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 In loc de BC 107 merge un BC 107B ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 In loc de BC 107 merge un BC 107B ?Da.In locul rezistentei de 800ohm ce as putea sa pun 2 x 400 in serie 2 x 1.6K in paralel,scrieti ce valori aveti si gasim o combinatie. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 10, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Toate componentele le am mai putin valorile scrise mai sus , am sa-mi caut de 1.6k si le pun in paralel, label si bc-ul 107B Ms pentru ajutor Miron1947 Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 In locul rezistentei de 800ohm ce as putea sa pun ca n-am gasit la mag la care am fost si chear nu vad rostul sa comand de pe net .Chiar daca ai vrea sa comanzi pe net, tot nu ai gasi, pentru ca aceasta valoare nu se fabrica, nu e standardizata. Valoarea standardizata cea mai apropiata, in clasele de toleranta 5...20%, este 820 ohm. Dar de ce oare am lua ca referinta 800 ohm cata vreme releul are 720 ??? 2 x 400 in serie...Nici valoarea de 400 ohmi nu e standardizata, cea mai apropiata care se fabrica, in clasele de toleranta 5...20%, este 390 ohmi.La montajul care-l faci nu sunt necesare rezistente de precizie. Tabele cu Valorile standardizate, care se fabrica, in diferite clase de toleranta, gasesti de exemplu aici: http://www.bertys.ro/codul_culorilor_rezistente.htm Eu ti-am facut o recomandare, mai la inceput, imediat dupa ce ai masurat rezistenta releului dar se pare ca ai trecut-o cu vederea: ...poti folosi o rezistenta de 680-820 ohmi, depinde ce gasesti, sau eventual, 2 rezistente de 1K5 paralel. ... Atentie si la puterea disipata... Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 12, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Eram mai grabit poate de aceea am trecut cu vederea chestile astea , si din graba am ajuns sa-mi iau alte rezistente cu alte valori si drumuri fara rost :)Acum astept sa-mi vin coletul sa ma pun pe treaba , am gasit toate componentele , bc107 mi-a dat putin bataie de cap ca e cam scump (1.4 ron) dar nu l-am agsit la conex parca dar gaseam 107B si nu stiam daca e echivalent Apropo un tabel sau un site cu tranzistori echivalenti stiti? sau care e procedura ; cum stiu care e tranzistorul echivalent ? Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Salutare , am facut montajul dar apare o problema (am folosit BC107B in loc la BC107 , iar in locul rezistentei de 800ohm am montat 2X1.5Kin paralel ) dar releul nu e alimentat)Am pus in locul led-ului rosu/verde un alt led de la o bricheta chinezeasca (alb) si atunci la apasarea butonului releul este alimentat Care sa fie problema?Am masurat si la led vine aproximativ 11.5v ceea ce e foarte mult Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Dar fara led-uri,functioneaza? Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 cu ele fara ele.... nimic Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Puteti face o poza cu montajul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum