Vizitator motzu' Postat Iunie 26, 2004 Partajează Postat Iunie 26, 2004 Este o continuare a unui thread de mai demultCine are o schema testata pentru un amp pe lampi, stereo sau dual-mono cu tuburi gasibile pe la noi ? Net-ul e plin dar vreau ceva testat si ascultatPush-pull sau nu.OTL sau nu dupa cum ati mai experimentat.Am chef sa fac unul si sa-l postez etapa cu etapa inclusiv o auditie pentru cine vreaDeci ? Ne "apucam" ? Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 28, 2004 Partajează Postat Iunie 28, 2004 Daca ai Tehnium pe-acasa vezi ca in numarul 3/2002 a fost prezentat constructia unui amplificator cu tuburi inclusiv detalii de reglaj si contructia trafurilor de iesire si de retea. Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Noiembrie 7, 2004 Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 Am lucrat doua scheme. .Una din Tehnium 5/89, este vorba de un etaj final in clasa A ultraliniar, cu un ECC81 si doua EL84 pe canal, ce se pot inlocui identic ca performantza cu 6N1P si 6P14P sau 6P15P rusesti, cu o putere de 6W RMS , dar care m-a uimit cat de "curat"si de puternic se aude. Pe boxe de 300W musical aveai impresia unui amplif de 30-50W pe tranzistori, dar bass-ul si inaltele erau 10 clase peste. A doua schema la care ascult acum este un push/pull ultraliniar de pe net schema, cu 6N1p si 6N2P pe intrare si finali 6P3S, care m-a uimit si continua (il am facut de doua luni) sa ma uimeasca pe mine si amicii mei cu puritatea si fortza sunetului , care are o caldura greu de explicat in cuvinte. Transformatorul de retea e luat de alt ultralinair din Tehnium 11/89, unde e data si constructia foarte detaliat. Ti-o recomand cu caldura si daca vrei detalii de orice fel iti stau la dispozitie pe e-mail [email protected], icq 158513448, sau tel 0744 555 362. Link spre comentariu
Vizitator motzu' Postat Noiembrie 16, 2004 Partajează Postat Noiembrie 16, 2004 zg tataEsti din bucale ?Cum putem asculta naszdravaniile tale ?Sunt curios foarte .Pe ce le asculti ?REvin la viata cand mai vad ca se dau si altii pe lampiBRMotzu' Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Am lucrat doua scheme. .Una din Tehnium 5/89, este vorba de un etaj final in clasa A ultraliniar, cu un ECC81 si doua EL84 pe canal, ce se pot inlocui identic ca performantza cu 6N1P si 6P14P sau 6P15P rusesti, cu o putere de 6W RMS , dar care m-a uimit cat de "curat"si de puternic se aude. Pe boxe de 300W musical aveai impresia unui amplif de 30-50W pe tranzistori, dar bass-ul si inaltele erau 10 clase peste. A doua schema la care ascult acum este un push/pull ultraliniar de pe net schema, cu 6N1p si 6N2P pe intrare si finali 6P3S, care m-a uimit si continua (il am facut de doua luni) sa ma uimeasca pe mine si amicii mei cu puritatea si fortza sunetului , care are o caldura greu de explicat in cuvinte. Transformatorul de retea e luat de alt ultralinair din Tehnium 11/89, unde e data si constructia foarte detaliat. Ti-o recomand cu caldura si daca vrei detalii de orice fel iti stau la dispozitie pe e-mail [email protected], icq 158513448, sau tel 0744 555 362. salut !imi poti trimite si mie linkul ptr schema a 2-a ? merci frumos... PS cam cat de scumpa a fost ? Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Sunt din Ploiesti. Daca ajungeti pe aici va dau bucuros o mostra de fidelitate:). Cea cu EL84 din 5/89 am vandut-o unui amic. Acum am una care suna beton, cu 6P3S, intr-o carcasa de pC desktop vopsita black. va trimit poze si documentatie. Sau veniti si vedeti pe viu.Geo. [email protected] Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Schema e unui rus meserias tare in lampe, pe nick-ul lui Rutcho. Da o sa dai in Google gasesti. Originala era cu 6L6. Dar in lipsa suna super rusoaicele 6P3.E pusa si aici pe forum. Ca pret a iesit undeva la 1,5 mil cu totul Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Schema e unui rus meserias tare in lampe, pe nick-ul lui Rutcho. Da o sa dai in Google gasesti. Originala era cu 6L6. Dar in lipsa suna super rusoaicele 6P3. E pusa si aici pe forum. Ca pret a iesit undeva la 1,5 mil cu totul uite si link-ul http://www.arrakis.es/~igapop/6l6.htm Link spre comentariu
Vizitator Greeskha Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 Am vazut schema din Tehnium 5/89 shi ash dori ceva detalii despre trafuri, lampi, socluri. Se poa?? Multzumesc. Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 20, 2005 Partajează Postat Mai 20, 2005 am luat lampi din bazar cu 150k/buc 6p3s-e, iar ecc82 sau echivalent rusesc cu 40k/buc.soclurile e mai nasol ca nu se prea gasesc noi, la mosuleti cam 15/buc depinde de noroc in talcioc.cea mai mare problema e cu trafurile de iesire , cel de alimentare e mai simplu (vreau sa fac o sursa in comutatie sa ved cum mere...) am la munca un electronica mono din 69 40w cu etaj pp ultraliniar cu sarciona totala in catod. am 2 tafuri si acum vreau sa fac o modificale la schema rusuli si sa o trasform in sarcina totala (grila sa nu mai fie in taful de iesire )are cineva idee sau documentatie pls pm : pusttiu sau ym: pusttiucasta actual se aude fain, da vreu unu stereo pt sufletelul meu.. Link spre comentariu
Vizitator Gogu Postat Iunie 11, 2005 Partajează Postat Iunie 11, 2005 De curiozitate , cam cit consuma o statie de genul asta? Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 11, 2005 Partajează Postat Iunie 11, 2005 De cele mai multe ori, enorm de mult!Un amplificator Single End de 6.5W consuma de la retea cca. 37W rezultati in urma unor calcule simple (V x A = W):Filamente: 2xEL84: 1.6A; 1xECC83: 0.3A; total = 1.9A x 6.3V ~ 12WConsum efectiv: 100mA x 250V = 25WConsum total: ~ 37WDeci in principiu pentru a obtine 6W sinus putere audio, cheltuiesti 37W. De aceea Single End-urile au randamentul scazut. Link spre comentariu
Vizitator panda Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 depinde ce calitate vrei sa obtii;la pretentii mari costa o avere!!!! cel mai indicat este dual-mono,adica 2 ampl.mono complet separate;avantajul este lipsa diafoniei intre canale.scheme sant cate vrei,mai greu este cu tuburile,si cu trafo iesire care este PIESA CEA MAI IMPOTRANTA.daca vrei numai intrare de linie,nu este chiar asa de complicat,dar la doza magnetica ai incurcat-o!!!!!printre altele este obligatoriu alimentare in curent continu stabilizat pt filamentele din preamp,drosel pt. filtraj la alimentarea anodica,puncte de masa bine alese,alinierae mecanica a trafurilor dublu perpendicular pt. a evita inductia de 50hz in difuzor si lista poate continua.contact la [email protected] si te ajut cu placere Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Ceva extrem de util: http://www.e88cc-aaf.go.ro/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum