fratello Postat Martie 21, 2010 Autor Partajează Postat Martie 21, 2010 Pentru 18B20 ; pentru 18S20 vezi site-ul Elektor. Link spre comentariu
gedd Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 MULTUMESC MULT!!!!! Pentru 18B20 ; pentru 18S20 vezi site-ul Elektor. Link spre comentariu
gedd Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 am si eu o intrebare,de ce se blocheaza softul dupa o saptamana de functionare cu histerezisul la 0,1 grade? anclansarea se face mai des.....? aveti idee? Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 Am un montaj cu microcontroler pe care il folosesc pe masina (geamuri cu impuls). Uneori, fara niciun motiv, montajul nu mai functiona. Solutia, sugerata de un electronist cu experienta, a fost comanda releului (de catre PIC) prin modalitatea figurata mai jos. De atunci nu am mai avut probleme...Scuze, am rotit-o caci altfel nu o pot uploada... Link spre comentariu
gedd Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 dioda aia pusa cu minusul la plusul alimentarii ar trebui sa faca toata treaba..dar se pare ca nu o face...si la mine e cam aceeasi problema....cu termostatul...cam dupa o saptamana se blocheaza datorita aclansarilor f dese ale releului...o sa incerc varianta asta,plus ca am mai observat o chestie...tranzistorul final la mine este BD139 care...culmea..s-a ars...nu inteleg cum,ori sunt componente prea chinezesti..ori... Link spre comentariu
gedd Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 dioda aia pusa cu minusul la plusul alimentarii ar trebui sa faca toata treaba..dar se pare ca nu o face...si la mine e cam aceeasi problema....cu termostatul...cam dupa o saptamana se blocheaza datorita aclansarilor f dese ale releului...o sa incerc varianta asta,plus ca am mai observat o chestie...tranzistorul final la mine este BD139 care...culmea..s-a ars...nu inteleg cum,ori sunt componente prea chinezesti..ori...Eu as mai adauga si dioda direct pe pinul Pic-ului Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Fratello , poti , te rog sa mai pui odata varianta softului modificata pentru a functiona cu senzorul DS18B20 ?Este vorba despre termostatul din Elektor care in varianta originala functioneaza du DS1820 sau DS18S20 ...Multumesc ! Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 5, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Sper ca acesta este ...Succes !Nota : sterge doar extensia .txt 12BITI.HEX.txt Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 tot nu merge dar multumesc pentru ajutor ! o sa comand DS18S20 si o sa folosesc softul original . numai bine ! Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 6, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Softul este testat ! Functioneaza perfect ! Ai o problema hardware in montajul tau. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 O sa verific. Am presupus ca este totul in ordine pentru ca initial aveam un ds18s20 in montaj si functiona corect; am avut insa nevoie de senzorul de temperatura in alta parte asa ca l-am scos si am vrut sa-l inlocuiesc cu ds18b20 din care am mai multi .Oricum , o sa verific montajul sa vad daca nu s-a intamplat ceva intre timp . ceea ce nu funtioneaza pare sa fie senzorul : imi afisaza o valoare care nu variaza in niciun sens orice i-as face .Multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum