Vizitator flueras Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 pot folosi un pcl 84 si pl 84 in montaj push-pull? sau imi trebuie doua tuburi identice..deci vreau sa leg cu pentoda pcl 84 un pl 84 .. schema este cea de jos si vreau sa o modific Link spre comentariu
hbi Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 el 84 sint de vinzare la sectiunea VINZARI si nu costa chiar o avere. bafta! Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 el 84 sint de vinzare la sectiunea VINZARI si nu costa chiar o avere. bafta!ca bine zici, am vazut chiar si imperecheate gata sa duca orice PP :darevenind la subiect.... mai intai intereseaza-te cum merge un final in push-pull(are lampile finale cu caracteristici identice!!) si apoi studiaza foile de catalog de la pl84 si pcl84 si apoi mai discutam....anticipand urmatoarea intrebare....vezi ca sunt pe forum scheme PP cu el84/6P14P asa ca foloseste search Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 22, 2008 Partajează Postat Decembrie 22, 2008 Deci d'neata vrei un PP cu 2 pentode: o P©L84 si o PL84? PCL84 e destul de rara, ca-i oscilator+finala cadre (deci n-are de-a face cu audio) si a fost inlocuita de PCL85. O lampa similara dar care merge-n audio este PCL86, folosita intr-o veselie in televizoare si care se gaseste destul de usor. Daca-mi aduc bine aminte, exista un model de televizor care are ca final AF P©L86+PL84, cu pentodele-n "serie", un fel de SRPP, cu impedanta de iesire mult mai mica decat in configuratie SE. O sa pun aici schema de-ndata ce-o gasesc. Cred ca-i mai bine cu PCL86+PL84 decat bajbaind cu PCL84+PL84. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 iete! PCL86+PL84, clasa A, SRPP, 750 omi pe iesire. "o schema moderna cu performate ridicate" Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Da dar nu e in push - pull ! E in clasa A !El a intrebat de push pull la care cele 2 tuburi trebuie sa fie identice intotdeauna !ok ? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 ok! Pai omu' n-a intrebat de PP "standard", cu 2 tuburi identice, ci dansu vrea PL84 si PCL84. Eu doar am dat o schema "variatiune pe tema". Ce-i drept, nu-i nici SE nici PP, e ceva intre. Similar cu Murray. Am vrut doar sa-l ajut cu o idee mai "altfel", ca-i plin netu si forumu de scheme cu PL84 in AB1.later edit: Acu' am gasit intr-un alt topic ca Flueras a ales PCL84 si PL84 ca asta are, recuperate dintr-un TV: viewtopic.php?f=28&t=34795&p=299202#p299202. Daca nu ma-nsel am vazut prin pozele alea o PCL86. E aceeasi cu a doua de jos din Picture 013? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Daca ar fi difuzoare de 750ohmi de calitate n-ar fi nici o problema , doar nu vrei sa foloseasca un difuzor din tv cu lampi ? Link spre comentariu
Vizitator flueras Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 tocmai am terminat micul meu amplf cu lampi..functioneaza..dar lampile se incalzesc cam tare :cry: ...e normal ? Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 24, 2008 Partajează Postat Decembrie 24, 2008 tocmai am terminat micul meu amplf cu lampi..functioneaza..dar lampile se incalzesc cam tare :cry: ...e normal ?Ce inseamna cam tare ?Lampile functioneaza fierbinti din fabricatie , daca nu stiai . Link spre comentariu
wwilly Postat Decembrie 24, 2008 Partajează Postat Decembrie 24, 2008 Spune-ne niste parametri de functionare: Tensiune anodica, Cirentul anodic, tensiunea de filament.... sa vedem cat este disipatia pe anod. Atata timp cat nu depasesti disipatia pe anod si pe G2, specificata in fisa lampi, totul e ok.Sarbatori Fericite! Link spre comentariu
Vizitator flueras Postat Decembrie 24, 2008 Partajează Postat Decembrie 24, 2008 tensiunea anodica pe trioda(6p1n) este de 49 V si pe pentoda(pl84) 200 V, 15 v filament pentoda si 6,3 filament triodata ..eu inteleg ca se incing dar dupa 10 min nici nu pot sa tin mana p ele..pentoda ajunge la 144 grade C maxim; e mult ? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 25, 2008 Partajează Postat Decembrie 25, 2008 tensiunea anodica pe trioda(6p1n) este de 49 V si pe pentoda(pl84) 200 V, 15 v filament pentoda si 6,3 filament triodata ..eu inteleg ca se incing dar dupa 10 min nici nu pot sa tin mana p ele..pentoda ajunge la 144 grade C maxim; e mult ?Nu-i mult deloc; finalele EL84 de la "Aritma" mea au acum 153'C, dupa cateva ore bune de cantat. In foaia de catalog a lui 6?1?, temperatura maxima a sticlei (??????????? ??????? 'C, ?? ?????) este de 180 de grade, iar la lampile de putere aceasta poate fi mai mare. Nu am gasit temperatura maxima a lui PL84, dar o lampa de putere apropiata, 6?19? (Pa=11W) are temperatura maxima 250'C. Si ca sa asculti si mai linistit, uita-te pe intuneric la ea, singura piesa incandescenta trebuie sa fie catodul. Anodul se poate inrosi daca puterea disipata de acesta depaseste serios puterea maxima. In acest caz anodul manifesta emisie secundara, care duce la distrugerea tubului. Alt caz de "distrugere termica" ar fi la amplificatoarele care lucreaza cu curenti de grila. Cand grila este pozitiva are o rezistenta fata de catod foarte mica, cca 150-500 omi, iar curentii de grila pot duce la o incalzire excesiva. Grila devine rosie si chiar se poate topi. Insa PL84 are "stalpii" pe care este infasurata grila1 sunt facuti din cupru (conductivitate termica buna) care se leaga sus, la cativa mm sub getter, cu o placutza din nichel inchisa la culoare (cu disipatie termica buna), ceea ce ajuta la racirea grilei. TOTUSI, clasa A NU lucreaza cu curenti de grila. (sa ma corecteze cineva dac-am zis ceva gresit ) Link spre comentariu
Vizitator flueras Postat Decembrie 30, 2008 Partajează Postat Decembrie 30, 2008 ma intrebam... nu pot lua tensiunea anodica direct de la priza.. sa o redesez .. adica daca imi tre 240 de v, nu pot redresa 220 ? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Decembrie 30, 2008 Partajează Postat Decembrie 30, 2008 NUUUU, trebuie sa ai separatie galvanica, poti aduce faza retelei la sasiu si exista pericol de electrocutare.yo am facut prostia asta cand am alimentat in graba un ochi magic, faza a nimerit la masa cablului de semnal, si cand am bagat in mixer (masa la sasiu) a bubuit; noroc ca nu am ars decat un canal la mixer, montaju cu ochi magic s-a facut praf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum