Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze din atelierul meu

tehnicus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tehnicus

6

• Spitfire

3

• nostrom

2

• sorinpavel

2

Top autori în acest subiect

mda, esti dotat , dar macar ai de lucru cu ele ? :dans:

Am avut citeva lucrari dar putine.Pare incredibil dar le-am luat mai mult pentru hobby.Cu utilajele astea am facut o minifreza CNC cu care am scos ceva bani timp de un an dar acum cu criza s-a cam terminat.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Bravo pentru dotare. Am inceput sa salivez.In caz de nevoie se poate apela la ajutor ... servicii? Contra cost, schimb de servicii ... Poate ar trebui o sectiune cu asa ceva: am nevoie de .... ofer ..... la servicii ma refer.Nu toti se pricep la toate. Si cei care se descurca in mai multe domenii nu si exceleaza in ele.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Vind un strung si o masina de frezat,se pot vedea la vinzari - viewtopic.php?f=59&t=40738 .

As fi foarte interesat de masina de rectificat (care cred ca de fapt este o masina de ascutit de dimensiuni mai mari) Are accesorii: varfuri (pinole) divizoare, platou sinus, dispozitiv port menghina orientabil 3d, brose de interior, etc?
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Stimate coleg. Masinile de ascutit pot fi intr-adevar folosite la unele operatii de rectificat mai putin precise. Dar in timp ce masinile specializate pe operatii de rectifict sunt constructii supradimensionate in scopul conferirii unor rigiditati cat mai mari, masinile de ascutit sunt mult mai usoare si se remarca prin sisteme de orientare unghiulara, atat a sculei cat si a piesei prelucrate in toate directiile. Cine a vazut astfel de utilaje, le poate diferentia foarte usor. Masina din imaginea in cauza are montate pe ea toate accesoriile normale ale unei masini de ascutit, in timp ce orice cunoscator isi da seama ca rigiditatea ei lasa de dorit. Pe acel arbore principal pe care in poza este montat un disc diamantat (specific tot operatiilor de ascutit) este foarte greu de crezut ca se poate monta o piatra de rectificat exterior care sa nu vibreze in timpul acestei operatii. Trebuie tinut cont de faptul ca o piatra de rectificat de diametrul discului din imagine ar trebui sa aiba in timpul acestei operatii o turatie de 8000...12000 rpm, turatie la care diametrul aparent mic al arborelui principal va vibra puternic datorita eforturilor mari de aschiere la acest tip de operatie.Problema este ca ceea ce discutam aici dunt divagatii offtopice si daca vrei sa continuam discutia, cred ca ai putea sa deschizi un subiect de acest gen pe subforumul Mecanica - Masini unelte.Toate bune!

Link spre comentariu

Stimate coleg, doar o mica precizare despre turatia sculei (despre celelalte aspecte, urmeaza!):la rectificare viteza de aschire este de ordinul a 20-60 m/sec. Avand in vedere ca discul din imagine este cam 140-170 mm diametru folosind formula v=pi*D*n/1000*60, in cazul nostru rezulta turatia n a pietrei n=v*1000*60/pi*d, deci luand v=40 m/s rezulta n=40*1000*60/pi*150~3400 rot/minDeci nici vorba de 10000-12000 rpm cum ati scris.Am sa revin cu niste prospecte de masini de rectificat pentru deplina lamurire, si da, masina din poza e o masina de rectificat plan, am sa pun o poza si cu masina de ascutit scule, care arata putin altfel. (asta o spune un absolvent si proiectant de masini unelte)

Link spre comentariu

In fabrica unde am lucrat exista o sectie numita Ascutitorie in care erau 7 masini asamanatoare cu aceasta,la fabrica de tutun Bucuresti la fel (asta inainte sa fie desfiintata) si la fel erau numite si la fabrica de unde am cumparat masina.Nu stiu cum sint denumite masinile astea in carti dar in practica sint denumite masini de ascutit.

ola_nicolas are dreptate in ce priveste caracteristicile masinii,nu e suficient de rigida pentru rectificat mai serios (se pot rectifica piese mici) si are doua grade de libertate in plus fata de o masina de rectificat.

Am cumparat masina fara accesorii doar cu masa magnetica,as fi curios daca are cineva idee ce accesorii avea.Am cumparat pentru ea o menghina care se poate inclina si roti.

Editat de ola_nicolas.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări