Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot calcula consumul dispozitivelor Hardware din sursa PC?

Marian

Postări Recomandate

Salutare tuturor colegilor dupa forum.Dupa cum spune si titlul acestui subiect, as vrea sa stiu daca pot in vreun fel calcula consumul total de la sursa de PC, poate e o intrebare de incepator avand in vedere ca sa zicem componentele gen HDD sau DVD-RW e suficient sa verific curentul cerut insa mai este si placa de baza si procesorul si RAM-ul si astea nu ma hazardez sa spun ca as sti ce si cum si de aceea apelez la experienta DVS spre a ma lamuri.Sa ma explic si de ce:Eu am o sursa ATX de 400w si ea alimenteaza o placa de baza ASROCK AliveNF7G(sper sa nu fie problema ca am spus numele placii, daca da atunci imi cer scuze); pe placa am un procesor 3200+, memorie de 1Gb, 2 HDD de cate 80Gb, DVD-RW, si cam atat, motivul pentru care as vrea sa stiu daca e posibil sa calculez consumul tuturor acestora este deoarece as dori sa mai adaug un HDD de 320Gb insa ma tem ca sursa sa nu fie capabila sa le suporte pe toate si nu vreau sa am surprize neplacute.Asadar ar mai suporta sursa mea un HDD de 320Gb in plus?Sper ca am reusit sa ma fac inteles si multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa citeasca post-ul meu si vor dori sa-mi si raspunda si va salut cu respect :aplauze . Mari@n :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

4

• Dr.L

3

• Stefan

1

• rimache

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

sursa e chinezeasca,nu? in cazul asta n-are peste 150-200w(si aia scosi cu ditamai caldura degajata)mai merge un hdd,pt inca 10w nu-i problemaexista pe net un site cu calculator,iti alegi din listele de acolo c ecomponente ai si-ti zice cat consumiorientativ pare ok

Link spre comentariu

sursa e chinezeasca,nu? in cazul asta n-are peste 150-200w(si aia scosi cu ditamai caldura degajata)

Pai nu sunt majoritatea "componentelor" de acolo? Oricum nici eu nu eram convins ca scoate chiar cat zice, dar avand in vedere ca la mine merge aproximativ non-stop si nu face figuri sunt multumit si cu ea.Multumesc mult Dr.L pentru raspuns :aplauze Mari@n. :da
Link spre comentariu

Mersi mult rimache pentru acel link, acum dilema mea este lamurita mai mere inca un HDD fara probleme, deci e ok.

Inca o data multumesc tuturor :aplauze si va salut.

Mari@n :da

Link spre comentariu

am observat ca sata consuma ceva mai putin ! deci cum e hdd-ul? oricum nu conteaza diferenta de 3W dar ca informatie.poti schimba ventilatorul din sursa ! eu am pus un SUNON de 2W, e ceva mai zgomotos dar isi face treaba .asta pentru ca momentan nu sunt dispus sa dau 150-200lei sa imi cumpar o sursa serioasa ca pana in 100 tot pocnitoare gasesci. eu am calculat un consum de aproz 319W :speriat pe o sursa de 450W aaaa adica 200W :ras:

Link spre comentariu

probema nu e neaparat ca e din china,ca intr-adrvar cele mai multe se fac acolo,problema e ca sursa e facuta prea economic si e un jafnu zic ca nu merge,dar cam atat facecp

Link spre comentariu

HDD-urile mele sunt unul pe IDEE si unul pe SATA, si cel pe care vreau sa-l adaug tot pe SATA e, eu am calculat un consum de 359w pe sursa de 400 care o am (cica e de 400) :ras: , oricum la mine mere aproape non-stop si nu se incalzeste prea tare aprox 40G, deci eu as zice ca e ok. :nas: Este adevarat ca o sursa serioasa depaseste 150 lei dar nu stiu cati ar da atat pe o sursa, la urma urmei daca isai face treaba eu zic ca e ok :da Mari@n

Link spre comentariu

poate gasesti ceva sh in stare buna!

eu am o fortron de 220w,cam tiuie dar tot se Posted Image pe orice chinezarie infecta(noname) de "400w"

merge si mai rece si mai silentioasa(are ventilator de 92mm cu turatie variabila)

Link spre comentariu

la urma-urmei, singurul mod în care afli sigur consumurile e înseriind câte un ampermetru pe fiecare tensiune, ?i apelând la legea lui ohm...era pe net o schem? de testare a unei surse de pc, sem?na panoul ?la cu cel al unui electrometru rusesc, de pe vremea lui stalin, cred, care mai era înc? în folosin?? la depou... bineîn?eles, minus zecile alea de socluri, îns? încolo avea cam tot atâtea dummy-load-uri, ampermetre ?i voltmetre ca ?i ?la...

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Vezi cat consuma procesorul (TDP) , cat consuma cartea grafica (si asta se poate afla usor) pune 20W pentru placa de baza, 10W pentru fiecare 1 Go de mem., plus consumul DVD-ului si HD deja instalate, plus a celui care mai vrei sa-l bagi, cate 3W pentru fiecare ventilator, si daca nu atingi peste 80% din puterea sursei e bine (la surse "de firma")Sursele no-name ... imparte puterea la 2...Calculele sunt empirice, dar eu cam asa fac...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări