Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC ADC referinta externa

Blacksmith

Postări Recomandate

Ce curent trebuie sa suporte referinta de tensiune (externa, AN3) pentru a fi folosita la ADC-ul din PIC ?Merge sa fac si cu un divizor rezistiv din tensiunea de 5V ?Vad ca nu scrie prin datasheet ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

3

• junior

2

• DREDD

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am gasit, cica 150uA. :rade:Dar as avea o alta intrebare...Care este rezistenta minima care poate fi folosita in sereie cu intrarea ADC-ului ?Cea maxima stiu ca e 2,5K dar am auzit ca cica e bine sa fie cit mai mica. :da

Link spre comentariu

Rezistenta serie poate lipsi insa ce te faci daca aplici o tensiune inversa (sau mai mare decat cea de alimentare a PIC-ului).Vai si amar de diodele de protectie de pe intrarea PIC-ului.

Link spre comentariu

For best ADC performance of the PIC micro, the input impedance should not exceed 2.5K as the PIC's internal capacitors will take too long too charge/discharge. This isn't really an issue for most projects though, as you can just change the sample time with a couple of settings - see the help file of your compiler for more information. I generally use 10K resistors without any issues.

Poate te ajuta: http://www.digital-diy.net/18F%20Examples/ADC.aspx

Numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări