remus68 Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Corector de ton, pasiv, cu cinci benzi de lucru. Reglajul se face la frecventele de 60Hz, 240Hz, 1KHz, 4KHz, 16KHz. niq_ro a completata ca: schema o gasiti la Pablin pe site, la http://www.pablin.com.ar/electron/circu ... /index.htm Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Scuze ca intreb...dar poti sa-mi dai cablaju' de la corector? Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 I-mi cer scuze, dar au trecut mai bine de 10 ani de cind am facut acea schema si nu mai gasesc cablajul care l-am facut atunci, insa e foarte usor de realizat. Schema de mai sus am intercalat-o intre doua operationale, primul repetor iar al doilea in configuratie de amplificator neinversor pentru a amplifica pierderile de semnal prin filtru. Link spre comentariu
niq_ro Postat Octombrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2009 la ce complicata e schema poti sa faci montajul in aer, dupa ce fixezi potentiometrele.. totusi, vrei mono sau stereo?rezistenta aia de 56 ohmi 1W e pentru cazul cand iesirea e de la un casetofon cu casti, walkman, mp3, pe iesirea de casti, altfel trebuie eliminataPS: intre timp am "pictat" pentru varianta mono, fara rezistenta de 56 ohmi si 1W si ultimul potentiometru, care e in plus, parerea mea...PS2: am pus is schema publicata de dl. G.D. Oprescu in cartea "Caleidoscop de electronica" Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Se poate adapta ceva din schema din primul post astfel incat sa influentez doar bass-ul? Am nevoie pt. o boxa portabila pt telefon...la volum mare degeaba reglez bass-ul la minim din EQ-ul telefonului ca tot baraie pe bass :cry: Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 ar veni cam asa: doar ca fiind pasiv, o sa-ti mai si taie ceva din semnal. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Modificarea nu e buna ! Vei auzi numai joase si...atit! Ca sa auzi si restul spectrului de frecvente audio, ar trebui adaugat un condensator inseriat cu o rezistenta intre IN si capatul cald al potentiometrului. Valorile vor trebui tatonate experimental. Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 dap, zice bine remus. m-am uitat mai atent acuma, si ce ramane din schema initiala e doar un filtru trece jos. o idee mai simpla ar fi sa folosesti un filtru trece-sus RC, ca in schema: pt C=47nF si R=10K taie pe la 330Hz pt C=100nF si R=10K taie pe la 160Hz poti sa pastrezi valoarea rez. la 10K si sa tatonezi valoarea condensatorului intre 68 - 150nF. Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Va multumesc pt sugestii. Cum vin piesele ma apuc de lucru. Link spre comentariu
Vizitator raolb85 Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Buna. Am realizat si eu montajul pt un corector de ton de la http://www.redcircuits.com/Page53.htm#Tone , exact asa cum este figurat, in varianta stereo si alimentat la 9V. Am pus la intrare un semnal de la un cd-player si la iesire am bagat semnalul intr-un amplif si nu face nimic. Nu imi dau seama de ce? Eu vreu sa-l folosesc asa si nu stiu daca merge poate asta este problema: cd-player sau comp - corector de ton - amplificator. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 vreu sa-l folosesc asa : cd-player sau comp - corector de ton - amplificator.Este buna ordinea de interconectare ; schema e deosebit de simpla si functionala . Daca nu functioneaza, verifica daca ai desenat/realizat corect traseele de cablaj, daca ai respectat pozitionarea componentelor atunci cind le-ai lipit pe cablaj, daca nu ai montat invers circuitul integrat, daca ai alimentat corect montajul. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 trimite poze cu montajul, eventual desenul cu cablajul.. ca sa ne putem da seama unde ai gresit Link spre comentariu
boboBOBO Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Nu ai cautat destul de bine Dimensiunea cablajului 10cmx5cm. a facut cineva acest corector ? cum merge ? Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 dap, zice bine remus. m-am uitat mai atent acuma, si ce ramane din schema initiala e doar un filtru trece jos. o idee mai simpla ar fi sa folosesti un filtru trece-sus RC, ca in schema: pt C=47nF si R=10K taie pe la 330Hz pt C=100nF si R=10K taie pe la 160Hz poti sa pastrezi valoarea rez. la 10K si sa tatonezi valoarea condensatorului intre 68 - 150nF. Daca inversez piesele intre ele(pun rezistenta sus in serie si condu in paralel) obtin cumva un filtru trece-jos RC? Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 dap, daca schimbi piesele intre ele obtii un filtru trece-jos RC, dar ai grija ce frecventa alegi pentru ca filtrul asta de ordinul I are atenuarea destul de lina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum