Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum modific un traf

Vizitator adrian_grasu

Postări Recomandate

Vizitator adrian_grasu

cine poate sa mi spuna cum fac si eu un traf de 150w.... io am luat primarul de la un traf de 2x 18vca si imi functioneaza dar problema este ca scde mult tensiunea cand este in sarcina.imi da si mie cineva un sfat cum as pute sa fac un primar eficient si ce grosime sa folosescMULTUMESC ANTICIPAT

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator adrian_grasu

pei imi scade tensiunea rederesata. eu acum incerc sa mi fac un traf tiroidal da problema e ca nu stiu cum sa l calculez, m am interesat la un prof si mi a zis ca imi trebuie in primar sarma de 0,6mm. el zicea ca va fii de vreo 200w si cred ca imi va fii suficient ca sa alimentez o statie stereo de 150w as vrea sa cumpar un kit de la adelaide cu 2 tda uri 7294 in punte. c parere aveti am sanse de reusita. :da

Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu

inca o intrebare...... imi puteti spune si mie daca se intampla ceva in caz ca amperajul depaseste 5 amperii ???pt kit-ul cu 2 tda-uri 7294 legate in punte??? si inca ceva cine imi poate da si mie un sfat de unde as putea face rost de niste sarma de cupru emailata de 0,6mm si pentru secundar de 1.5-1,7mm cica cu sarma asta imi scoate in jurul de 5 amperi. MULTUMESC ANTICIPAT :101

Link spre comentariu

Poti sa ai si 1000 amperi,amplifu ia cat are nevoie....

Pentru 2x150 iti trebuie traf mai mare,cred,pentru ca puterea absorbita de un amplif e mai pare de cea pe care o debiteaza...

Si kiturile de la adelaida nu sunt fiabile mai exact merg ce merg si apoi iti bagi p**a in ele ca incepi sa le repari de te ia dracu...iar schema pe care tio dau la cumparare are cateva greseli intentionate...

Cineva mia recomandat kitu asta www.dipaudio.ro/pcb/120

Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu

dar problema e la ce pret sunt kit-rile??? si inca ceva c putere dezvolta???? si c fel de alimentar necesita??? cva date generale.....PS dc kit-urile cu tda 7294 (in punte) nu sunt''bune''???

Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu

pei asa ca idee nnu stiti c anume au montajele de la adelaide????dar eu am vazut ca si cei de la revista conex au kit uri de vanzare despre ele c parere aveti??? sunt bune de ceva sau sunt ca cele de la adelaide??? :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu

in legatura cu traful meu stie careva dak informatiile pe care le am eu sunt bune????adica ca in primar trebuie sa am sarma de 0,6mm si in secundar de 1,6-1,8 pt 5 amperi. ma gandeam ca trafu sa fie in jur de 200w MULTUMESC ANTICIPAt

Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu

pei cred ca sunt decis pe cele de la conex. si mai mult ca sigur am sa le iau. :freaza: da la iesire eu cred ca ar trebuii sa le pun niste condensatori ca in caz de de fac vreun scurtcicuit.ca am mai facut eu greseala de am dat in scurt firele la un kit cu un singur tda 7294 si mi a explodat in fata.noroc ca nu am patit nimic. :101

Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu

condensatori de 1500uf si 40vcc o fii suficient de mare ca am 2 sa mai fac rost de inca 2. ca am de gand sa pun pe fiecare fir si + si -. o influenta cu ceva sunetul ?????(adica o sa scada din puterea muzicala)

Link spre comentariu

Daca vrei sa pui condensatori la iesirea din amplif catre boxe, nu ti-as recomanda, pentru ca din cate stiu eu aceia se pun doar la amplifurile cu alimentare asimtrica.Daca pui la cele cu alimentare simetrica poate sa iti schimbe gama de frecventa pe care o ai la iesire, adica sa iti taie din joase, medii, inalte (depide de capacitatea condensatoarelor).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări