Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif audio cu circuit de deflexie TDA 4866

Vizitator Mar2u

Postări Recomandate

Este prima data cand scriu pe acest forum asa ca va salut pe toti !Bine vam gasit (noroc cu google)!Ma intrebam (nu radeti de mine) daca pot face un amplificator audio dint-un CI de deflexie vertical? de putere (TDA 4866) ca doar este un amplificator de putere cu suport pe frecventele 50 ?i 160 Hz !Poate pot amplifica si semnal audio !Multumesc mult si astept raspunsurile voastre!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

• cipa_maria

1

• Yo4You

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

nu cred ca se poate face un amplificator in clasa ab cu tda4866... priveste datasheetul si te vei elucida! oricum alimentarea e maxim 25v si 2 amperi pe iesire... daca depasesti intra protectia!daca s-ar folosi orice circuit nu ar mai exista speciale pentru audio (tda 2005,2030,2050,7294)!!sfat practic: nu incerca sa te complici degeaba... daca vrei sa experimenteyi orienteaza-te spre circuite specializate!!

Link spre comentariu
Vizitator Mar2u

1 -din protectie iese un pin (guard output) probabil se poate controla cumva amperajul de iesire!

2 - "Cele dou? etaje de ie?ire pot asigura

un curent ridicat prin folosirea în montaj în

punte. Acest etaj necesit? o singur? surs?

de alimentare. Pinul 9 este folosit ca intrare

al circuitului de reac?ie. Curentul livrat c?tre

sarcin? (bobina de deflexie) este determinat

printr-o rezisten?? (Rm), de pe care este

culeas? valoarea de tensiune folosit? pentru

circuitul de reac?ie. n etajul de intrare este

realizat? compararea dintre curentul

semnalului de intrare ?i curentul de pe

intrarea de reac?ie. Orice diferen?? este

compensat? din semnalele de comand?

c?tre etajul de ie?ire. Astfel, valoarea

curentului c?tre sarcin? poate fi ajustat cu

+/-1A. Pentru aceasta se folose?te de

regul? valoarea de 1 ohm pentru Rm."

Link spre comentariu

Bun, dar tu ai nevoie de curent mai mare. Difuzoarele au impedanta mica. Pe langa asta reactia nu trebuie sa fie in curent ci in tensiune.Cum boxa nu are impedanta constanta, si este gandita sa fie atacata de o sursa de tensiune nu de curent, cand o treci in regim de curent raspunsul in frecventa se modifica in functie de variatia impedantei.

Link spre comentariu
Vizitator Mar2u

Am scris cam repede imi pare rau!Am incercat sa fac doua punti de reglare dar nu sunt sigur ca merg daca ar merge as face un sistem automat care sa schimbe valorile celor doua rezistente reglabile!Acum circuitul integrat de protechie nu va mai intra de capul lui "Curentul livrat c?tresarcin? (bobina de deflexie) este determinatprintr-o rezisten?? (Rm), de pe care esteculeas? valoarea de tensiune folosit? pentrucircuitul de reac?ie"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări