Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Final SE cu 6c33c

Vizitator

Postări Recomandate

Eu zic ca 220V la anod si 200..220mA (atat am constatat eu in simulare) e cam cel mai optim. Tensiune mai mica cere un curent prea mare la aceeasi putere, iar mai mare inseamna explorarea dreptei de sarcina mai mult la un curent mai mic si deci sansa de dsitorsiuni mai mare, ca sa nu mai zic ca trebuie si un atac cu tensiune mai mare.La simulare am folosit 220V (sursa de putere) si 220V sursa de curent mic care coboara nivelul masei si permite negativarea cu cuplaj direct, cat si utilizarea cascodei care necesita o tensiune mai mare satisfacuta de 2x220V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebi_c

7

• ioannis

6

• calin

5

• blue

4

Top autori în acest subiect

Problema de baza ramine trafo iesire ca de altfel la toate ampurile pe tuburi cu TU ,di experienta mea practica si nu din simulari ,aici e totul am mai spuso sio tot spun dar se pare ca imi racesc gura degeaba ..........

Link spre comentariu

Problema de baza ramine trafo iesire ca de altfel la toate ampurile pe tuburi cu TU ,di experienta mea practica si nu din simulari ,aici e totul am mai spuso sio tot spun dar se pare ca imi racesc gura degeaba ..........

Gabriele, sant curios daca ai construit transf. de iesire pe miez double core si daca da, ce diferente ai constatat fata de E+I ? Mai multe firme si in special Lundahl, utilizeaza miezuri simple core, probabil ca simplifica tehnologia de constructie dar teoretic circuitele magnetice E+I si double core ar trebui sa fie mai eficiente. Sigur aici intervin aspectele legate de calitatea tolelor, dar eu propun un schimb de idei legat strict de constructii realizate practic...
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

incerc si eu de vreo 2 ani sa fac un se cu 6c33c , sau mai bn zis eu o sa il adaptez pt 6c19c am 3lampi si sunt curios. am facut in sfarsit rost de niste timp, de niste piese care i-mi lipseau si vreau sa ma apuc de el. legat de traf ar trebui sa mai stiu ceva? am vb cu omu care imi face trafuri si nu prea intelge cum sa faca intrefier de 0.15mm :( eu am zis sa puna o bucata de prespan ca sa nu faca scurt intre tole... da ns daca e k. pina la urma ce date pt traful de alimentare tre sa ii dau ? cit consuma pe pe filamet lampa? (ma intereseaza pe masurate nu date de catalog.

Link spre comentariu

Un exemplu de trafo iesire pt un SE cu un singur tub 6c19n ar fi : Cu tole de calitate (noi) Pt ----Ra 1260 ohm (primar)---490 spire/ cu 0,25 pt 95 mA (inductanza primar 12,97H) secundar 4x 61 spire (4x 16 ohm ) cu 0,61 sectiune 12,95 cm adica tole 36x40 intrefier 0,058mm se imparte primarul in 5 sectiuni (inseriate) si se intercaleaza cele 4 sectiuni din secundar ce in final vor fi legate toate in paralel pt a obtine 4 ohm frecvenza inferioare reprodusa 12 Hz puterea pe iesire ........2,8w :cry: (trafo pare supradimensionat pt aceasta putere dar e necesar pt o buna reproducere a frecventelor joase ,la 25-35 Hz dimensiunile transformatorului de iesire se diminueaza rapid, ajungind aproape la jumatate.......recalculindu-se totul ) Tensiunea anodica e 120V filament 1,2A consum la 6,3v (fara probleme) putere disipata pe anod 7-11 w modelul 6C19n-B e mai robust Pt trafo retea si aici se poate calcula....... :da

Link spre comentariu

pacat ca nu se mai vad pozele de la ampul facut de dvs.am sa fac totusi trafele pt 6c33 si o sa testez si cu 6c19, mi se par destul de mari...pt un SE de 10w iar ca banda de frecventa pot garanta ca nu aud nici macar 15Hz, poate ii simt.traful de alimentare o sa il fac pt stereo ca vreau sa fac doar un bloc.cu stima,

Link spre comentariu

(banda de frecventa pot garanta ca nu aud nici macar 15Hz, poate ii simt.) Sunt vibratii .....ca la cutremur :nebunrau: ...sau mai bine pui un bec si va pilpii frumos pina in 20 hz....... :da ........

Link spre comentariu

de mult timp caut care schema sa folosesc pentru un amplif SE cu 6c33c, dar si cu tuburi care am la dispozitia mea.am gasit acuma schema asta.http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6c33c_3.htmdaca modific tensiunea la tubul final la 200V/200mA, credeti ca o sa mearga bine???am mai multe 6n2p si el34 de aia caut scheme cu tuburi astea!!!

El 34 sa lucreze la ...... 200V/200mA :nebunrau: nu-ti recomand ,cel mai bine maresti tensiunea la 350v-400v si un curent corespunzator datelor de catalog al tubului... :da + ca EL34 are un cistig mai mare decit 6c33c deci ajunge un singur stadiu de amplif(driver)........ :dans:
Link spre comentariu
Vizitator

nu ma refeream sa modific tensiunea el 34, dar la 6c33c!!!!!!in rest, ma gindesc sa las schema asa cum este!!

Atunci se poate ......,da ce faci de transformatoare? :nas: ai vazut cite sunt?mie personal nu-mi place schema :speriat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări