Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led sa se aprinda lent

Vizitator diabolic_Alynb

Postări Recomandate

tensiunea pe iesirea montakului e cu ledurile conectate?si cum ai masurar intensitatea? ai facut cumva scurt la fire? sau ai intercalat ampermetrul pe alimentare?daca montajul consuma 8A,ar trebui sa arda--la propiu!potentiometrele nu trebuie sa fie deloc de putereai respectat toate valorile si ai conectat corect tranzistorii? sigur nu e vre-o greseala?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

7

• cirip

2

• MifTy

1

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

Vizitator diabolic_Alynb

am masurat fara leduri conectate cu un multimetru. nu am facut scurt si daca era ceva gresit cred ca nu mai mergea deloc, dar montajul functioneaza numai ca ledurile au intensitate mai mica decat ar fi fara montaj. o sa refac montajul dar nu cred ca am gresit. daca la iesirea montajului am tot 12.5v la fel ca la baterie atunci care sa fie problema de nu se aprind puternic?

Link spre comentariu

pai trebuie sa testezi montajul cu ledurile puse(sau un consumator aproximativ,gen un bec)din ce spui,nu se deschide unul sau amandoi tranzistorii complet,d-aia ti-am spus sa masori tensiunile intre baza si emitorsi nu mi-ai raspuns nici despre cum ai masurat curentii aia

Link spre comentariu
Vizitator diabolic_Alynb

am inlocuit tranzistori si acum merge perfect, si cu un led si montate pe masina. Pot regla in cat timp sa se aprinda din potentiometre. Cand am masurat curenti am inseriat un ampermetru intre circuit si leduri.multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări