Vizitator Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 ...trebuie sa ma gindesc cum am facut ca trebuie sa vibreze la fel inca 4...Va fi destul de greu. Trebuie sa folosesti acelasi cutit (care probabil era profilat pentru otel nu pentru aluminiu) si sa te straduiesti sa gasesti aceeasi treapta de turatie. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Am facut piesa de fixare a motorului de freza in loc de port-cutit dintr-un cornier de 120X120 cu peretii de 10. https://dl.dropbox.com/u/3712780/Atelie ... Suport.JPG https://dl.dropbox.com/u/3712780/Atelie ... 050870.JPG Mai am de facut o piesa de stringere dintr-o bara de 45 pe care inca nu o am. O sa pun poze la prima lucrare care o fac cu freza pe strung. Azi am primit o informatie foarte interesanta: cica la un centru de colectare de fier vechi a fost adus un atelier mecanic al unei scoli cu profil mecanic. Gurile rele zic ca sunt mai multe strunguri, freze, masini de gaurit cu coloana si tot felul de astfel de fieratanii grele....Miine la prima ora ma prezint sa "fac un control". Doamne ajuta, poate-mi iau o freza...sau macar ceva accesorii pentru sculele pe care le am. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Azi am primit o informatie foarte interesanta: cica la un centru de colectare de fier vechi a fost adus un atelier mecanic al unei scoli cu profil mecanic. Gurile rele zic ca sunt mai multe strunguri, freze, masini de gaurit cu coloana si tot felul de astfel de fieratanii grele....Miine la prima ora ma prezint sa "fac un control". Doamne ajuta, poate-mi iau o freza...sau macar ceva accesorii pentru sculele pe care le am.Cat de simplu se rezolva totul cu birocratia din Romania. Am casat uneltele, am chemat repede Rematul si am scapat de ele. Daca le-ar fi scos la vanzare ar fi castigat mult mai mult.Si ce mare trebuinta am de o masina de gaurit, un G13!Misa, daca este vreo posibilitate, facem un "busines"? Link spre comentariu
alin 105 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Faza e ca nu apartin Rematului, invarteala e alta, am ochit si eu utilajele alea....E un pic mai complicat de atata. Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 adica?se poate detalia?parca as cauta si eu un fus22 la un pret bun Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Chestia e ca acolo se intimpla ceva ce nu miroase prea bine...Cum adica are rematul in custodie o gramada de utilaje industriale pe care le tine in curte in ploaie. Eu nu pot sa cred asa ceva. Le tin in custodie pina le maninca rugina sau cum?E o alta chestie acolo, dar inca nu am aflat si de fapt nici nu ma intereseaza invirtelile lor. Ma intereseaza doar utilajele. Inca nu am ajuns la persoana/firma care ar putea aproba vinzarea. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Deci...Situatia cu sculele alea e ca se pare ca nu sunt destinate vinzarii. Se pare ca TREBUIE sa le manince rugina. Mare pacat. Oricum situatia depaseste logica mea.Daca erau destinate vinzarii ce era asa mare lucru sa lasi la portar un numar de telefon si un nume? De asemenea, daca ar fi de vinzare, ar fi fost cit de cit protejate de intemperii, in orice caz nu lasate afara in ploaie. Dar de aici pina la faptul ca nimeni nu stie (oficial) ale cui sunt, e cale lunga..."-Nu cerceta aceste legi,Ca esti nebun cind le-ntelegi" Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Din pacate, am mai povestit (nu stiu daca pe aici) despre toate masinile dintr-o intreaga uzina care peste noapte au fost duse la fier vechi dupa ce in prealabil au fost distruse in asa fel incat sa devina ne-recuperabile (taiat/spart batiuri, electronica smulsa/sparta cu ranga sau arsa cu autogenul, etc). Si nu vorbesc din povesti, ci despre lucruri pe care le-am vazut direct. Am reusit sa mai recuperez vreo 250 kg de diverse fiare (spirale mari, ceva profile rotunde, cateva motoare) din gramada de le remat unde varsasera cu camionul tot ce era prin dulapurile din sectii.Asta in conditiile in care existau cumparatori pentru toate - eu impreuna cu cativa prieteni voiam sa cumparam vreo 2 centre de prelucrare FQ, cateva strunguri, cateva freze FUS, si alte chestii mai mici. Am incercat inclusiv sa dau spaga, tot nu s-a putut. Treaba era aranjata prea de sus - toti angajatii in afara de cateva cozi de topor au fost dati afara, s-a adus alta firma de paza cu efective triple fata de cand uzina mergea, si echipe care s-au ocupat cu atrocitatea.Si nu vorbim de o uzina vai de mama ei, ci de una care era considerata printre cele mai bune din lume cu 1 an inainte de a fi taiata.Nici macar angajatii din pozitii de conducere n-au putut sa salveze nimic - imi povesteau de exemplu de o conversie CNC abia facuta cu cateva luni in urma la un SN mare (peste 800). Au ars jegurile alea electronica cu autogenul, desi au vrut cei care o implementasera sa le dea banii de achizitie pe ea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 ...nimeni nu stie (oficial) ale cui sunt..."-Nu cerceta aceste legi,Ca esti nebun cind le-ntelegi"Ba este foarte usor de inteles. Acele masini, probabil ca fac (fiecare in parte) obiectul vanzarii pe internet. Ele au fost cumparate la pretul de 1 leu/kg, sau cat mai este acum pretul de achizitie si au fost revandute practic instantaneu (cu avantaje de achizitie, practic nebanuite de noi "muritorii de rand") catre unul dintre sefii acelui depozit. Acesta, va achita suma in mai multe transe - mai mult ca sigur - in timp ce sumele pentru vanzare, vor fi negociate la nivelul pietei SH pe Internet si vor depasi de cel putin de zece ori suma de "achizitie". La aceasta se mai poate adauga faptul ca posesorul actual, practic nu face nici-o cheltuiala, sau efort suplimentar: transport, manipulare, etc. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Bun, dar ala care plateste "grosul" nu vrea sa-si vada "sculili" in stare buna?Gata, nu mai discutam asta, discutam doar despre subiect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 @misa: Intermediarul, nu vrea altceva decat sa-si vada parnosul in buzunar. Cateva zeci de mii de lei, fara nici cel mai mic efort. Mentalitate de miliardar de carton, deh... Ce vrea ultimul cumparator (utilizatorul) nu este treaba lui. ...Am incercat inclusiv sa dau spaga...Ce baiat rau!!! DNA-ul stie?! :rade:Lasand gluma - probabil ca tehnologia era suficient de moderna, iar cei care cumparasera au combatut in acest mod o eventuala concurenta. De altfel se vede (de pe site-urile de publicitate) ca 90 % dintre utilajele SH, sunt din generatiile '30...'80....Gata, nu mai discutam asta, discutam doar despre subiect....... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum