Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulator auto

Vizitator peti sat

Postări Recomandate

Vizitator peti sat

Am un redresor auto confectionat acasa , la un moment dat mergea bine , dar intre timp sau desfacut niste fire , si l am abandonat o perioada de timp . Zilele astea am lipit firele la loc , dar nu stiu din ce cauza numai incarca bateria : imi indica o tensiune de 12 v , dar amperaj am doar 0,3 Ape 12 volti , daca comut pe 24 volti acolo am deja cam 5 amperi . Ce pot sa ii fac ca sa aiba un amperaj mai mare pe 12 volti ? Bateria ii de 55Ah asta inseamna ca trebuie sa l incarc cu 5 A timp de 10 ore ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator mosh tranzistor

Cred ca s-a mai discutat. Verifica si tensiunea de iesire (adica tensiunea pe baterie). Daca s-a ridicat peste limita de incarcare (normal 14-15V), se limiteaza si curentul. Mai este posibil sa fi gresit la legarea firelor (se intampla si la "case mai mari"); sau sa ai o dioda intrerupta in redresor. Curentul de 5 A este probabil limita maxima a incarcatorului. Totusi nu ti-as recomanda sa incarci 10 ore bateria la pozitia "24 Volti", nu e prea sanatos nici pentru incarcator, nici pentru baterie.Limitarea curentului mai apare si in cazul sulfatarii bateriei (apare daca a ramas "uitata" descarcata mult timp); in acest caz insa, electrolitul are o densitate neobisnuit de redusa si rezistenta interna crescuta de stratul de sulfat impiedica depasirea unui curent destul de redus (in general sub 1A) Totusi, din descriere, nu prea cred ca e cazul.Toate cele bune!PS Incarcarea de 5A/10h e doar teoretica; acumulatorii auto nu se descarca 100% (s-a neglijat randamentul incarcarii, care inseamna vreo 14 ore, nu 10) Chiar cand s-a "tras" de baterie pana nu se mai invarte demarorul, descarcarea e in jur de 35% - adica necesarul de incarcare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări