Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cu un tranzistor stricat!

Vizitator hor1k

Postări Recomandate

Salutare,

Am si eu o masina cu telecomanda si am facut o prostie si mi s-a stricat un tranzistor si acum nu mai vrea motorul sa mearga doar intr-un sens!Pe tranzistor scrie H9014 FC C si la-m tot cautat prin cataloage dar nu il gasesc! :cry: Ma poate ajuta cineva sa imi spuna care este un echivalent romanesc la acest tranzistor?

Am gasit aici ceva date despre el dar din pacate cunostiintele mele marunte despre tranzistoare nu prea ajuta sa descifrez despre ce e vorba:

http://www.crsemi.com/SPECFILE/9014.PDF

Orice fel de ajutor in solutionarea problemei este binevenit,

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• KOSTYKA

1

Top autori în acest subiect

Salutare,Am si eu o masina cu telecomanda si am facut o prostie si mi s-a stricat un tranzistor si acum nu mai vrea motorul sa mearga doar intr-un sens!Pe tranzistor scrie H9014 FC C si la-m tot cautat prin cataloage dar nu il gasesc! :cry: Ma poate ajuta cineva sa imi spuna care este un echivalent romanesc la acest tranzistor?Am gasit aici ceva date despre el dar din pacate cunostiintele mele marunte despre tranzistoare nu prea ajuta sa descifrez despre ce e vorba:http://www.crsemi.com/SPECFILE/9014.PDFOrice fel de ajutor in solutionarea problemei este binevenit,Multumesc anticipat!

asa ceva gasesti cam prin orice aparat electronic (dvd,casetofon,etc..)iar la cat ar fi alimentata partea electronica a masinii (max. sa zic 9v), ar fi de ajuns un bc 107,108,sau 109, capsula metalica ,romanesti, numai ca: GRIJA MARE LA CONECTAREA PINILOR !!!, care sunt tocmai invers celorlalti. SUCCES!!!
Link spre comentariu
Vizitator hor1k

Multumesc mult, o sa vad ce pot rezolva cu un tranzistor nou de tipul mentionat! Am facut acum ceva verificari si nu sunt 100% sigur ca e ars....s-ar putea sa fie altul cu probleme sau problema sa provina din alta parte!Nu am nici o schema electronica a masinii si cu greu imi dau seama ce e de vina!De mers merge la comanda inapoi, dar inainte nu vrea sa mearga, restul functiilor(directie) merg toate normal! Am verificat si telecomanda si nu cred ca e din cauza ei!Daca se pricepe cineva as aprecia un pic de ajutor!Multumesc anticipat, toate cele bune!

Link spre comentariu
Vizitator hor1k

Pana la urma am aflat ca era de fapt de vina alt tranzistor, unul pe care scrie ML D882 P28(are pastila neagra de plastic la fel ca cel anterior) de tip NPN, l-am scos din circuit si emitorul face legatura cu colectorul cand il verific!Nu stiti cumva ce echivalent are acest tranzistor cu unul romanesc?Am incercat tot felul de tranzistori NPN(care i-am gasit prin radiouri si aparate stricate) dar cu nici unul nu functioneaza montajul!:(Daca stie cineva cu ce l-as putea inlocui il rog sa ma ajute si pe mine cu o informatie!Multumesc anticipat,toate cele bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări