porman Postat Ianuarie 1, 2009 Partajează Postat Ianuarie 1, 2009 Va salut, va rog dupa poze daca va puteti sa va exprimati opiniile voastre in legatura cu puterea acestui amplificator, nu stiu ce putere ar avea si nici consumul de la retea ca nu scrie. Ce va mai pot spune ca am masurat tensiunile in sarcina si pe o ramura are 60 de volti si deci 120 la olalta mi se pare cam mare dar atit are. In ce clasa de amplificare intra, nu vi se pare radiatorul subdimensionat pentru atatea tranzistoare? de incalzit nu se incalzeste tare dar totusi? Ori ce parere e binevenita, stiu ca este un jaf dar totus ma intereseaza ca ce am prin casa. Daca mai aveti intrebari nu ezitati.Multumesc si la inceput de An va doresc tuturor La Multi Ani! Link spre comentariu
vsurducan Postat Ianuarie 1, 2009 Partajează Postat Ianuarie 1, 2009 Puterea unui amplificator este o chestiune relativa. Daca nu este corelata cu nivelul de distorsiuni si caracteristica de frecventa, sa stii puterea este ca si cum ai asculta o poezie foarte proasta recitata de un actor bun. Puterea definita poate fi maxima, sinusoidala, muzicala, de varf, etc. Fiecare o defineste ca sa-l poata prosti pe cumparatorul neavizat. De exemplu 500W PMPO (peak maximum output power adica puterea de varf) poate insemna 1W muzical sau 10W putere sinusoidala cu 10% distorsiuni.In loc sa va osteniti sa faceti poze era mult mai simplu sa masurati puterea sinusoidala aparenta la iesire pentru un nivel acceptabil al sunetului (adica fara ca amplificatorul sa urle in asa fel incat distorsiunile sa innece semnalul). Pentru o astfel de masuratoare e nevoie de o melodie constanta ca banda de frecventa (cu o variatie dinamica cat mai mica, nu o manea, nu disco, nu house... a mai ramas o piesa clasica cantata sa zicem la clavecin sau un semnal standard pentru masurarea puterii descarcat de pe internet si rulat pe un calculator cu iesire audio) o rezistenta de putere (10...20W) de valoare egala cu impedanta de iesire a amplificatorului ( de obicei 4 sau 8 ohmi) si un multimetru digital de 14lei. Cred ca stiti care este expresia puterii intr-un circuit rezistiv: P = U*I cos fi. Cos fi il neglijam (zicem ca-i 1) si atunci P = U*I = U la patrat/R sau P = R * I la patrat (unde * inseamna inmultit si / inseamna impartit). Asadar aveti nevoie doar de o masuratoare de tensiune sau de curent. Puterea calculata astfel va fi mai mare decat puterea reala pe difuzor cu 10-30% dar macar stiti ce ati dorit (nu ca ar folosi la ceva). Masuratoarea este influentata de caracteristica neliniara tensiune-frecventa a multimetrului, dar asta nu conteaza la precizia pe care acest tip de masuratoare o are.Aparatul dvs este construit probabil prin anii 85-90 cu tranzistori finali de buna calitate 2SC3182 si 2SA1235. Cautand fila de catalog a acestor tranzistori aveti o vedere de ansamblu a puterii maxime disipate pe etajul final. Asta inseamna ca puteti estima ca 30%-50% din aceasta putere se regaseste pe difuzoare. Ceea ce nu inseamna din nou nimic deoarece difuzoarele sunt echipamentele cu randamentul cel mai prost din tot lantul audio.Sper ca ati inteles ceva. Va salut, va rog dupa poze daca va puteti sa va exprimati opiniile voastre in legatura cu puterea acestui amplificator, nu stiu ce putere ar avea si nici consumul de la retea ca nu scrie. Ce va mai pot spune ca am masurat tensiunile in sarcina si pe o ramura are 60 de volti si deci 120 la olalta mi se pare cam mare dar atit are. In ce clasa de amplificare intra, nu vi se pare radiatorul subdimensionat pentru atatea tranzistoare? de incalzit nu se incalzeste tare dar totusi? Ori ce parere e binevenita, stiu ca este un jaf dar totus ma intereseaza ca ce am prin casa. Daca mai aveti intrebari nu ezitati.Multumesc si la inceput de An va doresc tuturor La Multi Ani! Link spre comentariu
porman Postat Ianuarie 1, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2009 Multumesc pentru raspuns am sa fac aceste masuratori curand, am cautat fila de catalog al acestor tranzistoare cu care este echipat acest amplif si ca exemplu 2SC3182 are o putere maxima de 100 wati la o temperatura de 25 grade celsius (acuma imi dau seama de ce nu are radiator mai mare si mai sanatos, iar voltajul la care lucreaza acest tranzistor este 140 volti. Dar totusi clasa de amplificare cum se poate afla? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Ai cam 2x150W disponibili acolo, fie 4, fie 8 Ohmi, judecînd dup? trz finale ?i tensiuni. Trafo îns?, limiteaz? puterea c? e mai economic f?cut. Radiatorul e cam sub?ire, dar ideia e c? nu stai cu volumul la maxim permanent. E o scul? bun? totu?i, aduce ca piese ?i lucr?tur? cu Yamaha. Clasa e AB, dar ca s? fi sigur masoar? Ub-e la trz finali, dac? ai sub 600mVcc, f?r? semnal, e AB, dac? ai peste, e clasa A. În clasa A se încinge radiatorul chiar dac? st? degeaba ampliful. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Ori ce parere e binevenita, stiu ca este un jaf dar totus ma intereseaza ca ce am prin casa.Nu este deloc un jaf,l-am avut pe vremuri si mi-a placut cum suna. http://www.hifi-wiki.de/index.php/Blaupunkt_MA-5850parca asta era,nu? Link spre comentariu
porman Postat Ianuarie 2, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Multumesc pentru raspunsuri, am vrut sa stiu cam ce parere au si alti de acest amplif.Eu L-am cumparat de la cineva pentru carcasa, dar atata timp cat este functional nu ma ating de el. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Ce l-am ghicit... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 E o statie de amplificare excelenta, iar cu radiatorul nu-ti face mari probleme, nu se incalzeste cine stie ce...(mai ales daca ai 15 gr. in casa... ). Link spre comentariu
porman Postat Ianuarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Ma bucur ca ati spus lucruri bune de aceasta statie, are o fidelitate buna dar eu am luat de la un amic pentu carcasa lui, acuma imi este mila sa-l fac bucati sa sa bag in aceeasi carcasa alt kit de amplificator. Ma mira faptul ca firma Blaupunkt a realizat si amplificatoare de casa. Televizoare am vazut pe care scria Blaupunkt si ca echipeaza unele autoturisme cu sistemele lor audio.Acuma iar trebuie sa caut alta carcasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum