Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru RLC

Postări Recomandate

Am pus mana pe un fel de condensator am zis prima data...Pe el scrie RLC, merge pe ~250V, si are urmatoarea schema: are 5 borne, 2 de intrare , 2 de iesire si inca una pt impamantare, pe fiecare ramura de alimentare are 2 bobine de 1mH, apoi 2 cond de 5000uF in serie, apoi altul de 0.5 care ii sunteaza pe cei doi mari si in paralel cu asta o rez de 2.2. Ma gandesc ca ar fi un filtru pt socuri... El era folosit la o casa de marcat, pus inainte de traf. Intrebarea mea e daca l-as putea folosi ca si condensator de filtraj pt un ampl.[/img]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roby_m

5

• csl1131

3

• RealAlex

1

• nelu F

1

Top autori în acest subiect

ala filtreaza tensiunea re retea..ca sa ai mai putini parazitii la iesire....

si filtreaza reteaua, ca parazitii sa nu "scape" de la tine..

de ex, daca ai o sursa in comutatie, ca sa nu se duca oscilatile alea inapoi in reteaua de 220,si sa perturbeze functionarea altor aparate..de pe retea...

si NORMAN CA NU POTI SA IL FOLOSESTI LA FILTRARE la statie...

adica poti sa il pui inainte de traf...aia merge...pt aia si era rolul lui....

si cum s-a zis inainte..ce sa filtreze cond aia de 5nF????

la intrare la traf, e relativ bine sa ai asa ceva....daca il ai pune-l :!:

Link spre comentariu

Inainte de a raspunde fii atent si citeste bine ce s-a scris si in ce ordine :!: . Nu am nevoie de raspunsuri "doar de dragul de a raspunde"; daca s-a raspuns ceva nu mai repeta( nu e prima data - vezi alte subiecte).

Link spre comentariu
Inainte de a raspunde fii atent si citeste bine ce s-a scris si in ce ordine :!: . Nu am nevoie de raspunsuri "doar de dragul de a raspunde"; daca s-a raspuns ceva nu mai repeta( nu e prima data - vezi alte subiecte).

unde am repetat..???

ai scris:

Ce rol are mai exact acest filtru de retea?

si eu am zis:

ala filtreaza tensiunea re retea..ca sa ai mai putini parazitii la iesire....

si filtreaza reteaua, ca parazitii sa nu "scape" de la tine..

de ex, daca ai o sursa in comutatie, ca sa nu se duca oscilatile alea inapoi in reteaua de 220,si sa perturbeze functionarea altor aparate..de pe retea...

:x UNDE vezi tu ca s-a mai scris asa ceva mai sus???? :x

eu nu vad... arata-mi si mie, ca io-s mai chior...

:?:

Link spre comentariu

si cum s-a zis inainte..ce sa filtreze cond aia de 5nF????

Iti dai seama ca dupa ce m-a facut sa inteleg Nelu F ce valoare au cond. aia, relativ am priceput ce-i cu tot ansamblul asta si nu cred ca mai e nevoie de specificatii ulterioare cum ca n-as putea sa-i folosesc la filtraj, ca doar e logic; asta ziceam ca intrebarea mea a fost pusa inainte de raspunsul lui :!:

Oricum, merci si las-o balta.

Link spre comentariu

Da, e la impamantare.Interesant. Ce rol are mai exact acest filtru de retea?

asta ai intrabat tu DUPAAA ce ai vazut raspunsul lui, ca altfel nu aveai cum sa zici de impamantare...si ai intrabat ce rol are filtrul asta....deci..nu stiai ce rol are, sau altfel dece ai mai pus intrebarea..???iar eu am raspuns la intrebare, si am spus si ca nu se poate pune la amp...si ce e chiar asa de MARE raspuns gresit am dat..???/de acum promit sa nu mai raspund la nici un subiect care-l faci tu...atat am avut de zis...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări