KOSTYKA Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 as dori sa realizez aceasta schema si eu as vrea sa pun cate 50 de becuri de 60w/220v pe fiecare triac,intrebarea e : rezista triacele( BT 136(4A/400V))? SAU TREBUIE SA LE SCHIMB SI CU CE ANUME? Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 as dori sa realizez aceasta schema si eu as vrea sa pun cate 50 de becuri de 60w/220v pe fiecare triac,intrebarea e : rezista triacele( BT 136(4A/400V))? SAU TREBUIE SA LE SCHIMB SI CU CE ANUME?Daca vrei sa folosesti becuri de 60W , P/U=I ,60W/220V=0,27 A ,deci curentul este aproximativ pentru un bec este de 0,3A .Pentru 50 becuri 0,3A X 50 =15A ,nu rezista nici pentru un canal instalatia electrica - priza !!! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 as dori sa realizez aceasta schema si eu as vrea sa pun cate 50 de becuri de 60w/220v pe fiecare triac,intrebarea e : rezista triacele( BT 136(4A/400V))? SAU TREBUIE SA LE SCHIMB SI CU CE ANUME?ai nevoie de retea trifazata sa alimentezi dracia asta cu atatea becuri. Link spre comentariu
KOSTYKA Postat Decembrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2008 as dori sa realizez aceasta schema si eu as vrea sa pun cate 50 de becuri de 60w/220v pe fiecare triac,intrebarea e : rezista triacele( BT 136(4A/400V))? SAU TREBUIE SA LE SCHIMB SI CU CE ANUME?Daca vrei sa folosesti becuri de 60W , P/U=I ,60W/220V=0,27 A ,deci curentul este aproximativ pentru un bec este de 0,3A .Pentru 50 becuri 0,3A X 50 =15A ,nu rezista nici pentru un canal instalatia electrica - priza !!!pai si atunci trebuie sa schimb triacurile,mai puternice ,sau ce? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 atunci iti trebuie un panou trifazat de la electrica!ca o sa ai 6*60*60w=21600w=21.6kW si nu cred ca dau alimentare monofazica pt asemenea puteresi da,trebuie triace mai puternice,consumul becurilor o sa fie de ~10A pe ramura,deci triace de 30-40A(insa nu stiu sigur!) Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Pe lîng? enormitatea consumului, mai apare o problem?: la becurile obi?nuite trebuie preînc?lzit filamentul, aste se f?cea destul de u?or la montajele cu tiristori, aici nu mi se pare c? e rezolvat? în schem?. Pîn? la urm? e o lumin? dinamic? de apartament, nu merge modificat? în ceva de scen?. V?d ?i o gre?eal?: R3 nu se conecteaz? la colectorul primului trz ci la comunul ledurilor. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 22, 2008 Partajează Postat Decembrie 22, 2008 ... mai bine bag? becuri de putere mic?, 15-25 de wa?i... gen frigider sau veioz?...sau, ?i mai bine, bag? leduri jumbo, iar emitoarele tranzistoarelor pune-le la mas?... pentru o camer? de apartament efectul o s? fie nemaipomenit... mai ales dac? sunt ?i superlight ledurile alea!!!dar dac? ?ii musai la 'jde-mii de becuri, aranjeaz? cu cei de la electrica s?-?i bage 380 de vol?i trifaza?i în cas?!!! Link spre comentariu
Dj_Cc Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 Daca neaparat vrei atatea becuri foloseste becuri cu led.Eventual daca vrei sa le folosesti pe scena iti recomand Paruri pe led si un controler dmx Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 Zal poti sa corectezi schema si sa scrii in schema si ce integrate trebuie folosite???Multumesc Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Am s? studiez... IC2 e 555, treaba cu preînc?lzitul filamentelor s-ar putea rezolva simplu cu cîte o rez care ?unteaz? triacele... Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Daca se poate eu as vrea sa fie pe leduri pt ca am mai facut ceva micut pe leduri si se vedea chiar bine. Din ce am vazut in schema are si un intrerupato/potentiometru cu mai multe pozitii. Ala ce face??? Daca se poate as vrea sa fie si soundactive.Multumesc si sperca nu cer prea mult, dar esti singurul care vrea sa ma ajute. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Dac? e vorba de leduri, înseamn? alt? schem? de lumini dinamice, sigur sînt scheme pe aici mai dedicate. Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 nu stiu cum sa ma explic, dar nu vreau nici orga, nici lumini dinamice. O combinatie intre ele, ceva de genu... Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 nu stiu cum sa ma explic, dar nu vreau nici orga, nici lumini dinamice. O combinatie intre ele, ceva de genu... primul integrat e timer 555 al doilea 4017, poti pune "spoturi" cu led, la pin 15(reset) in loc de comutatorul din schema poti pune un montaj cu microfon, si face "ceva" dupa semnalul audio...ca sa ai doar lumina dinamica legi pin 15 la pin 11....poti folosi pe fiecare iesire de la 4017 cate un tz si un tiristor/triac si ai mai multe canale etc.. ...cauta aplicatii cu 4017 si vezi ce poate......R3 la "bara" comuna a led-urilor...alimentarea nu trebuie neaaparat cu trafo cu priza mediana, merge si unul simplu Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 pana la urma m-am hotarat sa fac/cumpar o orga de la conex de pe siteMultumesc oricum Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum