Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Actionare relee

Postări Recomandate

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MariusTehnik

25

• miron1947

15

• em2006

14

• Dr.L

4

Top autori în acest subiect

chear e nevoie de acea rezistenta de 120 ohm / 2W ?

Da

Led-ul e doar cu 2 pini , e valabil montajul de mai sus?

Eu am figurat 2 led-uri,asa cum este in interior,observati,ca ele sunt in interiorul patratului,care reprezinta de fapt,led-ul Dvs. bicolor.
Link spre comentariu

Am sa fac montajul acesta saptamana aceasta sa vad ce iasa , e chear necesar acei 2w?Asta vroiam sa subliniez mai mult:)Nu am toate componentele acasa in momentul de fata si as vrea sa fac un prototip pana in momentul in care vad ca functioneaza , nu am acei condensatori de 22uf doar de 220uf si acea rezistenta nici vb sa qasesc la mineIn ce fel influenteaza acele componente functionarea montajului ?

Link spre comentariu

Mai bine ai masura mai intai rezistenta bobinei releului.Rezistenta aia a fost aleasa de 120/2w pentru ca releul folosit de cel care a facut schema are 120 ohmi.Ca bistabilul sa fie simetric, s-a pus si rezistenta respectiva la fel. Daca releul tau are rezistenta mai mare, curentul absorbit e mai mic si rezistenta ar putea fi de putere mai mica. Zi ce rezistenta are releul tau si o sa-ti spunem ce sa faci.

Link spre comentariu

Valoarea nu e critica, nu conteaza cat de precisa e masuratoarea, uite cum poti face:Masoara rezistentele care le ai la indemana cu acelasi aparat si alege o rezistenta apropiata ca valoare cu cea a releului. Daca intr-adevar releul tau e de circa sapte sute de ohmi, poti folosi o rezistenta de 680-820 ohmi, depinde ce gasesti, sau eventual, 2 rezistente de 1K5 paralel.Pune o poza cu releul disponibil, sau precizeaza tipul lui si eventual ce mai scrie pe el, sa-l caut in catalog. Dupa ce ne lamurim cu releul o sa-ti spun ce mai modifici, daca va fi cazul.

Link spre comentariu

Vroiam de de mult sa atasez poza dar n-am reusit...

Te cred, dar tipul lui, eventual dimensiunile si ce scrie pe el, puteai sa precizezi, ca sa-ti putem recomanda a o schema care se preteaza mai bine. Pentru ca la schema pe care deja ai ales-o si umbli deja dupa piese, trebuie schimbate aproape toate valorile pieselor, adica trebuie reproiectata sa mearga bine cu releul tau.M-am uitat in datasheet, releul tau e finut, consuma doar 0.2W, ar fi absurd sa pui acolo rezistenta aia de 2W de care te minunai si tu. Si oricum, dupa parerea mea, cu valorile din schema, bistabilul nu prea are cum sa mearga corect.Rezistenta bobinei e de 720 OHM conform catalogului, atat ai masurat si tu, deci aparatul tau cu care ai masurat e bun. Daca alimentezi cu 12V, bobina releului o sa traga 16.7mA (tot cf catalog), asa ca bistabilul trebuie proiectat pt aceasta valoare a curentului.Amu, mai ramane de vazut daca contactele disponibile sunt suficiente si daca se preteaza la sarcina pe care vrei sa o comuti. Te-am mai intrebat o data ce vrei sa comanzi cu alea 10 relee, dar se vede treaba ca esti tare secretos...
Link spre comentariu

Rezistenta bobinei e de 720 OHM conform catalogului, atat ai masurat si tu, deci aparatul tau cu care ai masurat e bun. Daca alimentezi cu 12V, bobina releului o sa traga 16.7mA (tot cf catalog), asa ca bistabilul trebuie proiectat pt aceasta valoare a curentului.

In cazul acesta,pot fi folositi si BC-uri.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări