Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

computer deschis remote prin telefon

Vizitator florin123

Postări Recomandate

Vizitator florin123

nu ma pricep la comonentele electronice dar as dori sa ma ajute cineva cu niste sfaturi in legatura cu un dispozitiv actionat sonor sau cu ajutorul luminii unui telefonmobil cu care sa pot starta un computer - m-ar interesa ceva care sa genereze un impuls electric care sa activeze switchul de power pe placa de baza a unui computer - ca si cum l-as deschide de la buton - nu ma intereseaza metodele traditionale wake on ring sau wake on lancine m-ar putea ajuta cu un montaj simplu sau sa imi recomande un electronist care poate face asa ceva sunt dispus sa platesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu57

2

• Stefan

1

• adicontakt

1

era o problema daca postai schema aici? gandeste-te ca sunt si altii care ar vrea sa faca. eu ma gindeam sa preiei tensiunea folosita de mototrasul care vibreaza si sa actioneze un releu .

Link spre comentariu

pai exact asa se si face (ori de la vibratie ori de la led-uri si comanzi cu un tranzistor) sau daca nu vrei sa desfaci telul ii lipesti pe ecran un fotoreceptor (fototranz-rez-dioda) si dai comanda cu unu/doua tranz la un releu

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator narcistrofin

Salut. Chiar de Craciun am facut ceea ce iti doresti tu dar momentan sunt la servici si nu am schema la indemana. Ca sa va explic cum functioneaza: Am un telefon Nokia 3310 caruia i-am cumparat o cartela prepay ca sa ii stiu doar eu numarul. Am desfacut telefonul, si i-am scos speakerul unde se aud melodiile cand suna si am lipit doua fire care le-am scos afara. Initial am incercat cu motorasul de la vibratii dar era o problema: vibratiile nu functioneaza in momentul in care telefonul este la incarcat. Acum sa va explic cum functioneaza:In meniul de compozer al telefonului am facut 2 melodii: una cu un beep scurt cam de o secunda dupa care multe pauze, pana s-a umplut ecranul composerul, si o melodie numai cu pauze tot asa, pana la umplerea composerului. Le-am salvat si in agenda telefonica mi-am adaugat doar numarul meu de mobil si mi-am asociat la contact prima melodie, cea cu beepul de 1 secunda care simuleaza timpul de apasare al butonului de power. In cazul in care cineva accidental suna pe numarul prepay, este asociata ca ton implicit cea de-a doua melodie facuta de mine, cu pauze in care de fapt nu se aude nimic deci speakerul nu poate scoate nici un fel de semnal. si bineinteles, la mesaje si orice altceva am scos orice ton ar putea deranja sistemul. Deci in principiu, doar de pe telefonul meu se poate primi apel care sa aibe efect asupra calculatorului. In calculator, la mufa de conectare pe placa de baza a butonului de power (cele doua fire) am mai lipit doua fire care le-am scos in spate(aveam doua mufe RCA mama + tata si am prins de mufa RCA mama care era prin infiletare si dupa ce am dat o gaura in spatele carcasei am prins-o acolo prin infiletare). Mai departe, in afara calculatorului am prins doua fire de cealalta mufa RCA tata care am conectat-o la placuta cu circuitul electronic de comanda care de fapt vin la contactul actionat de catre un mic releu.Schema propriuzisa este compusa din 2 tranzistoare, 3 rezistente, un condesator, o dioda si un optocuplor (un fel de manual made pentru ca era alcatuit dintr-un fototranzistor infrarosu si un led infrarosu), plus releul de actionare. Alimentarea montajului am facut-o de la o mufa USB a calculatorului prin intermediul unui cablu USB caruia i-am taiat un capat. Tot montajul este alimentat de la cei 5V ai USB-ului prin intermediul carora se incarca si telefonul mobil pentru a evita folosirea unui incarcator sau alt transformator.Sper ca ati inteles modalitatea de functionare a acestuia iar schema cu montajul am sa o pun pe site cand ajung acasa, ca e singurul loc unde o am :)

Link spre comentariu
Vizitator narcistrofin

Dupa cum spuneam iata si schema (copiati linkul apoi inchideti browserul si redeschideti-l dupa care treceti-l din nou in bara de adrese ca m-am chinuit jumatate de ora sa mi-l afiseze si nu vrea nici macar cand dau click direct pe el):

http://www.trenuletele.3x.ro/pcp.jpg

Pinii conectorului sunt folositi in felul urmator:

1 - + (Plusul alimentarii cu 5V prin intermediul cablului USB)

2 - - (Minusul alimentarii cu 5V prin intermediul cablului USB)

3 - Contact 1 Power Button

4 - Contact 2 Power Button

5 - NC (eventual se poate lega de pinul 3 pentru comanda auxiliara a unui alt dispozitiv electronic)

6 - NC (eventual se poate lega de pinul 4 pentru comanda auxiliara a unui alt dispozitiv electronic)

7 - Iesire plus pentru incarcare telefon mobil

6 - Iesire minus pentru incarcare telefon mobil

9 - Comanda catod led infrarosu

10 - Comanda anod led infrarosu

Pe scurt va explic metoda ei de functionare:

In momentul primirii apelului pe telefon, acesta scoate prin cele doua fire o tensiune cam de maxim 1,5 V ce pare suficienta pentru aprinderea ledului infrarosu. Aceta, fiind montat in imediata apropiere a fototranzistorului din schema bineinteles ca il comanda actionand tranzistorul T1 prin trimiterea unui curent in baza. Acest tranzistor la randul sau comanda mai departe tranzistorul T2 prin intermediul caruia este actionat releul respectiv. Rolul condesatorului din schema este cel de a inmagazina pentru cateva sute de milisecunde curentul de actionare al bazei T2 (initial facusem montajul fara el si datorita timpului de raspuns foarte bun al fototranzistorului releul trepida mai mult , functie de cum era sunetul respectiv, in felul asta afland ca de fapt acel sunet nu este tocmai continuu). Rezistenta R4 nu prea isi are rostul pentru ca de fapt este o punte saritoare, avand nevoie de ea pentru a face cablajul imprimat. In rest, modalitatea de asezare a pieselor... ramane la libera alegere a fiecaruia.

Sper sa va fi fost de folos aceasta schema asa cum imi este si mie si .. multa bafta daca doriti sa va apucati de el.

Link spre comentariu
Vizitator narcistrofin

Am zis de ea ca e de 0 ohm pentru ca este doar o punte de trecere (sau punte saritoare) ca sa mi se aseze mai bine componentele pe placuta cu cablajul imprimat.Mai jos aveti lista pieselor care le-am folosit eu care difera un pic de cele din schema, mai mult pentru potrivirea capsulelor pe cablajul imprimat:T1 - BC 109CT2 - 2SC2383 (il aveam ratacit prin casa si am zis ca e o intrebuintare buna pentru el) D1 - 1N4148C1 - 100uFR1 - 10kR2 - 150ohmR3 - 10ohm R4 - 0 ohmReleul, fototranzistorul si ledul infrarosu erau scoase dintr-un videoplayer mai vechi.Releul are tensiunea de alimentare undeva in jurul valorii de 6V si de asta era ideal pentru tensiunea care o putea furniza USB-ulDupa cum se vede, fototranzistorul si ledul le-am acoperit cu un pic de banda izoler pentru ca nu patrunde lumina inauntru (de aia seamana cu un optocuplor manual made)mufa conectorului a fost scoasa de pe o placa de baza arsa, fiind cea de conectare a bracketurilor USB interne.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări