Vizitator hor1k Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Salutare, Am si eu o masina cu telecomanda si am facut o prostie si mi s-a stricat un tranzistor si acum nu mai vrea motorul sa mearga doar intr-un sens!Pe tranzistor scrie H9014 FC C si la-m tot cautat prin cataloage dar nu il gasesc! :cry: Ma poate ajuta cineva sa imi spuna care este un echivalent romanesc la acest tranzistor? Am gasit aici ceva date despre el dar din pacate cunostiintele mele marunte despre tranzistoare nu prea ajuta sa descifrez despre ce e vorba: http://www.crsemi.com/SPECFILE/9014.PDF Orice fel de ajutor in solutionarea problemei este binevenit, Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 cum arata capsula ? poti pune ceva poze sau macar un desen . arata ca cea din pdf-ul dau sau seamana cu asta Link spre comentariu
Vizitator hor1k Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Arata exact ca cel din link-ul tau, capsula are o culoare neagra si forma exact ca cea din pdf-ul ce l-ai pus la link! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 deci e clar ASTA daca ala e defect sigur poti incerca cu BC547 (e cel mai simplu de gasit) dar ai grija la configuratia pinilor - sunt exact pe invers ! Link spre comentariu
KOSTYKA Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Salutare,Am si eu o masina cu telecomanda si am facut o prostie si mi s-a stricat un tranzistor si acum nu mai vrea motorul sa mearga doar intr-un sens!Pe tranzistor scrie H9014 FC C si la-m tot cautat prin cataloage dar nu il gasesc! :cry: Ma poate ajuta cineva sa imi spuna care este un echivalent romanesc la acest tranzistor?Am gasit aici ceva date despre el dar din pacate cunostiintele mele marunte despre tranzistoare nu prea ajuta sa descifrez despre ce e vorba:http://www.crsemi.com/SPECFILE/9014.PDFOrice fel de ajutor in solutionarea problemei este binevenit,Multumesc anticipat!asa ceva gasesti cam prin orice aparat electronic (dvd,casetofon,etc..)iar la cat ar fi alimentata partea electronica a masinii (max. sa zic 9v), ar fi de ajuns un bc 107,108,sau 109, capsula metalica ,romanesti, numai ca: GRIJA MARE LA CONECTAREA PINILOR !!!, care sunt tocmai invers celorlalti. SUCCES!!! Link spre comentariu
Vizitator hor1k Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Multumesc mult, o sa vad ce pot rezolva cu un tranzistor nou de tipul mentionat! Am facut acum ceva verificari si nu sunt 100% sigur ca e ars....s-ar putea sa fie altul cu probleme sau problema sa provina din alta parte!Nu am nici o schema electronica a masinii si cu greu imi dau seama ce e de vina!De mers merge la comanda inapoi, dar inainte nu vrea sa mearga, restul functiilor(directie) merg toate normal! Am verificat si telecomanda si nu cred ca e din cauza ei!Daca se pricepe cineva as aprecia un pic de ajutor!Multumesc anticipat, toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator hor1k Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Pana la urma am aflat ca era de fapt de vina alt tranzistor, unul pe care scrie ML D882 P28(are pastila neagra de plastic la fel ca cel anterior) de tip NPN, l-am scos din circuit si emitorul face legatura cu colectorul cand il verific!Nu stiti cumva ce echivalent are acest tranzistor cu unul romanesc?Am incercat tot felul de tranzistori NPN(care i-am gasit prin radiouri si aparate stricate) dar cu nici unul nu functioneaza montajul!:(Daca stie cineva cu ce l-as putea inlocui il rog sa ma ajute si pe mine cu o informatie!Multumesc anticipat,toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator dr_best_001 Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 H9014=S9014 sau..STS9014...http://www.datasheetcatalog.net/de/datasheets_pdf/S/9/0/1/S9014.shtml ML D882=2SD882.....http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/82409/ETC/D882.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum