Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

overclock AMD Sempron 2600+

nightmares993

Postări Recomandate

sal.am un pc cu proc AMD Sempron 2600+ care mergea la 1826.am gasit in bios cpu frequency, si de la 166 am inceput sa cresc treptat.am observat ca pe la fsb 187, pc-ul se bloca.de ce?sa fie de la frecventa ramilor?si..cum se poate mari si frecventa ramilor...si o curiozitate,de unde numele 2600+, si mai ales ce e cu plusul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmares993

6

• Dr.L

2

• adicontakt

2

• paul14

2

Top autori în acest subiect

numele provine din marketingviteza procului ar fi bine s-o maresti din multiplicatororicum,daca placa are posibilitatea,seteaza fsb-ul la 200mhz(din jumperi cel mai probabil)zii s ice rami ai,dar majoritatea duc fsb200instabilitatea provine mai ales de la proc,trebuie sa-i maresti si tensiunea pt statilitate

Link spre comentariu

n-ar strica un cooler mai mare,proacele astea oricum stau pe la 50-60grtensiunea o poti mari din meniul placii de baza(daca placa are asa ceva),dac nu,fizic,intervenind in sursa proculuipt cea de-a doua varianta,cauta pe net,poate gasestieu insa n-o recomand,ca nu castigi mare lucru in performante,insa consumul si caldura degajata crescposibil si alte piese sa se incalzeasca,gen northbridgeul si tranzistorii si diodele sursei proculuiposibil sa si arzi procul de la supratemperatuta/supravoltajdepinde si cat de bune sunt placa de baza si sursa,daca sunt proaste posibil sa ai probleme mai ales pe termen lung(ca sistemul mai are si 5-6 ani)oricum ai grije ce faci!

Link spre comentariu

salut, amd concurentul principal al INTEL si-a numit asa procesoarele deoarece zic ei au eficenta unui procesor intel la frecventa respectiva.si cu plus adica ceva peste ,cat despre overcloching dk vrei sa faci asta iti trebuie o racire mai eficenta atat pt procesor cat si pt chipseturi de pe placa de baza, acu depinde cat de mult vrei, eu unu nu as incerca -e posibil sa micsorezi durata de viata a procesorului. salut .numa bine.

Link spre comentariu

de care ceas , cu cuc? nu e valabil in toate cazurile de multe ori procesoarele vin cu coolerele lor (in cazul sistemelor gata asamblate) si cei de la firma nu se obosesc sa le puna supradimensionate. cunosc cazuri cind aiesit fum din procesoare overclockate fara sa li se asigure racire adecvata. la un 2600+ nu castigi mare lucru lasa-l la 1,8

Link spre comentariu

am urcat si eu, din bios, un sempron de la 1,7 la 1,9. mare branza: parca ii pusesem 64 mb pe ram in plus :ras: semproanele sunt de toata jena, au avut amd-ul niste athloane bune pe la 2200 (nu mai fac ei procesoare ca ala) :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator mitel

In momentul de fata,cele mai bune ca performante si overclock-are sunt procesoarele INTEL.La procesoarele de generatie mai noua(mai ales Core 2 Duo si Dual Core) se poate obtine si un overclock de 100%.Inainte de un overclock este buna o documentare detaliata, cautati cu gogu cazuri asemanatoare si vedeti ce performante(maxime) s-au obtinut si cum.Overclock-area presupune riscuri(majore) :sparge: :nebunrau:, acestea trebuie asumate nu :speriat.

Link spre comentariu

de care ceas , cu cuc? nu e valabil in toate cazurile de multe ori procesoarele vin cu coolerele lor (in cazul sistemelor gata asamblate) si cei de la firma nu se obosesc sa le puna supradimensionate. cunosc cazuri cind aiesit fum din procesoare overclockate fara sa li se asigure racire adecvata. la un 2600+ nu castigi mare lucru lasa-l la 1,8

de mai bine de juma de an merge overcloackat si nu are nici pe dracuintelurile sunt prea scumpe la ce ofera :ciuda:
Link spre comentariu

revin tot cu o intrebare legata de overclock, dar de data asta la o placa video.mai exact un GeForce 6200.am pus o poza cu o un panou de control.mai exact, ce se poate face de aici?

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Lasa-l in pace. Placile de baza cu chipset VIA pe sk.A nu sunt recomandate la overclock. Frecventa busurilor AGP, PCI, RAM, si cea de pe magistrala de date sunt legate de FSB. Cu cat cresti viteza FSB cu atat creste riscul de a strica altceva (placa video, RAM, posibil hard disk), in cel mai fericit caz o perioada va functiona, dar vei avea probleme cu datele de pe magistrala hardului (date corupte rezulta restarturi cand ti-e lumea mai draga). Ai spus ca aveai probleme cu pc-ul cand ajungeai la o valoare putin mai mare a FSB-ului...ori aveai date corupte ori voltajul era insuficient pentru frecventa. Daca e nevoie sa cresti voltajul si te bazezi pe racirea stock abandoneaza proiectul, temperaturile vor fi prea mari si se va bloca (in cel mai bun caz) sau se va arde procesorul (AMD-urile astea nu au mari sanse la supraincalzire).Daca ai chef de experimente cauta o placa de baza cu chipset nForce 2 (regina era Abit cu NF7), insa sunt destul de rare acum; un cooler bun; pasta termica buna...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări