Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor programator Willem

SHADYYY

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SHADYYY

13

• pavcostel

10

• bogdan546

2

• tiritrobo

1

Top autori în acest subiect

Am rezolvat problema cu softul in XP (am copiat IOdll in system si acum merg si variantele;a , d ,g , i ,j si ja) , in PM spuneam ca la test am starile logice (0-1sau 0v-5v) la ZIF32 pe pinii de date-13,14,15,17,18,19,20,21 pe pin 32-vcc ,pe pin 1-vpp , iar pe adrese numai la pin12 (A0 -fapt ce explica citirea doar primei linii- pe celelalte adrese este 0) mai lucreaza si pini 22 si 24.Dupa analiza mea cred ca este e problema in registrul de adrese ( cu cei 3 CD4015) , legaturile electrice sunt bune si verificate , posibil un integrat , polarizare sau CLK defectos.Totus am vazut o anomalie cind introduc cablul de la PC ledul de alimentare de la sursa externa se aprinde la o intensitate slaba ( cablul sursei este scos) ,am scos si toate circuitele din socluri.Eu suspectez vre-o legatura galvanica la portul paralel.Tu ce parere ai ?

Link spre comentariu

Asa se aprinde el, slab. Nu asta este. Schimba intre ele registrele si vezi daca se schimba A0-Axx. Pot fi si bufferele de vina, tot prin inversare se vede.Esti pe drumul cel bun!Bafta!Costel

Link spre comentariu

Asa se aprinde el, slab. Nu asta este. Schimba intre ele registrele si vezi daca se schimba A0-Axx. Pot fi si bufferele de vina, tot prin inversare se vede.Esti pe drumul cel bun!Bafta!Costel

Link spre comentariu

Costel ,Am rezolvat problema , era HD7404 ,,fript ,,.Am reusi sa citesc HT27C020 si doua AM27C512 (pe paralel) , in afara de PIC-uri ,24CXX si 93C46 (pe serial) .Dar nu inca A290021. Mai este ceva : am reusit citirea acestora si cu softul pt PCB5.5 dar nu am permisiunile de ..salvare si introducere binuri.. (stiu ca asta este din cauza inconpabilitati PCB3 CU PCB5.5).Daca sti te rog lamureste-ma cind folosesc WILLEM si cind PCB3.In asteptarea raspunsului tau eu doresc sa-ti multumesc pt. ajutorul de pina acum ,si i-ti doresc o zi buna.

Link spre comentariu

Am reusit sa programez si A290021TL , in consecinta consider acest topic inchis nu inainte sa spun ca ajutorl lui Costel a fost determinant pentru ca m-a scutit de mai multa bataie de cap,si caruia ii multumesc din nou, iar celorlalti BAFTA. :freaza:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am si eu o problema la scrierea unor bios-uri cu programatorul willem si anume merg citite dar nu pot sa le scriu pentru ca i-mi da eroare Primul este 49lf004a si aldoilea este w49v002fap la primul merge pana la 1 la suta si-mi da eroare si la al doilea da imediat eroare la scriere Va rog sa-mi spuneti cam ce trebuie sa fac pentru a reusi scrierea lor

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator catah

Buna ziua la toata lumea. Am cumparat si eu un programator Willem la mana a doua, care initial fusese cumparat de la Adelaida. Vreau sa programez cu el un banal 27C512 sau 27C1001 si nu reusesc nici cum. Am versiunea de soft -0.97ja si 0.98D5. Cu ambele am aceeasi eroare la scriere. Daca ii dau blank test imi zice ca epromul nu este gol, insa cand il citesc am doar zerouri in buffer. La scriere imi da eroare la prima adresa. Am verificat la test hardware si totul pare OK. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator catah

Am programat epromul 27c512 cu alt programator si a mers. Era absolut gol. Deci trag concluzia ca Willemul este defect. Ce parere aveti? Sau poate e ceva ce fac eu gresit desi ma indoiesc. Am incercat si cu alimentator de 12V extern si acelasi rezultat.... :cry:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator iulian_vat

salut, ma puteti ajuta va rog,probleme cu 93c86, programator mem03, XP, acelasi soft il scriu in memorie noua 93c86 producator atmel, imi da ok, dar cand o pun pe placa masinii de spalat imi da avarie,am incercat sa il scriu intr-o memorie veche de pe alta placa si imi da eroare la scriere in 00000 orice ar fi imi scrie ff, adica in loc de 06 imi scrie ff,curios ca aceasta merge pe masina de spalat. Sa fie ceva cu producatorii de memorii?am comandat alte mem de alt producator, sa experimentez

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Sfat pentru incepatori ,Cind lucram cu un programator Willem ,trebuiesc respectate urmatoarele reguli :- sa folosim doar softul pentru placa respectiva (ex PCB3 , PCB3,3, PCB 4,5 sau PCB5,5 ,etc.)- deschidem softul ( fara ca PCB sa fie alimentat ) alegem peisa (device) pe care o vom programa, trecem comutatoarele in pozitia ceruta eventual setam si anumiti jumperi .- se introduce piesa in soclu ZIF sau adaptor.- se alimenteaza cu tensiune programatorul ,- se da clic pe ID (in special la memoriile flash si SPI ) pentru a vedea daca in placa este vazuta piesa pusa de noi , un caz contrar toate operatiunile nu sunt corecte . Exista riscul sa citeasca ceva dar este fals .- dam o citire a cipului si daca obtinem ceva o salvam ( se poate ca memoria sa fie stearsa pe unele portiuni si sa nu functioneza aparatul un care este montata ,si cu putin noroc putem afla date importante :cum ar fi versiunea de firmware ,loader etc. Si in final sa putem compara firware pe care -i vom scrie cu cel vechi ).- stergem cipul- dam e noua citire sa ne convinge ca este blank - scriem dupa care-l mai citim odata si daca totul este ok poate fi pus la locul lui . In mare asa se lucreaza cu un Willem si eu la inceput m-am chinuit dar sa nu disperati. Acesta este tutorialul pe care-l vroiam acum un an pentru mine iar azi vi-l impartasesc si voua celor incepatori . All envoy.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator daewo97

Buna ziua la toata lumea. Am cumparat si eu un programator Willem la mana a doua, care initial fusese cumparat de la Adelaida. Vreau sa programez cu el un banal 27C512 sau 27C1001 si nu reusesc nici cum. Am versiunea de soft -0.97ja si 0.98D5. Cu ambele am aceeasi eroare la scriere. Daca ii dau blank test imi zice ca epromul nu este gol, insa cand il citesc am doar zerouri in buffer. La scriere imi da eroare la prima adresa. Am verificat la test hardware si totul pare OK. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

am si eu exact aceeasi problema cu 27c512, poate ne ajuta cineva cu o idee, eu am reusit sa citesc 27c512, am salvat continutul, apoi am cumparat altele 2 noi{goale}si nu pot sa le scriu, ami da ca epromul nui gol
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări