Vizitator marisan Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 La nume fişier click browse si cauti fisierul in calculator, click adauga fisierul si trimite. Daca este o schema asemanatoare cu cele a lui Stipfire adica cu lumini intermitente, nu este nevoie pt ca tensiunea in becurile de semnalizare vine deja intermitenta din releul de semnalizare.Ca o constatare ce-am observat pe acest forum este mistocareala, pacat, cunosc breasla electronistilor, oameni cat de cat cititi cu un grad de civilizatie peste medie. Link spre comentariu
Vizitator uly Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Acum mai e si problema ca trebuie sa pacaleasca si releul de semnalizare care face diferenta intre un bec de 21w si un led de 1w....dar asta s-a discutat in alt topic....Sau se pune in paralel cu "becul" de semnalizare facut din leduri un rezistor de cca 680ohmi la 5w...e o valoare relativa ...se pot incerca si mai mari/mai mici ca valoare pana se pacaleste si releul de semnalizare si computerul de bord sa nu afiseze ca e becul ars...Succese... Link spre comentariu
Vizitator mad88 Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 salut am desfacut un led auto T5(pt bord) led smd plcc-2(1210) albastru(3v-3.3v) la 20mA pe un piciorus avea un rezistor (maron-negru-negru-maron-maron cel putin culorile acestea le vad eu... daca e corect ce am vazut eu conform acestor culori rezistenta e de 10ohm) si pe celalalt piciorus o dioda zener 3b2, cum s-a ajuns la asta, de a pune acea rezistenta si dioda pt ca vreau sa fac montaje din mai multe leduri pt pozitii, plafoniera, etc si vreau sa stiu ce diode/rezistente sunt necesare in diverse cazuri... si totusi dc a pus si o dioda zener si nu doar o rezistenta de 470-560 sau de cat e necesar. multumesc Link spre comentariu
Vizitator wolfalex Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 hmmmm.... simplu pe net gasesti absolut orice doresti in materie de leduri sau scheme, iti recomand daca tot vrei sa faci ceva mai profi incearca cu integrate nu stiu sa-ti spun exact ce tipuri dar sunt f multe binenteles ajutate eventual de clasicele r.l.c.-uri s.a.m.d cu placi clorura toate cele e distractiv poti sa le faci si clasic r.l.c.-uri diode tranzistori se merita (oricum iti recomand cu integrate e simplu si bun) dar inainte de toate trebuie sa sti niste notiuni de baza adica formule inainte de a incepe orice proiect : I - intensitatea curentului (curent) se masoara in Amperi (notiune corecta de exprimare curent nu amperaj) U - tensiune se masoara in Volti (notiune corecta de exprimare Tensiune nu voltaj doar cand specifici o anumita tensiune ex 20 de volti = tensiunea nu voltajul) R - rezistenta se masoara in ohmi (notiune corecta de exprimare rezistenta a nu se confunda cu rezistorul) vezi legea lui ohm ! P - putere se masoara in watts (notiune corecta de exprimare putere in nici un caz vataj se mai foloseste crede-ma) C - capacitatea se masoara in farazi (condensatoare vezi legea lui farad) L - inductanta se masoara in henry si multe altele ai mare nevoie de ele formule simple foarte folositoare: Curent (I) I=U/R (amperi) Tensiune (V) U=R*I (volti) Rezistenta ® R=u/i (ohmi) Puterea (P) P=U*I sau P=I(la a 2-a) *R sau P= u(la a 2-a)/R calcul rezistenta: serie R=R1+R2+R3.... paralel 1/R=1/R1+1/R2+1/R3... R=R1*R2totul/R1+R2 sper sa-ti fie de folos mie imi sunt intodeauna numai bine I`m out daca am gresit va rog sa ma corectati multumesc ! am incercat si am invatat din fizica prezentata de tine aici si nu-mi dau niste calcule comparativ cu http://led.linear1.org/led.wiz , mai exact puterea rezistentei:am asa: led = 2,6 - 2,8 V, 70mA, este un superflux . si in cazul a 3 leduri: deci mie imi da dupa calculele tale R=U/I=14.5/0.21=69 ohmi si puterea P=2W (puterea rezistentei cred ) pe site http://led.linear1.org/led.wiz R=100 ohmi de P=1W La 2 leduri pe site imi da acea "eroare" cum ca nu ar fi bine sa le leg "the wizard thinks the power dissipated in your resistors is a concern " in final am aceste leduri si va rog: -dat fiind faptul ca am si niste rezistente ca sa nu mai caut sa cumpar(ca nici nu am de unde) spuneti-mi va rog cum le leg, pentru nr de inmatriculare la auto vreau sa le pun, (2 sau 3). la 1/4W -> 100 ohmi si 150 ohmi..... si mai am niste rezistente de 3k3, 3k6, 2k7 nu stiu la ce putere. acestea sunt rezistentele ce le am eu, pot sa le pun cumva sa fie treaba buna?? In speranta ca n-am vorbit prostii prea multe, astept ajutorul vostru. Multumesc DIN INIMA Ledurile de mai sus le-am legat: 4 in serie fara rezistenta, le-am pus la plafoniera, cam de o luna si stau bine acolo. am facut bine oare? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum