Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Face scurt cu pamantul... :(

Vizitator extension

Postări Recomandate

Vizitator extension

Scuzati-ma daca nu am postat in sectiunea potrivita... Am incercat pe cat posibil sa ma descurc fara sa deranjez pe altii, dar nu stiu ce sa mai fac... icon_hang Deci am un calculator pentru care am cumparat o placa tv tuner. Problema e ca atunci cand introduc antena in placa imi cade siguranta de la panoul de curent. La fel se intampla si cand, Fara antena, leg calculatorul la o priza cu impamantare. (Am incercat asta ca sa determin de ce nu merge cu antena).. Am si inlocuit sursa de la computer si tot nimic. Cand aveam sursa veche era o tensiune mica intre carcasa computerului si nulul prizei, dar acum nu mai exista, de cand cu sursa noua. Am atasat niste masuratori pe care le-am facut... sper sa fie de folos. Va multumesc foarte mult pentru sfaturi..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

3

• nelu F

1

• Razvan_nicusor

1

• Stefan

1

La tablou ai o siguranta diferentiala care sesizeaza diferenta intre curentii prin firul de nul (de lucru nu impamantare) si prin cel de faza pentru a preveni furtul de energie electrica sau de protectie la electrocutare (mai putin probabil al doilea caz daca a fost montata de distribuitorul de energie electrica).Diferenta de curenti apare cel mai probabil din cauza filtrului de deparazitare din sursa PC-ului in conditiile in care ai diferenta de potential intre nulul de lucru (care ajunge in tablou si este vina distribuitorului) si nulul de protectie (impamantare). Cand introduci mufa de antena (care are tresa legata la acelasi potential, sau aproape, cu cel al nulului de protectie) este ca si cand ai folosi o priza ce are contact de protectie.Reclama la distribuitorul de electricitate.

Link spre comentariu

Salut ,problema o ai doar la o singura priza sau la toate din casa,daca este doar la o priza vezi sa nu fie inversat nulul de lucru cu nulul de protectie.Sursa schimbata este tot china 50 lei?Cablu de antena-pune tresa la impamantare.Acest tip de siguranta cu dijunctor se pune la case la curte ,ce impamantare ai?de unde este legata impamantarea?

Link spre comentariu
Vizitator extension

Sursele au fost amandoua china, dar peste 200 lei fiecare, 550W.Problema se manifesta la orice priza cu impamantare sau la orice priza fara impamantare cand leg antena tv.Pana la urma cred ca sau e vorba de o scurgere de curent prin izolatii undeva -casa are circuitul electric vechi de cativa zeci de ani- sau are ceva siguranta si sare la o valoare < 300 mA

Link spre comentariu
Vizitator extension

Se pare ca problema e cauzata de impamantarea falsa. Adica, faptul ca e legata impamantarea la nul. Cand legam computerul la priza cu impamantare reala/antena, venea curent din toata instalatia, care trebuia sa iasa pe nul si iesea in pamant.Solutia data de electrician e scoaterea acelei sigurante... Totusi, va fi interesant de vazut ce se intampla cand voi da atata curent prin antena tv... Poate imi mai ard televizoarele din casa.

Link spre comentariu

Da..

Masa acestei antene,la mine face scantei cand o conectez,dar doar atat,intrucat,nu am legata pamantarea.O solutie ar fi sa nu utilizati prizele cu pamantare la PC.P.S.La TV patesc la fel(scantei) si daca ating cu mana masa antenei si cea a TV,ma curenteza ,cu toate ca TV-ul nu are stecher cu inpamantare,este probabil ceva de la instalatia de cablu RDS.
Link spre comentariu

am mai postat si eu problema mea cu impamantare . cand fac legatura de pamant (vorba vine - ca fac legatura cu teava de la calorifer) calculatorul refuza sa mai functioneze corect . am preferat sa il las fara impamantare de cat sa ma apuc sa trag impamanatare de la tabloul electric.

Link spre comentariu
Vizitator extension

Da, cam asta va fi si la mine, va fi folosit fara impamantare. Totusi, nu va avea nimic ca se va scurge curentul ala prin antena tv? Sa nu cumva sa imi strice televizoarele..

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

sa tie si la mine aceias problema la centrala?cind introduc fisa (stecher)de la centrala in priza cade siguranta(difrentiala ) mentionat de mai sus ,intradevar masa de protectie culeg de pe masa de lucru sa fie oare de aia darpina o perioada a mers numa de cind am schimbat o priza de atunci imi face necazu desi nam provocat nici un fel de scurt desi sunt electrician

Link spre comentariu

Sigurantele diferentiale nu se inteleg cu asa-zisele impamintari legate la nul (pot apare scurgeri de curent de ex. prin aparate cu carcasa metalica, montate pe perete). Plus ca daca intr-o zi iti inverseaza electrica faza cu nulul o sa ai la propriu un soc cind o sa pui mina pe frigider.Pe de alta parte o sa multumesti diferentialei cind o sa bagi limba in priza si o sa sara ea in loc sa-ti sara tie ochii din cap.Cablul tv se poate separa galvanic (romaneste, cu niste condensatoare serie si pe tresa si pe semnal, sau cu niste chestii gata facute care se intercaleaza pe cablu, in engleza se cheama ground breaker)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

" Plus ca daca intr-o zi iti inverseaza electrica faza cu nulul o sa ai la propriu un soc cind o sa pui mina pe frigider."Parerea Personala ptr danb74:Ma cam indoiesc ca Enel mai inverseaza in ziua de azi fazele intre ele( si daca inverseaza fazele intre ele pe un consumator mono nu il afecteaza), cat despre faza cu nul e prea costisitor ptr ei sa faca asta(echipament, oameni etc) lucrari de genul asta in posturile trafo

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări