Vizitator adrian87 Postat Decembrie 25, 2008 Partajează Postat Decembrie 25, 2008 Salutare!Am doua nelamuriri una privitoare la setarea bitilor corespunzatori registrului T1CON si cea de-a doua referitoare la pin-ul RA5/MCLR.Ceea ce ma intereseaza pe mine sa fac este sa sincronizez TMR1 cu un oscilator extern atasat la pinii RB7 si RB6. Presecaler-ul nu vreau sa-l utilizez. Drept urmare am mutat valoarea 0x0B in T1CON (T1OSCEN = 1; T1SYNC =0; TMR1CS = 1; TMR1ON = 1). Este corect ce-am facut?La portul A al pic-ului am atasat un afisor. Mai exact pin-ul RA5/MCLR este conectat la un segment al afisorului. Poate fi acesta utilizat ca output, dupa cum vreau eu? La programare dezactivez MCLR. Mai trebuie si altceva facut, setati bitii altor registrii?Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 25, 2008 Partajează Postat Decembrie 25, 2008 nu prea ma pricep la microcontrolere dar MCLE parca se foloseste doar ca intrarea . Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 26, 2008 Partajează Postat Decembrie 26, 2008 1. Cred ca trebuie sa ne spui ce PIC folosesti? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 26, 2008 Partajează Postat Decembrie 26, 2008 1. Cred ca trebuie sa ne spui ce PIC folosesti?pai in titlu scrie PIC16F628A Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 uite ce scrie in PDF: RA0/AN0 RA0 ST CMOS Bidirectional I/O port AN0 AN ? Analog comparator input RA1/AN1 RA1 ST CMOS Bidirectional I/O port AN1 AN ? Analog comparator input RA2/AN2/VREF RA2 ST CMOS Bidirectional I/O port AN2 AN ? Analog comparator input VREF ? AN VREF output RA3/AN3/CMP1 RA3 ST CMOS Bidirectional I/O port AN3 AN ? Analog comparator input CMP1 ? CMOS Comparator 1 output RA4/T0CKI/CMP2 RA4 ST OD Bidirectional I/O port T0CKI ST ? Timer0 clock input CMP2 ? OD Comparator 2 output RA5/MCLR/VPP RA5 ST ? Input port MCLR ST ? Master clear. When configured as MCLR, this pin is an active low Reset to the device. Voltage on MCLR/VPP must not exceed VDD during normal device operation. VPP ? ? Programming voltage input Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum