adicontakt Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 deci, cum obtin diferential + , - 5v dintr-o baterie de 9v ( ma intereseaza cea mai simpla schema fara integrate specializate gen ICL) Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 18, 2008 Administratori Partajează Postat Decembrie 18, 2008 un generator de semnal, un amplificator audio si redresezi dupa aia ce scoate amplificatorul... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 cu ceva sursa in comutatie,sau poti obtine +/- 4,5v(care depind de baterie) cu un operational si ceva piese,sau pt curent si mai mic,cu doar 2 rezistente egale Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 18, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2008 vreau sa alimentez un ICL 7107 Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Daca cauti datasheetul o sa gasesti si cum se alimenteaza doar cu o singura tensiune de alimentare. Link spre comentariu
Vizitator PicNick Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Schema de baza este:Nu baga in seama simbolul pt GND, trebuia sa-l pun pt. a putea simula circuitul.Deci, intre V+ si gnd ai 4,5v iar intre V- si gnd ai -4,5V gnd(iesirea operationalului) se considera punctul comun (masa).Depinde de curentul necesar, poti folosi aproape orice operational Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2008 interesant asta ultima, curentul este mic din cate stiu. in data sheetul integratului intradevar e data si cu alimentarea d ela o singura sursa de 9v dar e un integrat care aici in oras nu il gasesc Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 de ce nu faci un invertor cu 4069??? sau 4011??? Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2008 o schema? Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2008 misto 10x Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Salut!Este destul de usor, fara circuite integrate fara prea multe componente, doar cu doi condensatori electrolitici , legi condensatorii in serie conectezi plusul de la condensator la plusul bateriei si minusul la minus iar conexiunea dintre cei doi condensatori este +-, totusi cred ca depinde de care este consumul montajului pe care il alimentezi, cu un astfel de montaj se alimenta un receptor cu CI 741, schema se afla pe undeva prin revistele tehnium sau xchiar in almanahul tehnium dar nu mai stiu ce numar, daca te mai intereseaza am sa caut si o sa iti trimit numarul sau eventual o fotografie cu schema.Se pare ca in paralel cu condensatorii mai erau si doua rezistente. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Tare mi-e mie frica ca rezistentele erau mai importante acolo decat condensatorii... Dar... e o mare pierdere de energie, mai ales de la baterie... Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 2, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 inca ma intereseaza asa ca postati nu va sfiiti Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Uite am pus si o poza cu schema respectiva, poti sa o folosesti dar asta depinde cred ca de consumul montajului la care il folosesti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum