Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de 6.3V si +300V

Vizitator AndyB78

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator AndyB78

Vorbim despre traful de retea sau cel care furnizeaza tensiunea inalta pentru tub? Ca daca e vorba de cel de retea ca sa bobinez secundarul ca sa fie ridicator de tensiune nici nu cred ca incape si oricum e relativ greu (adica de durata; una e bobinarea unui secundar care sa scoata 10-20 de V si alta e pentru 300-500). Cel putin daca am inteles eu bine...

Link spre comentariu

2 trafuri cu tensiuni uzuale, de ex 9v, puse secundar in secundar si ai ambele tensiuni. Un traf chinezesc de 9v si 2A e pana in 10 lei. Ca regulator pt ambele tensiuni, cel mai la indemana e cel cu tranzistor+dioda zener (mai multe diode inseriate pt 300v). Cel putin asta am eu in minte pt un viitor preu cu lampi, nu stiu pt un osciloscop daca-i mai pretentios sau nu. De surse smps din ce am citit, cica nu prea se pupa cu lampile.

Link spre comentariu
Vizitator AndyB78

poate is eu mai sadic din fire, dar 220-ul cu redresare si filtrare nu da tocmai 300?

Chiar acum am masurat tensiunea la priza si am 206V. Cu tot cu filtru nu cred ca ajunge la 300V.

2 trafuri cu tensiuni uzuale, de ex 9v, puse secundar in secundar si ai ambele tensiuni.

Multumesc pentru sugestie dar...intreb si eu...de ce sa pun 2 trafuri secundar in secundar? Asa nu puteam la fel de bine sa iau tensiunea direct de la priza decat din primarul celui de-al doilea traf?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări