Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce trebuie sa stiu ca sa fac o schema electrica ?

Vizitator arthur_art

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

4

• cristi666

2

• Marian

2

• gimsys

1

Top autori în acest subiect

Vizitator arthur_art

Poate ca nu m-am exprimat prea bine ... Vroiam sa va intreb ce teorie trebuie sa stiu ca sa fac sa functioneze ceva anume...adik cat de mare trebuie sa fie o rezistenta ,sau un condensator dintr-o schema... ce combinatii de piese trebuie sa fac sa sa imi rezulte ceva .... chestii de genul asta. Mai exact vreau sa inteleg cum functioneaza o schema.

Link spre comentariu
Vizitator mr_john

Trebuie sa sti "electronica" incepi cu teoria iti cauti niste carti si te apuci de invatat si abia dupa ce sti teoria vei fi in stare sa iti construiesti u schemele de electronica, ma refer la cele mai complicate(amplificatoare, filtre etc) de inceput cauta-ti o carte de electronica pentru incepatori.

Link spre comentariu

Oricum primul punct de plecare e legea lui Ohm U=RxI si cele 2 teoreme a lui KirchhoffK1: Intr-un nod de circuit suma curentilor care intra e egala cu suma curentilor care ies din acel nodK2: Intr-un ochi independent de circuit suma tensiunilor electromotare este egala cu suma caderilor de tensiune din acel ochiP (puterea - Watt) = U (tensiunea - Volti) x I (curentul - A) Din aceste relatii poti face niste calcule elementare cu ajutorul matematicii de clasa 5 parca (ecuatii grad 1, 2 si fractii)Si cred ca e bine sa precizez ca tensiunea (voltajul) este cea care "impinge" curentul (amperajul) printr-un element de circuit(tensiunea se mai poate numi si diferenta de potential)Cunoscand acestea poti sa aprinzi un led si teoretic, nu doar practicCand stapanesti astea (experimentand) poti sa incepi sa studiezi si comportamentul semiconductorilor dupa care urmeaza porti logice, microcontrolere, si electromecanismePentru a aprinde becu in camera acolo trebuie sa te stii si la numere complexe :nebunrau: Inceputul e greu pana prinzi gustul...

Link spre comentariu

pai is incepator declarat... is electronist dupa jumate de semestru de electrotehnica facuta cu o profa...ce-i drept "Minunata"La partial in curent continuu am luat 10 :nebun: dar uremaza sa aflu nota si in curent alternativ monofazat unde ma astept cam la 7 :cry:

Link spre comentariu

Bun ... si ce ai invatat de la profa aia minunata ?

pai am invatat sa rezolv circuite de curent continuu si ma descurc binisor si la curent alternativ...doar ca fac des greseli la calcule cu numere complexepractic ma descurc sa divid tensiunea si intensitatea cu divizori rezistivi pentru a obtine valorile dorite in acele laturi de circuit care ma intereseazadap...stiu ca cu timpu astea o sa vina de la sine...dar deocamdata am nevoie si de teorie si de practica
Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Las' ca nici scoala nu strica... :rade: Facuta cu un pic de disceranamant, evident :nebun: ...Da' la ce scoala te lauzi ca esti, in mod normal ar fi trebuit sa faci tot felul de matematici in anul 1 si 2, pana sa dai de materii pur "tehnice"... :somn:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări