Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv de protectie la supratensiune

NICA

Postări Recomandate

Vizitator Paco

De vazut se vede, da stii cum e, teoria ca teoria da practica ne omoara. Am intrebat pt. ca la noi din cauza tolerantelor am avut diferenta de 1 volt si ceva intre ce era pe hartie si ce era in practica. Rezistentele astea mari de sute de kile sau megohmi stau cam prost cu toleranta. De exemplu am masurat acum de curiozitate o rezistenta de 1 megohm (noua) si are 928 K. Deci pana la 1 megohm mai e ceva. :multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 140
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex mm

10

• Dr.L

10

• Stefan

7

• NICA

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De exemplu am masurat acum de curiozitate o rezistenta de 1 megohm (noua) si are 928 K. Deci pana la 1 megohm mai e ceva.

Daca masurati cu alte 3 aparate,este foarte probabil sa obtineti alte 3 valori.
Link spre comentariu
Vizitator Mythica

Deocamdata nu am realizat montajul practic, ci doar programul din microcontroller si functioneaza bine in simulare. Probabil valorile poate nu se vor potrivi si atunci voi avea 2 solutii: modificarea divizorului rezistiv sau a codului din microcontroller.

Link spre comentariu
Vizitator Paco

Ok. Noi am mers in paralel si cu partea practica si cu softul, facand tot felul de probe. E adevarat ca noi am fost 3 persoane. Atentie! Tensiunea de varf este la 240V, aproximativ vreo 340V si din cauza asta insist sa fiti atenti la divizor, ca se buseste pic-ul si e pacat de el si de munca. (240+240x0,707), unde 0,707 e o constanta a sinusoidei. Tensiunea pe pinii de semnal nu trebuie sa depaseasca tensiunea de alimentare (5V) ca altfel il ia gaia.Hai ca merge!

Link spre comentariu

Cam liniste pe aici! E cumva linistea dinaintea furtunii, sau gripa asta e de vina? :sst

furtune? sa nu aud de furtuna ! atunci pica reteaua :da la mine proiectul are bon de ordine, altfel nu se mai poate :rade:
Link spre comentariu
Vizitator Paco

Ok. Noi am mers in paralel si cu partea practica si cu softul, facand tot felul de probe. E adevarat ca noi am fost 3 persoane. Atentie! Tensiunea de varf este la 240V, aproximativ vreo 340V si din cauza asta insist sa fiti atenti la divizor, ca se buseste pic-ul si e pacat de el si de munca. (240+240x0,707), unde 0,707 e o constanta a sinusoidei. Tensiunea pe pinii de semnal nu trebuie sa depaseasca tensiunea de alimentare (5V) ca altfel il ia gaia.Hai ca merge!

Revin cu o corectie asupra a ceea ce am scris mai sus gresit. Tensiunea de varf este la 240V, aproximativ 340V, (adica 240V impartit la 0,707). Mea culpa. Graba.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am cumparat un stabilizator de tensiune KEBO SDR 5000VA si am rezolvat problema fluctuatiilor de tensiune Decupleaza la supratensiuni peste 250V si la tensiuni mici sub 150V. Are functia "Delay" 6 sec si 120sec. Merita banii, desi este o chinezarie, pana acum n-au fost probleme. Singura problema este ca are consumul la mers in gol, cam mare!!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Paco

OK. Si ce rezolvi cu asta? Ai protectie decat la ce e legat la stabilizator, pe cand acest dispozitiv protejaza toata casa (tot ce e bagat in prize). E bun si ala, dar nu ai decat o protectie partiala. :scarpin

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator simstef

am citit cu interes toate mesajele si sunt curios daca aceasta protectie este eficienta in cazul descarcarii electrice (a unui fulger) pe reteaua aeriana pentru ca mie asta mi sa intamplat cu 2 ani in urma cand am pierdut multe aparate electrocasnice.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator lokomoto

Salutare tuturor,urmaresc rubrica cu un interes ridicat si doresc sa-l felicit pe Dl. Paco si echipa lui pentru realizare, care este bine venita mai alesin vremurile astea cand s-au montat clime cu duiumul si distribuitrul de energie incepe sa "gafaie" inmultindu-se avariile pe distributie.Rugamintea este daca exista cumva disponibil si fisierul, hex cred ca ii zice pentru montajul cu PIC16F876 pentru ca sunt cu circuitulfacut si la programare sunt pe langa. Va multumesc.

Link spre comentariu

Salut apropo ce consum in gol are montajul realizat cu pic ? Functioneaza si la curenti inductivi ? Nu se stie ce apare pe retea cand se ia curentul si apare din nou fiindca lifturile baga la greu pe retea supratensiune si la factiuni de secunda face praf totul.Am avut norocul cel putin la mine sa tina tv-urile fiindca simt instant la impuls daca apare o supratensiune si se decupleaza dar cine stie cand o sa faca poc ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări