Vizitator emipop Postat Martie 30, 2005 Partajează Postat Martie 30, 2005 sal. am de facut un proiect de microunde la nivel de Poli->telecomunicatii->an 3!as putea sa imi aleg urmatoarele teme : software defined radio, care habar nu am cu ce se mananca, sau antene reconfigurabile, care suna mai prieteneste dar nu am cautat nimic pe tema asta. daca aveti informatie despre asta pls postati.pe forum am postat pt ca profu zicea ca putem face si un montaj(temele de mai sus fiind teoretice). montajul sa fie ceva legate de microunde si daca e ceva foarte bun poate iau direct examenul. as putea sa fac antene reconfigurabile si ceva hardware pt ele, dar nu stiu deocamdata nimic despre ele. asa ca orice ajutor este binevenit!!transmisie audio fara fir se incadreaza in ce vreau eu?? ma gandesc ca se face tot prin micro unde. nu stiu insa pe ce frecventa. adica sa fie emitatorul legat la o sursa audio sa receptorul pe difuzor, probabil cu baterie. are cineva schema pt asa ceva? stie cineva unde gasesc?? Link spre comentariu
Vizitator emipop Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 am gasit ceva! este un emitator pe 224,5 Mhz, care pot sa il construiesc. problema este ca am gazit fisierele in calculatorul meu si nu stiu modul de functionare(care trebuie sa il explic), si alte detalii precum distanta de emisie, si altele. pun sus arhiva la ce am eu pe comp poate ma ajuta cineva. am gasit ceva cuvant cheie AUREL in micile specificatii dar la aurel astia pe site nu am gasit detalii si nici pe softpedia . Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 am gasit ceva cuvant cheie AUREL in micile specificatii dar la aurel astia pe site nu am gasit detalii si nici pe softpedia . :lol: e vorba de niste kit-uri de emitatoare si receptoare de se pot cumpara de la CONEX ELECTRONIC, vezi la http://www.conexelectronic.ro/content/c ... AUREL.html :wink: Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 No da' 224,5 Mhz e in domeniul microunde? Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 No da' 224,5 Mhz e in domeniul microunde?Not really Link spre comentariu
Vizitator emipop Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 nu prea e. profa zicea ca putem sa facem si apropiat. parca micro incep de la 300 incolo. linku ala la connex il l-am gasit inainte dar acolo nu este emitatorul ala pe 224.5!!! este doar de 433 care arata altfel! Link spre comentariu
Vizitator frankie Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 Ia un LNB, ii intorci tranzistorii sa faci din el emitator, dupa aia il incapsulezi, si gata. 10GHz. O sa ai pierderi mari, dar la 1km merge, si oricum nu are cu ce sa masoare pierderile. Asa ai si antena.Spor la proiect.F. Link spre comentariu
Vizitator emipop Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 ce este un LNB? Link spre comentariu
Vizitator emipop Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 si daca va emite in 10 ghz cum il prind pe tv?? ideea era sa fac si un demo de functionare! Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 Scuza-ma, dar deja pui intrebari ciudate. Cred ca primul pas corect pentru tine e sa cauti niste materiale pe net din care sa intelegi ce-s alea microunde, cu ce se mananca, samd. Dupa aia pun pariu ca o sa fie ceva mai clar. Link spre comentariu
Vizitator emipop Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 nu mi se pare ciudat sa intreb ce nu stiu. cred ca tie nu iti este clar ce vreau eu. asa ca arunca o privire aici(http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=51556), da jos arhiva aia si sper ca vei intelege. emitatorul meu transmite catre un TV. eu despre acest montaj vorbesc. despre montajul de generator pe 2.4 nu inteleg prea mult si nu mi se pare ceva f interesant. vedem acolo pe ociloscpo niste semnale(daca nu am inteles eu gresit.) merci oricum ca ai incercat sa ma ajuti! Link spre comentariu
Adi Florin Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 Domeniul microundelor incepe de la 1GHz si nici un Hertz mai jos. Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 cauta pe net bluecap lnb modification e un lnb modificat de atv-isti in emitzator later edit.. http://www.google.ro/search?hl=ro&q=blu ... ogle&meta= Link spre comentariu
Vizitator Ado Postat Decembrie 8, 2005 Partajează Postat Decembrie 8, 2005 Parerea mea e ca ambele proiecte sunt grele daca trebuie facute practic :rock:Din cate stiu eu la proiecul de software... ar trebui sa programezi un DSP sa itzi faca prelucrarea semnalului radio dupa ce l-ai adus in banda de baza(modulare/demodulare)--varianta cea mai usoara, iar cel cu antene ar trebui sa proiectezi o antena. Cred ca cel mai bine ai intreba la sectiunea de telecomunicatii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum