paul14 Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Buna. Am realizat si eu montajul pt un corector de ton de la http://www.redcircuits.com/Page53.htm#Tone , exact asa cum este figurat, in varianta stereo si alimentat la 9V. Am pus la intrare un semnal de la un cd-player si la iesire am bagat semnalul intr-un amplif si nu face nimic. Nu imi dau seama de ce? Eu vreu sa-l folosesc asa si nu stiu daca merge poate asta este problema: cd-player sau comp - corector de ton - amplificator. Se pare ca schema corectorului astuia de ton e vrajita. L-am facut in varianta stereo alimentat la +/- 12v(am desenat pe pagina precendenta in mare) am pus tl072 si i-am dat drumu. Avea putin brum din cauza cablurilor si pt ca nu i-am pus cond de 100n pe alimentare, dar isi facea treaba..meargeau toate corectiile. Opresc ampliful ca sa schimb tl-u cu un ne5532 sa vad diferentele si surpriza: nu mai merg corectiile, se aude ca si cum as avea oprita alimentarea corectorului sau cipul scos. Din greseala apas pe placa si vad ca merge. Ma benoclez sa vad daca am vreun scurt sau lipitura rece, curat pe ici pe colo, incalzesc putin lipiturile la pinii integratului si bag in priza. Face la fel ca inainte, numai ca acum pot sa torsionez placa in toate partile ca tot nu-si revine. Poze pun in 10 minute cu schema cablajului si montajul. Pe montaj n-am folosit decat un canal pt ca nu am avut 3 conzi sa-i pun, iar la teste am folosit canalul complet. LE: pozele;deocamdata n-am reusit sa fac ceva mai calitativ pt ca e lumina proasta... Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Cu ochii pe jumate inchisi am refacut toate lipiturile, iar acum merg reglajele Am pus un cond de 100 si nano intre +/- chiar pe pinii tl-ului, dar brumul a persistat. Dar totusi e ceva mai enervant ca acel brum...cand invart de potentiometrul pt medii(cel din mijloc) apare un brum si mai enervant care revine la "normal" la capetele potentiometrului Link spre comentariu
babic2005 Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Va salut frumos subiect, interesant. Adaug si eu 2 dintre realizarile mele (una cu tl072 sai una pe tranzistori). Schemele ar fi urmatoarele: Preamplificatorul cu TL072: , , Preamplificatorul cu tranzistori BC107: , , la cerere pot reveni si cu alte poze si raspunsuri la intrebari legate de aceste 2 preamplificatoare experimentate de mine. In urma "experientelor" adica in timp, am realizat ca cel pe tranzistori are plaja de frecventa mai mare ca cel pe integrate, corectie mai fina, si un sunet mai cald. Primul preamplificator realizat a fost cel cu TL072 datorita simplitatii montajului, in timp am realizat ca se poate si mai bine, si am realizat preampliful cu BC107. Ambele scheme si montaje au fost folosite ca preamplificator de sine statator separat de amplificatorul de putere, intre ele a batut cel cu tranzistori. , , Puteti folosi pentru intrebari si ID-ul: [email protected] Link spre comentariu
CornelM Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 daca poti sa postezi schema cu bc-uri 107 mai clar . te rog frumos Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Sau cablajul chiar:D. Am o placa plina cu bc-uri si poate mai fac ceva folositor din ele. Link spre comentariu
babic2005 Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 o varianta de cablaj ar fi urmatoarea: Schema electrica o varianta mai buna (zoomata): ID:[email protected] pt poze/schema la o calitate mai buna. Spor la lucru baieti. Link spre comentariu
CornelM Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 da functioneaza perfect . peste asteptarile mele multumesc inca odata Link spre comentariu
babic2005 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Ma bucur daca ti-am fost de folos, sper sa te bucuri din plin de realizarea ta.! Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Urmeaza sa fac si eu corectorul cu bc-uri, numai ca la mine cred ca va dura cam 1 luna :cry: timpul...bat?-l vina ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 daca poti sa postezi schema cu bc-uri 107 mai clar . te rog frumos Uite schema scanata din revista, cu tot cu "explicatii" scrise in revista.Poate mai vor si altii sa-l construiasca. Link spre comentariu
babic2005 Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Multumesc lui Geomar pentru ajutorul acordat, eu nu aveam decat sub forma de poze varianta in format electronic a revistei. Nu prea inteleg de ce trebuie neaparat sa fiu logat ca sa pot descarca fisierul....asa o fi proectat forumul.!?.!?.!? Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 LM 1036dupa lungi cautari am gasit chestiile astea, pentru cei interesati sa faca ceva cu LM 1036 aveti acuma cam tot ce va trebuieeu unu zilele astea am sa fac un montaj cu LM-ul in cauza, cu documentatia din arhiva 1.bafta Link spre comentariu
babic2005 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Va salut,Asteptam realizarea ta "bogdan2006", sper sa fie o schema mai buna, decat ce kit am putut eu sa vad, la un tip, intr-un amplif.(kitul fiind facut de cei de le conexelectronics, deci bunicel).Nu l-as recomanda pt alti utilizatori ai acestui forum, mai ales pt cei mai incepatori, este un integrat foarte sensibil atat ca si alimentare sursa stabilizare etc, cat si ca nivel de semnal pe intrare, si ca sa fiu rautacios pana la capat, nici corectia de ton nu e foarte satisfacatoare...adica sunt altele care se comporta mult mai bine, chiar daca nu au reglajul in curent continuu.Singurul lui avantaj al acestui integrat/montaj, (eventual l-as recomanda pt cei ce vor sa isi faca sisteme de amplificare cu mai multe canale, si anume "surround"), este ca acest montaj avand reglajele realizate in crt continuu poti cu un sg potrentiometru regla un numar mai mare de integrate si deci automat, poti face corectia pe toate canalele odata sau stabilirea voumului...lucru indicat la surround.inca ceva cu minus: tensiunea la iesire, cel putin in cazul celui vazut de mine nu era de ajuns pt un tda7294, care stim bine ca nu cere mult la intrare, deci e cam slabutUna peste alta, are cam multe minusuri...singurul mare + ar fi comanda in CC, cam atat, si poate simplitatea montajului.Nu il recomand ! ! ! ! Link spre comentariu
paul14 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Am facut schema de mai sus cu TL-uri. In loc de potentiometrii de 100k am pus unii de 50k Alps..deh firma. Am obs ca se aude mai incet ca inainte, este din cauza potentiometrilor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum