Vizitator ovilio_f Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 Vreau sa stiu cu ce se ung potentiometrele liniare de la un mixer? Doua potentiometre au fost curatate cu spray de contacte, iar acum au o cursa sacadata. Daca ma uit la celelalte, acestea sunt unse cu un fel de vaselina sau ulei si au o cursa fina si mai greoaie. Am analizat problema si m-am gandit sa ung doar partile de contact dintre culisor(buton) si corpul potentiometrului. Cu ce sa le ung? Sau, oare cu ce au fost unse?Un alt aspect este faptul ca la potentiometrele netratate uleiul respectiv exista si pe partea cu grafit, lucru care nu cred ca ar trebui sa il fac si eu.Am gasit tot felul de solutii: vaselita mecanisme fine, vaselina siliconica, vaselita grafitata, ulei masina de cusut, ulei mecanisme fine si altele. Sa trec la vaselina sau ulei? Link spre comentariu
tv1 Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 "ungere" potentiometri link Curatare potentiometru link ( explicatie data de ovidanie ) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 "ungere" potentiometri link Curatare potentiometru link ( explicatie data de ovidanie ) eu folosesc 50%alcool izopropilic+50% ulei pentru mecanisme finepentru ungerea si curatarea potentiometrilor si a comutatoarelor uleiul este pt masini de cusut,cit mai fluid si curat Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 Ulei de oase, dac? se mai g?se?te, c? e mai vîscos, cu aten?ie s? nu ajung? pe pist?. În nici un caz vaselin? grafitat?, influen?eaz? rezistan?a. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 eu le dau cu ulei de arma ( din ala cu care se curata pistoalele mitraliera in armata) , rezultate destule de bune dar tot nu fac cat unu nou Link spre comentariu
cioarga Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 dupa spray contact poti sa dai cu vaselina siliconica (un strat f subtire)eu intotdeauna dau pe comutatorul de la aparatele de masura (multimetre) si nu mai am probleme cu ele Link spre comentariu
Vizitator ovilio_f Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Multumesc pentru interes.Dupa 3 zile de cautari am ajuns la concluzia ca nu se da cu nimic pe pista de grafit (cu toate ca la celelalte potentiometre, am observat ca s-a folosit un fel de spray care s-a pulverizat si pe pista. Este un ulei lipicios care a inceput sa adune praf.)Acum pun in balanta vaselina siliconica si uleiul pt mecanisme fine. Am sa incerc sa ung doar canalele pe care culiseaza butonul.Dar mai astept pareri, poate stie cineva ce se foloseste in industria respectiva, cat mai aproape de uleiul care s-a folosit original. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Multumesc pentru interes.Dupa 3 zile de cautari am ajuns la concluzia ca nu se da cu nimic pe pista de grafit (cu toate ca la celelalte potentiometre, am observat ca s-a folosit un fel de spray care s-a pulverizat si pe pista. Este un ulei lipicios care a inceput sa adune praf.)Acum pun in balanta vaselina siliconica si uleiul pt mecanisme fine. Am sa incerc sa ung doar canalele pe care culiseaza butonul.Dar mai astept pareri, poate stie cineva ce se foloseste in industria respectiva, cat mai aproape de uleiul care s-a folosit original.O metoda mai putin ortodoxa e sa folosesti motorina folosind o seringa de plastic cu ac fin dar.......numai daca ai epuizat toate celelalte metode ,de multe ori face miracole ,si ma refer la stratul rezistiv pt un timp merge ca uns fara a mai face zgomot la manevrare....... Link spre comentariu
cioarga Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 merge si ulei siliconic daca vreibafta Link spre comentariu
Vizitator ovilio_f Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Am tot facut incercari dar nimic nu se potriveste. Motorina nu pun pt ca banda este buna, nu "fasaie". Am desfacut un potentiometru rotativ si am vazut ca in interior, pe axul butonului exista acea vaselina lipicioasa, care ii confera o cursa greoaie si lina. Ce vaselina este aceea? Precizez ca este lipicioasa, are o consistenta cleioasa. Link spre comentariu
Vizitator ovilio_f Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Am pus acum mana si pe ceva vaselina siliconica si nici aceasta nu e. Tot analizez acest clei si nu imi pot da seama din ce categorie face parte. Link spre comentariu
papelyno Postat Decembrie 31, 2008 Partajează Postat Decembrie 31, 2008 Gaz lampant,stiu ca am vazut printr-o carte veche de electro ,curata si greseaza.Bafta! Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 mai scriu si eu citeodata la subiect, mi-a scapat de data asta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum