Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Electromures 2X75W

Postări Recomandate

Daca pe rezistenta de 0,47ohmi se masoara o tensiune de 4mV inseamna ca prin ea trece un curent de ...8,5mA - prea mic pentru curentul de repaus. Regleaza un curent de mers in gol mai mare - vei avea 50mA cind pe rezistenta de 0,47ohmi vei masura 23...24mV. In acest caz mai distorsioneaza?

Link spre comentariu

Ceva e putred in Danemarca. Daca schimbi 75% din piese la un amp de 75W rezulta o eficienta de 1% piese pe watt. Glumeam...Ca sa ne lamurim daca sunt tranzistorii prosti, cablaje /fire / rezistente intrerupte pe undeva , sau suntem noi toti pe dinafara....Scrie-ne te rog aici, tensiunile Baza-Emitor-Colectr la toti tranzistorii din zona finala, ca sa nu tastezi prea mult , doar completeaza tabelul de mai jos. Iti ia 5 minute toata treaba.Adica asta:Vbe 2n3055 de pe ramura plus=Vce 2n3055 de pe ramura plus=Vbe BD prefinal de pe ramura plus=Vce BD prefinal de pe ramura plus=Vbe 2n3055 de pe ramura minus=Vce 2n3055 de pe ramura minus=Vbe BD prefinal de pe ramura minus=Vce BD prefinal de pe ramura minus=Vbe tranzistor Superdioda =Vce tranzistor Superdioda =Tensiune de alimentare ramura plus=Tensiune de alimentare ramura minus=Tensiune intre iesire si masa =Totul se masoara cu intrarea in scurt.Teoretic daca pui valorile astea corecte, va dura cam 30 de minute brainstormingul. Eu asa am facut la un amp care mi-a mancat zilele, si citind tensiunile scrise pe foaie am descoperit un traseu intrerupt undeva. Apoi ohmetrul a confirmat.Multumesc.

Link spre comentariu

Vbe 2n3055 de pe ramura plus=500mVVce 2n3055 de pe ramura plus=38.3VVbe BD prefinal de pe ramura plus=600mVVce BD prefinal de pe ramura plus=38.0VVbe 2n3055 de pe ramura minus=500mVVce 2n3055 de pe ramura minus=38.6VVbe BD prefinal de pe ramura minus=610mVVce BD prefinal de pe ramura minus=38.2VVbe tranzistor Superdioda =622mVVce tranzistor Superdioda =1.70VTensiune de alimentare ramura plus=38.3VTensiune de alimentare ramura minus=-38.6VTensiune intre iesire si masa = -18mV

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări