Vizitator cipoksan85 Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Salut, imi cer scuze daca s-a mai discutat . Incerc sa imi construiesc un programator pentru pic. Picul pe care il am este un 16f84A, si nu sunt in totalitate sigur care sunt pinii pe care ii voi folosi pe post de PGC si PGD. Am scos mai multe foi de catalog pentru acest pic dar in nici una nu am gasit pinii PGC si PGD sa fie notati. Incerc sa fac programatorul de pe BobTech.. http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index.html Multumesc anticipat!! Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Cum nu ai g?sit? E explicat în pagina 6 din foaia de catalog.PGC (programming clock) = RB6PGD (programming data) = RB7 Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Multumesc mult ratza. Hmmm in foaia asta de catalog, pe care o am si din care tocmai ce am citit, la pagina 6 este prezentata organizarea memoriei. Trimite-mi, te rog, foaia de catalog pe care o ai tu(cu siguranta voi mai avea intrebari pe parcurs ce evolueaza proiectul). A, si inca o nelamurire: tensiunea de 5V din schema este pentru alimentarea pic-ului, iar cea de 13V este de scriere? Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Si inca ceva, pic-ul este nou nout, iar inainte de a incarca in el un programel oricat de simplu, am inteles ca trebuie sa-i incarc un bootloader(voi folosi ICProg). Parca bootloaderul este ca un fisier mic cu extensia .hex , dar unde gasesc bootloader pentru pic-ul meu? Il gasesc in ICProg, sau trebuie sa-l scot de pe net? Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 nu exista bootloader ptr 16F84Abootloaderul este un program cu care rescri memoria program(eeprom) pic-ului FARA programator Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Aha.. deci cand voi dori sa scriu in el, pur si simplu pun pic-ul in soclu, incarc hex-ul programului in ICProg si gata s-a scris?Iar dupa ce voi scoate pic-ul din programator si il voi pune in montajul pentru care este destinat ar trebui sa faca ce a fost scris in program? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Eu m-am uitat pe primul link dat de google cînd am c?utat PIC16F84A, este fix foaia de catalog dat? de Microchip. Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 Salut! Inca o intrebare daca mi se perminte... Incerc sa realizez cu acelasi pic un proiect care include si un afisor hd44780,(2X16). Sunt inca la inceput, dar daca alimentez hd-ul la 5V ar trebui sa se aprinda?? Pentru ca am incercat si nu se intampla absolut nimic!! Pinii de alimentare au fost cei indicati de catalog, (pin1->gnd ; pin2->Vdd). Sau trebuie initializat mai intai in pic? Link spre comentariu
TECH_FUN Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Depinde de producator, e posibil sa nu afiseze absolut nimic, sau e posibil sa afiseze caractere eronate... in mod normal, la punerea sub tensiune, lcd-ul se initializeaza pe Display OFF, deci ar trebui sa nu vezi nimic pe el. Apoi PIC-ul ii va zice prin procedura de initializare a lcd-ului, CUM si CE sa afiseze.... lcd-ul se ocupa singur de afisare(are controler), doar sa stie ce sa afiseze, si modul in care sa functioneze. Atasez un pedefeu cu experimente pentru incepatori, daca il cetesti cu atentie, vei intelege multe lucruri referitoare la functionarea lor. Vei gasi acolo si raspunsul la intrebarea cu alimentarea. SI la pagina asta http://www.geocities.com/dinceraydin/dj ... cdsim.html o sa gasesti un lcd-simulator, care va face invatarea muuuult mai usoara! O persoana pe care eu o cunosc cel mai bine, le-a inteles functionarea in aprox. 20 de min cu ajutorul lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum