Vizitator ovilio_f Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 deci .... am incercat toate metodele - bineinteles pe un potentiometru de rezerva si nu direct pe mixer. Nici o substanta, ulei, vaselina, unsore, spray nu este ceea ce se gaseste in potentiometru original. Banda de grafit este in stare perfecta, nu fasaie, nu scartaie. Dar .... unul origunal are in interior o pelicula care acopera angranajul si piesele in miscare, si ii confera o miscare lina si greoaie. este ceva lipicios.Inca mai sper ca s-a lovit cineva de aceasta solutie. Link spre comentariu
itzu Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 de obicei se ung cu altele noidar sa-ti spun cum fac eu: cauta un spray contact special pt potentiometre, da de vreo doua ori, rotestele de cateva ori in acest timp si daca ai noroc vor mai mergedaca nu trebuie demontate cu grija, examinata pista pe care calca cursorul, daca e in regula se curata, se pune putin lubrifiant(gen ulei fin),se monteaza la loc si se face probadaca nu e in regula se aplica prima metodaacele potentiometre sunt romanesti?nu au fost folosite vreme indelungata?daca da atunci acea vaselina si-a pierdut proprietatile si de aceea e ca un clei, sau era de proasta calitatedaca vrei acelasi tip de vaselina cred ca o poti gasi tot intr-un asfel de potentiometruam gasit potentiometre efectiv blocate din cauza acelei vaselinemult succes! Link spre comentariu
simi costin Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Incearca sprayul WD-40. O sa fi multumit de rezultate. http://www.wd40.ro/info.html Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 eu personal folosesc urmatorul ingredient de multi ani si am constatat ca da rezultate intr/o seringa de 5ml amestec alcol tehnic industrial cu ulei folosit la ungerea mec fine ,la fiecare folosire zgiltii bine seringa pana o ametesc injectez amestecul f putin si rotesc bine cursorul .am folosit si Spray Kontact dar dupa un timp iar scirtie , cea m/ai buna metoda este cea cu care te inpaci Link spre comentariu
enafelice Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 eu folosesc gaz lampant pe care il injectez cu o seringa dupa care rotesc de citeva ori potentiometrul si este incredibil -face minuni. Link spre comentariu
Vizitator ovilio_f Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 da, acestea sunt metode de curatare a pistei.Dar... Pista este buna, nu scartaie si nu fasaie.un potentiometru nou are pe axul lui un clei special care ii da o cursa fina si greoaie. daca folosesc oricare dintre solutiile pt contacte, acesta curata acel clei si cursa potentiometrului devine usoara, rapida si din aceasta cauza - sacadata.singura solutie este sa desfac mai multe potentiometre si sa strang acel clei. O sa vad daca merita. Link spre comentariu
Vizitator dsontu Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Am de curatat in potentiometru la boxele de calculator (Logitech x540 - fluctuiaza volumul), iar prin debaraua mea nu am gasit decat niste ulei de motor masina cu indici de vascozitate mici (Castrol 5W30) si niste spirt sanitar, credeti ca merge?Mentionez ca acum 5 minute nu stiam ca potentiometrele pot fi si curatate... Link spre comentariu
andrew_nitu Postat Iulie 9, 2022 Partajează Postat Iulie 9, 2022 Salut. Ai găsit o soluție care sa facă ceia ce trebuie? Link spre comentariu
okean Postat Iulie 9, 2022 Partajează Postat Iulie 9, 2022 Pentru pista petrol lampant + izopropilic 50/50 pentru mecanism silicon 50000 ! Link spre comentariu
andrew_nitu Postat Iulie 9, 2022 Partajează Postat Iulie 9, 2022 Acum 5 ore, okean a spus: Pentru pista petrol lampant + izopropilic 50/50 pentru mecanism silicon 50000 ! Nu am auzit până acum de silicon 50000. Ați folosit și este ce trebuie? Partea mecanică e problema. Nu mai culisează frumos ca înainte să dau cu spray pt potențiometre. Unde se găsește? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 9, 2022 Partajează Postat Iulie 9, 2022 Se poate şi cu lipici de şoareci....pentru o mişcare amortizată a axului.De fapt acel ,,lipici de şoareci,, e silicon supervâscos.... Link spre comentariu
okean Postat Iulie 10, 2022 Partajează Postat Iulie 10, 2022 Acum 10 ore, andrew_nitu a spus: Nu am auzit până acum de silicon 50000. Ați folosit și este ce trebuie? Partea mecanică e problema. Nu mai culisează frumos ca înainte să dau cu spray pt potențiometre. Unde se găsește? Vedeti discutia de aici, s-a discutat recent ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum