dem3ntor Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 pai, ar trebui sa vezi care led se aprinde cand suna soneria, sa masori censiunea intre acel fir si masa (trebuie sa fie unul din cele 3). cauti un releu care sa se alimenteze la acea tensiune si care sa suporte curentul pe care vrei sa il comanzi. deci ca piese: un releu, un transiztor, 2 rezistente conectezi releul ca in schema asta http://www.8051projects.net/forum-t4886.html practic folosesti exact partea de la IC-inspre releu din link. este posibil ca rezistentele sa fie prea mari sau prea mici, dar mai jonglezi cu ele in functie de tensiunea de alimentare si de tensiunea de comanda. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator PeaceMaker Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 bine mersi pt ajutor :)uite am gasit o schema pe net :)ceva in genu asta trebuie sa fac ? Link spre comentariu
Vizitator waky23 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Buna ziua ! Am aceeasi intrebare ca initiatorul acestui subiect, insa am sa incerc sa fiu mai specific, pentru a putea fi bine inteles pt a putea primi raspuns pertinent :Exemplul ar fi cam asa : Am in curte un copac, si in acest copac vreau sa pun o lanterna(care merge cu 2 baterii de 1.5v...sa zicem)Aceasta lanterna vreau sa o actionez de la distanta cu o telecomanda IR(nu radio) De unde procur aceasta telecomanda si receptorul aferent care sa-mi actioneze lanterna, precizand ca receptorul trebuie sa fie alimentat tot pe baterii si nu la retea publica (priza, iluminat stradal, etc) Bateriile pentru receptor pot fi fie aceleasi cu cele care alimenteaza lanterna, sau altele, mi-e indiferent.Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns ?Multumesc Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 pai d-le s-a dat schema aia cu IR de cateva ori; construiesti receptorul si legi lanterna la releu iar pe post de emitator folosesti orice telecomanda TV. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum