Sharky Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 incearca sa deplasezi peretele in sus ca sa obtii un volum cat mai mare, 43L e cam putin pt diful ala, avand in vedere ca o sa pierzi cam 10L montand ramforsari si alte chestii prin boxaPartea in care stau mediile sa o umpli cu fonoabsorbant ca undele radite de spatele difului sa fie absorbite, in caz contrar ele se bor reflecta de peretele din spate si vor iesi prin difuzor, lucru care va colora sunetul.sa imi spui doar ce volum obtii cu peretele mutat sus si o sa iti spun ce lungime a tubului iti trebuie pt 30/40/50Hz Link spre comentariu
Vizitator xti000 Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 Am sa incerc sa fac o cutiutza mai mica, pe care s-o aplic peste dif-ul de medii (tweeter-ul n-are nevoie), ca sa obtzin un volum cat mai mare pentru incinta. In cazul basului reflex mai e nevoie de captusheala in interior? Daca da, volumul captushelii se scoate din volumul final al incintei?Shi inca o treba: unde gasesc tub reglabil din ala pentru bass reflex? Ca am intrebat la un magazin de componente (Iasi) iar vanzatoarea s-a uitat la mine ca la un idiot :x .Multumesc Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 pai la mine in cluj se gasesc...varianta b: sa iei o tzeava cu diametrul egalcu al tubului care o tai ca sa obtii dim. dorite pt mai multe frecvente de acordaj si pe care o lipesti in fata tubului si vezi cum suna mai bine si in functie de lungimea aia iei un tub nou si il tai asa...nu e nevoie de vol prea mare, e bun orice intre 40 si 70L, mai mare nu prea are rost+ca mai strica din raspunsul tranzitoriu daca e prea mare...Fonoabsorbantul il pui in functie de frecventa la care faci separarea intre medii si bas, daca separarea e sub 100Hz, fonoabsorbantul nu isi are rostul, dar de acolo in sus ar trebui sa pui Link spre comentariu
Vizitator xti000 Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 Salut !Revin cu ultimele calcule !Volum total incinta= 43725 cmc=43.725 litriVolum aer substituit de difuzor= 0.03 ft3 ~ 850 cmc=0.85 litriVolum aer substituit cutie medii= 507 cmc=0.507 litriVolum aer substituit de filtru = 500cmc=0.5 litri---------------------------------------------------------------------------Volum incinta final= 43.725-0.85-0.507-0.500=41.868 litriAr mai trebui ceva in afara de asta?Fonoabsorbant nu am pus...Shi inca ceva: am gasit tuburi variabile pentru bass reflex cu diametrul de 6.6 cm (66 mm). Te rog sa ma ajutzi pentru acesti parametri cu un calcul (inclusiv pt tubul de bass gasit)...Multumesc anticipat.PS: Te rog sa-mi dai shi mie formulele de calcul pe PM (sa nu mor prost :lol: ). Multumesc inca o data ! Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 am considerat 38L vol pt bas (dupa ce pui difu, tubul, etc)uite lungimile in functie de frecventa30hZ-25cm35- 18cm40 12.550 6.25cm60 2.5cmbanuiesc ca o sa sune mai bine intre 50-35Hz..dar tu esti cel care asculta deci tu decizi cum suna mai bineformulele le am si eu de pe net..dar nu le-am folosit..am apelat la programe...e mult mai usor asaspor la treaba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum