Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS pt. centrala cu lemne+carbuni

dynky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

20

• bbogdanmircea

12

• dynky

7

• Ovidanie

4

Top autori în acest subiect

Hmmm sa-mi fi dat o baterie care a stat in depozit mai mult?Exista vreun code pe ea care exprima cand a fost fabricata ?Am primit certificat de garantie deci nu cred sa se puna problema sa-mi fi dat ceva folosit. :speriat

Link spre comentariu

Certificatul de garantie doar iti permite s-o schimbi daca are problemeDa,eu am avut mai multi acumulatori de la ei. Cand am cumparat unul de la magazin avea 13,1V,ca vanzatorul a pus multimetrul pe borne,sa-mi arate ca totul e in regulaDa,acumulatorii se autodescarca,dupa vre-o 3-4 luni,tensiunea scade de la 13-13,1V la 12,8VAcumulatorul e la tine,eu nu pot vedea ce scrie pe el. Din ce am avut eu,unii aveau data fabricatiei pe ei,altii nu

Link spre comentariu

Ati avut dreptate n-am ce zice.Legea lui Peukert functioneaza din plin...Astazi au si prins ai mei o pana de curent, UPS-ul era in priza.Cu pompa Grundfoss de 40W a mers 50 de min.Ce parere aveti avand in vedere curentul de aproximativ 4A care este tras din baterie de catre pompa, cate baterii de acestea Caranda ar trebui sa pun in paralel astfel incat sa le pot folosi cat mai mult din energia lor, adica de ex asa la un calcul simplu:50 min = 0.83hcurentul tras a fost de aprox 4.16ADe unde rezulta ca la sarcina de 40W aceasta baterie de 7.2Ah are de fapt o capacitate de 0.83 x 4.16A = 3.45AhDeja asa babeste daca as mai pune una in paralel cred ca as trece de 2 ore.Daca pun 3 in paralel deja cred ca le-as folosi foarte bine capacitate ptr ca as trage cam 1.3A din fiecare ceea ce ar fi foarte bine.Astept o parere, daca sa iau o baterie de masina de 50Ah sau sa mai iau 2 Caranda de 7Ah sau chiar poate una de 20Ah.Cum s-ar incarca mai ok 3 in paralel de 7Ah sau una de 7 si una de 20? De fapt este vreo diferenta?

Link spre comentariu

Da,as zice ca sunt corecte calculele!E bine ca ai o pompa mica si consuma putin

Cum s-ar incarca mai ok 3 in paralel de 7Ah sau una de 7 si una de 20? De fapt este vreo diferenta?

In afara de capacitatea totala,nu ar fi alte diferente. Evident,cu cat capacitatea e mai mare,cu atat tin mai mult,dar se si incarca mai greu (curentul de incarcare e aceelasi)Cam la fel e si cu acumulatorul auto (in afara de faptul ca nu prea e facut pt a fi utilizat asa,dar asta s-a mai discutat deja)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Locuiesc la casa si am centrala pe lemne.Intr-o zi s-a intrerupt curentu vreo 2 ore si situatia a fost cam urata:A trebuit sa intrerup focul in centrala rapid ca sa nu aiba de suferit instalatia,a trebuit sa tin usa la camera centralei deschisa sa iasa fumu si sa scada temperatura.Deci planul meu e urmatorul:Vreau sa cumpar un invertor auto pe care sa il folosesc impreuna cu o baterie auto in momentul cand se opreste curentu.Gen ups.Iarna aceasta acumulatorul il voi incarca pe redresor urmand ca iarna urmatoare sa cumpar un panou solar,eventual sa cumpar si un acumulator deep cycle.Este buna solutia aleasa?Exista alte alternative intr-un buget de "criza"?

Link spre comentariu

Da doresc sa il folosesc si la altceva,de exemplu un bec.Ce piese mi-ar trebui ca in momentul cand se opreste curentul sa treaca automat pe invertor iar in momentul cand vine curentu sa opreasca invertorul?Un contactor?

Link spre comentariu

Da doresc sa il folosesc si la altceva,de exemplu un bec.Ce piese mi-ar trebui ca in momentul cand se opreste curentul sa treaca automat pe invertor iar in momentul cand vine curentu sa opreasca invertorul?Un contactor?

Este suficienr un releu de 10 A cu doua contacte N/O N/C bobina releului o alimentezi la tensiunea retelei iar in momentul cand cade tensiunea ea va comuta direct pe inverter.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Invertoarele au o problema, tensiunea de iesire e dreptunghiulara iar motorul pompei 'comenteaza'.E necesar un invertor 'sinus' ,mai complicat (scump). O solutie la problema consta in folosirea unei pompe cu motor de cc .Nu cred ca asa ceva se gaseste la magazinele de instalatii ,dar se poate adapta un motor de cc la o pompa existenta.Alimentarea de la retea se face printr-o punte redresoare,iar cand pica tensiunea trece pe convertor.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator mariusik10

Salut!Ca sa nu mai deschid alta tema voi posta aici problema la care doresc o solutie. Un unchi de-al meu si-a cumparat o centrala pe lemne VIADRUS 22 D7 si vrea sa foloseasca un UPS Quantex1000s(2xacumulatori 12V/7Ah in serie, 600W putere de iesire) ca back-up pentru pompa centralei (consum 50W). In zona care locuieste, sunt foarte multe fluctuatii de tensiune si ceva caderi de tensiune de durate diferite (de la cateva minute la cateva ore). Intrebari:1. Se poate utiliza acest UPS la centrala?2. Se poate schimba unul din acumulatori cu o baterie de masina?Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări