Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Athlon 1700+ (daca se poate inca cativa MHz in plus)

Vizitator danutzaharescu

Postări Recomandate

Vizitator danutzaharescu

Salutare. Am si eu o placa de baza cu cipset VIA KT 266, (PC Chips) si un proc Ath. 1700+. Am modificat fsb-ul proc din bios parca la 315 MHz, frecventa de lucru a proc a urcat la 1716Mhz, (este stabil, temp ajunge la circa 47grade). Mai precizez ca si fsb-ul ramului a crescut la 315Mhz. Ei bine daca incerc sa-l setez din bios pe frecvente superioare apar probleme: pana la 1790 Mhz se blocheaza calculatorul in aplicatii, la 1815 (max.), se restarteaza calculatorul. Ce pot sa fac sa mai ridic frecv. proc., fara efecte negative? Pe placa sunt 2 jumperi din care se poate seta fsb-ul a.i proc lucreaza la 1100 sau la 1466mhz. Pe langa soclul proc nu am obs vreun jumper pt setarera tensiunii. In momentul de fata tensiunea este de 1,69V, la fel ca inainte de a mari frecv la 1716.Merci.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator mitel

Ai modificat si raportul FSB/MEMORY RATIO(din bios) nu? -sa nu depasesti(cu mult) frecventa ramilor.Verifica si manualul placii de baza(daca il ai), sau daca nu download-eazal. La mine placa de baza are unele optiuni (Spread Sprectrum-parca,....) care trebuie dezactivate in caz de overclock.Incearca sa modifici un pic si voltajul la rami, latentele, etc....Modifica si voltajul procesorului(daca mai poti sau mai vrei sa risti) si dupa accea si fsb-ul.Totusi s-ar putea ca procesorul ala, sau chiar intreg sistemul sa nu fie predispus la overclock si in final poate nu poti sa obti mai mult de atat.Cred ca nu ai modificat FSB/MEMORY RATIO, da-l mai mic.

Link spre comentariu
Vizitator mitel

Tensiunea o maresti din Bios(recomandat), mai exista si unele aplicatii dar nu este indicat sa folosesti soft pentru overclock-ul in sine.Ziceai ca nu este stabil si se restarteaza, verifica raportul ala de care ti-am zis mai sus.Voltajul il modifici astfel: -crestere: "+" sau "Page Up" -scadere: "-" sau "Page Down"

Link spre comentariu
Vizitator danutzaharescu

sal.nu am gasit setarile de care vorbesti, iar tensiunea de alimentare a procesorului desi este indicata in bios, nu pot sa o modific, (parametrii aia parca sunt scrisi mai in ceata) :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări