em2006 Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Am gasit prin alta parte aceasta schema...De ce nu te adresezi mai intai autorului (bit61) ?Macar sa-i adresezi multumiri ca a facut-o publica. Oricum e munca lui, iar un simplu gest nu costa nimic... Link spre comentariu
bygy007 Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Din pacate nu activeaza pe acest forum , sau nu stiu eu. Ideea era daca functioneaza si care sint caracteristicile , poate alti colegi stapinesc si au programe care sa testeze functionarea virtual , deocamdata am facut cablajul pe hirtie , iar cind o sa am timp o sa ma duc dupa piese , o sa incerc sa fac si o varianta pe o placa de test dar asta e posibil sa dureze ceva Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 ......Bun , am luat la cunostinta, faptul, ca triacul nu isi are locul acolo in schema, si am trecut pe relee . Iata cablajul http://i41.tinypic.com/2302g6.jpg si schema [attachment=0]PROT RET B.GIF[/attachment] .Pe schema ,nu apare montajul, din dreapta jos a imaginii care e un monostabil cu timer-ul LM 555 care comanda un mic buzzer, care anunta faptul ca avem din nou tensiune . Numai bine alex mm. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Hai sa mai finisam un pic...Fiind nevoie de un contactor de (cel putin) 40-63 A vei gasi greu un asemenea contactor cu bobina de 12 Vcc! In plus, chiar daca ai gasi, saracutul de BD ar ... transpira... Deci BD sa comande un releu intermediar... In rest succes la executat! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 nu merg conectate 4 relee cu cate o pereche de contacte de 10A la 250v in paralel?sau mai putine relee cu mai multe contacte Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Dr.L am desenat in schema ,doar un releu , dar daca te uiti atent ,pe placa vei gasi 2 relee de 12v in paralel ,cu contacte de 16A / 250v CA ceea ce ,e suficient pt. un apartament (casa) . De curiozitate am masurat , intr-o seara cu un cleste ampermetric ,un curent de doar 3 A ,pe firul ce vine de la contor ..feri visky...Daca e nevoie, o sa pun un contactor, cu bobina la 230 V ,sa zicem un AC3 ,sau AC4 ,avand 4 contacte in paralel RSTsi AUX deci curentul nu e o problema , (solutii exista ). http://i43.tinypic.com/34osjf8.gif Fiind in concediu, am sa fac maine cablajul, si pe seara voi posta, finalizarea ......sper . alex mm. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 ...Fiind nevoie de un contactor de (cel putin) 40-63... ...Deci BD sa comande un releu intermediar...Deci pana la urma sa avem 2 piese cu elemente in miscare. Solutia se apropie tot mai mult de cele precedente...Hai totusi sa luam in considerare si o varianta in care triacul de putere lasa loc contactorului, dar nu se retrage chiar cu coada-ntre picioare, isi lasa si el un frate mai mic acolo, un triac mai mititel in locul releului intermediar. Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 ... sigur ca la proiectarea unui astfel de circuit avem nevoie de : sursa de alimentare , un element de comparare tensiune , un element de executie , elemente de semnalizare , deci variante putine Sa vedem si altii ce fac , dar se pare ca doar trei ,sau patru, de pe forum sunt interesati de asa ceva Am finalizat ceea ce am proiectat , urmeaza testele de rigoare ...... http://i43.tinypic.com/96x8up.jpg numai bine alex mm Link spre comentariu
bygy007 Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 alex mm ai posibilitatea de a face si mie un cablaj de genul celui din poza? sint interesat de realizarea dispozitivului si daca il fac "de mina" nu va iesi niciodata de forma celui care il faci prin metoda foto sau serigrafiere , multumesc Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 ... dar se pare ca doar trei ,sau patru, de pe forum sunt interesati de asa ceva Nu cred ca ai dreptate, subiectul e interesant, probabil te referi la numai cei cativa care s-au implicat si si-au dat cu parerea, dar n-avem de unde sti cat de multi sunt cei intr-adevar interesati, probabil multi stau pe margine si asteapta rezultatele fara sa incerce sa ajute macar cu o idde, vezi doara ca numarul de vizualizari al topicului a trecut de 1000...PCB-ul arata excelent, (la fel si poza), se vede ca e proiectat profesionist, probabil cu un soft pt layout.La mine reteaua e OK, n-am fost pus niciodata in situatia de a fi nevoit sa abordez o astfel de constructie, am urmarit subiectul din curiozitate si pentru ca variantele prezentate mi s-au parut interesante.Poti sa postezi tipul de relee folosit? Eu am lucrat cu unele Finder si Schrack care aratau ca cele din poza, contactele erau de 16A. Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 Salut la baieti.Schema si realizarea OK dar vin cu o intrebare pt alex si anume de ce nu ai dotat schema si inplicit cablajul cu o celulade-ntarziere care-i musai necesara? Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 Referitor la releu:-problema nu este sa suporte curentul de consum (mediu, etc.) ci sa reziste la curentii de scurtcircuit !!!- AC40 poate fi o solutie...Nota: un singur bec, atunci cand se arde face sa "sara" siguranta de 20A lejer !!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 acum,cat timp trebuie sa suporte releul curentul ala? si de obicei siguranta mare din panoul electrica e de 32A,asa ca relul ar putea scapa@alex_mm puteai sa faci sursa de curent constant cu led in loc de al 2-lea tranzistor,se zice ca ar fi mai stabila termic(desi in montajul asta precizia nu e asa de critica)si cred ca ar fi fost bun inca un varistor intre faza si nul(de altfel,el e cel mai important!) Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 .....bygy007 cablaj imi pare rau dar nu fac , motiv nu vand , si fac doar o singura bucata pt. tabloul meu de acasa . em2006 da releul e de firma OMRON de 12V DC cu contacte de 16A/250VCA , doua bucati in paralel .Poate le schimb daca gasesc de firma mai buna . NITA M.C. Daca te uiti mai bine gasesti un grup R21, C7, R22 care da intarzierea de care e nevoie feri. visky o sa incercam practic ,cu un scurt intentionat ,sa vedem daca rezista releele ,daca nu si punem contactor . Dr.L Sursa de curent e de 20mA ,am construit-o candva sa alimentez un LED si avea o plaja de la 3V la 30V , asa ca e bine cum am gandit-o , sigur se poate face si altfel....... Varistori ajung doi asa cum i-am pus acolo. Aici e schema finala testata si reglata ....http://i42.tinypic.com/2vlpnwy.gif In functionare normala, am masurat tensiunea la retea de 225V ca, dupa redresare si filtrare 18.5Vcc .Considerand un raport de transformare de K=12.2 avem la Up=250Vca in c.c echivalent 20.5V si la 200Vca in c.c.echivalent 16.5V si am reglat pragurile de sus si de jos cu o sursa reglabila in paralel cu puntea pe bornele de + si - .Temporizarea e cam mica de numai 10 sec. dar o voi ajusta mai incolo . Am schimbat si transformatorul ca nu facea fata , avea doar 1.8VA la 11V ,iar circuitul integrat l-am schimbat cu LM358 . Numai bine alex mm. Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 .....o imagine cu ultima modificare a placii http://i42.tinypic.com/fcs50j.jpg numai bine alex mm . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum