Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Electromures 2X75W

Postări Recomandate

Revin cu un fenomen straniu! Am terminat demult doua module dinaste care mergeau foarte bine dar acum dupa ce leam alimentat am observat ca doar unul dintre ei mai functioneaza corect celalalt se incinge fara sarcina si cu intrare la masa! Am reglat din pot metru cu care reglez curentul de mers in gol la 525mV si se incingea din ce in ce mai tare si lam stins sa nu se arda! Am reglat si la 300mV si tot asa face! Am masurat toate piesele, toate sunt bune si la fel cu celalalt modul care functioneaza ( leam comparat intre ele) ! Va cer niste indicati de unde sa incep sa ii caut problema, ce sa mai verific mai atent?Va multumesc,

Link spre comentariu

Ca la orice amplif cu tranzistori de pe lumea asta, primul test il faci cu bazele la prefinali (sau finali, daca n-are prefinali) in aer, si masori ce ai acolo unde erau bazele lipite...sansele sa se strice ceva asa sunt minuscule. Si daca totusi face poc ceva, era ceva ieftin. Partea de putere costa minim 80-90% din pret si tot cam atat e si sansa de a se arde...

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa sa zic din functional mi sa facut din prima nefunctional. Mentionez ca a fost pe balcon circa 3 luni. Condensatoarele nu poate sa faca asa ceva? Cum o fost variati de temperatura ( ziua/noapte) si sa se fi uscat vreun condensator?

Link spre comentariu

Salut, ti-am zis ca vor apare probleme mereu cu tipul asta de statie, dar totusi incearca urmatoarele:schimba R137(237)depinde de canal ;cu unul nou ;schimaba T104;T105(T204;T205) chiarar daca la masuratoare indica ca sunt ok; mareste condensatorul C127(C227) la 45-68 pf si vezi indicatiile din scema sa fie conforme cu realitatea.Succes

Link spre comentariu

Cînd apare o oscila?ie ?i ca efect are încingerea rapid? a trz finali, se mai constat? apari?ia brusc? a brumului în difuri, datorat? consumului mare, care face ineficien?i cond de filtraj, cît ?i o tensiune pe bazele trz finali care poate trece de 1Vcc (în realitate e un ghiveci de tensiune continu? ?i una de radiofrecven??, dar a?a apare la m?sur?toare). Posibile cauze ar fi: condensatorii antioscila?ii dintre c-b la trz pilot ?i prefinali, lipsa decupl?rii aliment?rii, mase proaste, filtru de la ie?ire întrerupt sau lips?, neadaptarea de impedan?? la intrare sau alte cauze, inclusiv cond paralel pe intrare mic sau lips?, cablu lung... etc.

Link spre comentariu
Vizitator Adrian23
viewtopic.php?f=27&t=42216 Nu am stiut unde sa pun ca sa va mai dau si eu niste idei......Bafta pt toti care fac viata sa fie cu MUZICA la MAXIM :da . Trebuie sa creem muzica dar aveti grija la amenzi pe care l-e puteti primii :rade: .Va doresc o zi cat mai frumoasa!!!!!............Pe curand!!!!!
Link spre comentariu

am facut si eu un montaj dupa electromures, am pus un semireglabil de 500R pentru a regla mai bine (cu cel de 250R reglam pana la 350mV intre b-e), dar am 530mV intre b-e la un tranzistor final si 470mV la celalalt tranzistor, ce trebuie facut sa am aproape la fel pe amandoua canalele, sau nu prea conteaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări