Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Electromures 2X75W

Postări Recomandate

Salut!Vreau sa realizez schema amplificatorului electromures 2X75W cu alimentare la +-/40V! Problema este ca am facut comanda la conex pentru toate componentele si au omis o greseala si nu mia trimis tranzistoarele BD238! Intrebarea este ca pot sa pun BD140 in locul lui si sa las BD237? Curentul de mers in gol cum il reglez la zero adica in ce parte sa rotesc multitura?Va multumesc

Link spre comentariu

Da, se pot pune BD139/140 în loc de 237/238, nu uita s? le pui mici radiatoare. Nu am pus niciodat? amesteca?i, dar nu ar trebui s? fie o probelm? prea mare. Vezi c? majoritatea BD249 sînt f?c?turi, po?i s? pui ?i 2SC5200 în locul lor. Reglezi din semireglabil pîn? ai între b-e la trz finali cam 500...550mVcc, f?r? semnal.

Link spre comentariu

Salutari!Azi cand ascultam muzica cu amplificatorul am dat volumul tare sa vad ce poate pe 8O si tot am marit volumul pana dintrodata mi sa ars siguranta de 3A de pe alimentarea "-" si dupaceia si siguranta de pe "+"(una dupa alta)! Ore de ce sau ars sigurantele? Din cauza consumului prea mare? Din pacate mi sa ars un tranzistor final in rest tot pare OK(mai verific de vreo 3 ori)! Tranzistorul final sa ars din cauza ca dintrodata nu am avut doar o tensiune de alimentare? Finalul ars este de pe alimentarea "-"! Mentionez ca superdioda era pe radiator care era destul de caldut dupa vreo 5 minute de ascultat muzica tare iar cand am inceputsa dau un pic mai tare atunci sa intamplat nenorocirea :cry: Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări