Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Electromures 2X75W

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

A adus un prietent un amplificator electromures 2X75W! Avea prefinali, finali, superdioda, semireglabilu de la superdioda, rezistentele de emitor al finalilor, rezistentele de 100Ohmi de la prefinali arse! Leam schimbat am reglat curentu de mers in gol totul era bine! Cand lam pus sa cante canalul reparat distorzioneaza, adica nu merge clar (bas fara putere)! Mentionez faptul ca eu am pus finali KU607, decat sa pun facaturi de 2N3055! Am inceput sa masor tensiuni intre canal bun si canalul care distorzioneaz si am gasit o diferenta, cand masor intre rezistentele de emitor al finalilor la canalu bun am 45mV iar la cel care distorzioneaza am 4,5mV! Mentionez ca intre baza emitor la finali am 520mV la ambele canale! Am schimbat toti electrolitici, am verificat restul tranzistoarelor si rezistentelor! Ar fi o problema ca eu am folosit finali KU607 ? Ce altceva sa mai verific?Va multumesc,

Link spre comentariu

Ăştia sînt trz de surse tv, au Ic mai mic, parcă 10A, vreo 200Vce, dar numai 75W putere. Am folosit şi eu şi nu am întîlnit defectul ăsta, aşa cum e descris. Sigur rez de emitor au valoarea din schemă?Pe lîngă rezolvarea etajului final, mai e nevoie şi de schimbarea cond electrolitici din amplif.

Link spre comentariu

Buna seara domnul Zal! Am schimbat rezistentele cu unele noi de 0,47Ohmi/5W(cu rezistentele noi am problema)! De scimbat condensatoare nu mai am nevoie pentru ca am scos partea aceia si am folosit un corector de ton nou facut de mine dupa schema de pe situ lui rod eliott!

Link spre comentariu

cand masor intre rezistentele de emitor al finalilor la canalu bun am 45mV iar la cel care distorzioneaza am 4,5mV

Tensiunea asta o masori intre emitorul finalului de la ramura pozitiva si colectorul finalului de la ramura negativa sau este caderea de tensiune pe fiecare rezistente de 0,47ohmi?
Link spre comentariu

Daca acea tensiune este masurata "peste cele" doua rezistente de putere conectate la linia mediana (deci 0,47+0,47 ohmi) prin ele trece un curent de 4,7mA, exgerat de mic pentru un curent de repaus. E ceva in neregula in zona aia!-masoara tensiunea Uce la tranzistorul din superdioda.-masoara cu atentie Ube la tranzistorii finali.-masoara caderea de tensiune pe fiecare rezistenta de 0,47ohmi, separat.-masoara tensiunea liniei mediane fata de masa (normal ar fi un maxim de citeva zeci de milivolti).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări