Vizitator djblade150 Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Vreau sa stiu si eu ce echivalenti are finalul toshiba 2sd424 :SI-N 180V 15A 150W 5MHz. Si vroiam sa stiu cu ce ii pot inlocui, Sau dak poate fi inlocuit cu 2SB554-TOS, SI-P 180V 15A 150W 6MHZ. Astept si eu un raspuns . Multzumesc anticipat.P.S. stosor dak ai de gand sa imi stergi iara topicu makr lasa-mi un mesaj unde sa pun. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Nu ?i le ?terge degeaba. Nu mai scrie ca pe messenger, dai impresia de idiot. Sau nu e doar impresie?Apropo de întrebarea ta, ai auzit de google? Iei frumos foile de catalog pentru fiecare din cei doi tranzistori ?i le compari. E greu? E, c? trebuie s? folose?ti creierul. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Salut. Cei 2 tranzistori propusi de tine normal ca nu se potrivesc unul cu celalalt , iata si de ce: sa luam seria lor babeste cum s-ar zice, si anume SI=adica tranzistorul e pe siliciu,N sau P reprezinta polaritatea tranzistorului, N=adica tranzistorul este NPN sau canal N(cum e cazul primului tranzistor), P=adica tranzistorul este PNP sau canal P(cum e cazul celui de-al doilea tranzistor) deci de aici rezulta ca polaritatea lor e diferita si deci nu se potrivesc . Cat despre echivalenti, pai mai bine spune intai la ce anume doresti sa-l pui si cu siguranta se va gasi un inlocuitor, dar intr-adevar cel mai bine e sa cauti datasheet-uri si sa le compari, astfel vei invata mai mult. Si sunt de acord cu Ratza, scrisul ca pe messenger este de evitat aici pe forum. In rest Bafta. Mari@n. Link spre comentariu
Vizitator djblade150 Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Nu ?i le ?terge degeaba. Nu mai scrie ca pe messenger, dai impresia de idiot. Sau nu e doar impresie?Apropo de întrebarea ta, ai auzit de google? Iei frumos foile de catalog pentru fiecare din cei doi tranzistori ?i le compari. E greu? E, c? trebuie s? folose?ti creierul.Nu sunt idiot stai linistit. Am comparat dar nu gasesc nimic la 5mhz. am gasit decat la 6Mhz cum e 2sb554. Daca era sa gasesc numai intrebam aici. si parerea trebuia sa o dai in legatura cu tranzistorul, nu si cu ce am eu de impartit cu stosor. mesajul era adresat lui ;) Avand in vedere ca intrebarile sunt puse de amatori si eu sunt unul dintre ei poate nu stiam ca trebuie sa iau foile si sa le compar. Nu toti ne nastem destepti ca tine. Link spre comentariu
Vizitator djblade150 Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Salut. Cei 2 tranzistori propusi de tine normal ca nu se potrivesc unul cu celalalt , iata si de ce: sa luam seria lor babeste cum s-ar zice, si anume SI=adica tranzistorul e pe siliciu,N sau P reprezinta polaritatea tranzistorului, N=adica tranzistorul este NPN sau canal N(cum e cazul primului tranzistor), P=adica tranzistorul este PNP sau canal P(cum e cazul celui de-al doilea tranzistor) deci de aici rezulta ca polaritatea lor e diferita si deci nu se potrivesc . Cat despre echivalenti, pai mai bine spune intai la ce anume doresti sa-l pui si cu siguranta se va gasi un inlocuitor, dar intr-adevar cel mai bine e sa cauti datasheet-uri si sa le compari, astfel vei invata mai mult. Si sunt de acord cu Ratza, scrisul ca pe messenger este de evitat aici pe forum. In rest Bafta. Mari@n. Multumesc pentru sfaturi. Da, greseala mea. mi-a sters topicu ca nu il pusesem unde trebuie nu pentru limbaj. Imi trebuiesc 3 tranzistori 2sd424 pentru o amplificare INKEL M-610, vreau sa ii inlocuiesc ca s-au ars. Are 8 finali de genul asta si 3 trebuiesc inlocuiti si nu am gasit nici echivalenti nici tranzistorii la niciun magazin. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Pai ar trebui sa mearga orice alt tranzistor cu caracteristici cat mai asemanatoare acestuia, nu-ti face griji pentru acea frecventa ca nu-i chiar asa de cruciala. O ideie ar fi sa cauti la unul din multele magazine on-line, deoarece ai la dispozitie mai multe variante si poti sa-ti alegi pe cea care iti convine fara sa te lovesti de vreun vanzator/vanzatoare care de cele mai multe ori e total paralel/paralela cu electronica sau nu are chef sa caute in catalog.Bafta iti doresc. Mari@n. Link spre comentariu
Vizitator djblade150 Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Pai ar trebui sa mearga orice alt tranzistor cu caracteristici cat mai asemanatoare acestuia, nu-ti face griji pentru acea frecventa ca nu-i chiar asa de cruciala. O ideie ar fi sa cauti la unul din multele magazine on-line, deoarece ai la dispozitie mai multe variante si poti sa-ti alegi pe cea care iti convine fara sa te lovesti de vreun vanzator/vanzatoare care de cele mai multe ori e total paralel/paralela cu electronica sau nu are chef sa caute in catalog.Bafta iti doresc. Mari@n. Multumesc, una mi-a zis cica: Nu avem La anu si la multzi ani, dupa ce am intrebat insistent pofiti ? imi spune nu sunt in stoc. dar sigur era paralela, ca ma intrebat de vreo 5 ore de ce tranzitor am nevoie. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 21, 2008 Partajează Postat Decembrie 21, 2008 Eu o spun din proprie experienta, uneori mai merg la Targoviste la magazinul de electronice pentru aprovizionare insa de cele mai multe ori trebuie sa duc munca de lamurire cu cine vinde acolo ca sa inteleaga ce-mi trebuie(a fost cu ceva timp in urma la acel magazin un vanzator mai in varsta cu care discutam cu placere ceea ce-mi trebui deoarece stia cam tot ce avea prin magazin si la ce se utilizeaza si deci era o placere sa merg la magazin, dar acum.... e unu... habar nu are ce cauta acolo. )De cele mai multe ori imi procur componentele on-line ca asa pot alege fara sa ma grabesc exact ce-mi trebui.Bafta iti doresc sa gasesti ceea ce-ti trebui. Mari@n Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Bag? MJ15024, dac? ai nevoie ?i de trz complementar, e MJ15025, numai s? g?se?ti unii mai bine f?cu?i.E indicat s? schimbi perechile cu totul ?i în func?ie de tensiunile de alimentare po?i s? pui ?i al?i trz. Banda de frecven?? a trz, de ordinul MHz, nu are importan?? dac? e un amplif audio pîn? la 20KHz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum