Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum inlocuiesc DS1820 cu DS18B20 ?

fratello

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

16

• mihay

7

• gedd

5

• junior

4

Top autori în acest subiect

• 10 luni mai târziu...

Am un montaj cu microcontroler pe care il folosesc pe masina (geamuri cu impuls). Uneori, fara niciun motiv, montajul nu mai functiona. Solutia, sugerata de un electronist cu experienta, a fost comanda releului (de catre PIC) prin modalitatea figurata mai jos. De atunci nu am mai avut probleme...Scuze, am rotit-o caci altfel nu o pot uploada...

Link spre comentariu

dioda aia pusa cu minusul la plusul alimentarii ar trebui sa faca toata treaba..dar se pare ca nu o face...si la mine e cam aceeasi problema....cu termostatul...cam dupa o saptamana se blocheaza datorita aclansarilor f dese ale releului...o sa incerc varianta asta,plus ca am mai observat o chestie...tranzistorul final la mine este BD139 care...culmea..s-a ars...nu inteleg cum,ori sunt componente prea chinezesti..ori...

Link spre comentariu

dioda aia pusa cu minusul la plusul alimentarii ar trebui sa faca toata treaba..dar se pare ca nu o face...si la mine e cam aceeasi problema....cu termostatul...cam dupa o saptamana se blocheaza datorita aclansarilor f dese ale releului...o sa incerc varianta asta,plus ca am mai observat o chestie...tranzistorul final la mine este BD139 care...culmea..s-a ars...nu inteleg cum,ori sunt componente prea chinezesti..ori...

Eu as mai adauga si dioda direct pe pinul Pic-ului
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Fratello , poti , te rog sa mai pui odata varianta softului modificata pentru a functiona cu senzorul DS18B20 ?Este vorba despre termostatul din Elektor care in varianta originala functioneaza du DS1820 sau DS18S20 ...Multumesc !

Link spre comentariu

O sa verific. Am presupus ca este totul in ordine pentru ca initial aveam un ds18s20 in montaj si functiona corect; am avut insa nevoie de senzorul de temperatura in alta parte asa ca l-am scos si am vrut sa-l inlocuiesc cu ds18b20 din care am mai multi .Oricum , o sa verific montajul sa vad daca nu s-a intamplat ceva intre timp . ceea ce nu funtioneaza pare sa fie senzorul : imi afisaza o valoare care nu variaza in niciun sens orice i-as face .Multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări