fcon Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Am gasit aceasta schema de principiu, fara condensatori de cuplare intre etaje, pe care doresc sa o experimentez.A facut-o cineva? Ceva sfaturi?Multumesc. Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Salut, am testat ceva asemanator cu o dubla trioda EEC88 si o finala 6L6 ,dar fara auditie ci doar masuratori , ce pot sa spuneste ca timpul de stabilizare este destul de lung, probabil pt intrarea in regim termic .Nivelul de distorsiuni a fost foarte mic , probabil din cauza reactiei negative interesante pe G2 , nu am insistat prea mult cu toate ca poate ar fi meritat, oricum schema este atractiva. Pentru acest tip de experiete ar fi nevoie de parerile a mai multor useri, din pacate se pare ca nimeni nu este dispus sa investeasca timp ... Link spre comentariu
fcon Postat Decembrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Multumesc, .Sarbatorile se apropie cu pasi repezi; unii au plecat deja din localitate, altii sunt la coada la supermarket, iar mie mi s-a pus pata de facut amplificatoare si pus intrebari... Link spre comentariu
d2134 Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Astfel de scheme cu cuplaj direct au, in general, probleme cu stabilitatea punctelor de functionare statica a lampilor. Exista o serie de masuri care se pot lua pentru rezolvarea problemei dar nu prea sunt agreate de audiofili (poate cu exceptia folosirii de surse de curent constant....).Tubul final e atacat pe G2 si nu pe G1 ca deobicei (aia nu e reactie). Am mai vazut astfel de scheme dar nu stiu cit de liniar lucreaza un tub atacat pe G2.... Pe de alta parte, tensiunea de atac necesara este mult mai mare, de ordinul zecilor de volti, chiar peste 100V. Asta forteaza partea de amplificare in tensiune sa lucreze cu cistig foarte mare ceea ce duce la distorsiuni mai mare in acest etaj (asta stiu sigur....). Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 d2134 ai dreptate atacul se face pe G2 ,schema este diferita fata de ce am testat eu, oricum cuplajul era direct fara condensatoare si ca o remarca stabilitatea era buna (configuratie de ultraliniar) Schema prezentata de fcon cred ca este funtionabila dar tubul GU 50 are tendinte de autooscilatie si este posibil ca intreg montajul sa prezinte stabilitate redusa cum a remarcat d2134 ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum